Reacties voor: ‘Verkoop van de HomePod valt tegen na eerste groep kopers’

De vraag naar de HomePod verloopt nog niet zoals gehoopt. Volgens bronnen heeft Apple de verwachtingen naar beneden bijgesteld en is de productie omlaag geschroefd. En dat terwijl de pre-orders goed van start gingen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Ik ben heel blij met de HomePod
    Geweldig geluid
    Maar wil mijn echo plus ook niet missen
    Doe ik allle andere dingen op
    Ik mis heel erg radio als tunein op de HomePod

  2. Misschien hadden ze ‘m gewoon lekker overal tegelijk moeten lanceren… 😅.

  3. Origineel geplaatst door Robert
    Ik ben heel blij met de HomePod

    Geweldig geluid

    Maar wil mijn echo plus ook niet missen

    Doe ik allle andere dingen op

    Ik mis heel erg radio als tunein op de HomePod

    Kan je de siri stem al nederlands zetten eigenlijk?

    Zo ja, begrijpt siri de engelse band namen al in combinatie met nederlands gesproken woorden?

  4. Het is maar in 3 landen te koop en dan valt verkoop achteraf tegen. Tja…
    Om over prijs en beperkingen (nog in kinderschoenen) te zwijgen.

  5. Je kan m.i. alles streamen vanaf een ander Apple device, dus ook Tunein?

    Verder vind ik het vreemd dat de Homepod nog niet in DE en FR te verkrijgen is. Blijkbaar is er niet echt een tekort aan productiecapaciteit, dus….

  6. Misschien dat wanneer ze Spotify ondersteuning toevoegen dat ik de aankoop overweeg. Wellicht heeft Apple de trouwheid van Spotify klanten onderschat…

  7. Ik ben ook erg blij over mijn HomePod alleen de beperkte functionaliteit met Siri vind ik erg jammer. Deze functie heb ik dan ook uitgeschakeld. Verder erg irritant als je muziek streamt en een Instagram filmpje bekijkt op je iPhone dat het muziek abrupt stopt. Verder is het geluid zeer goed, alleen zou ik graag de bass zelf willen instellen. De buurman heeft al geklaagd terwijl het geluidsniveau maar op 4 streepjes stond. Dat is dan weer jammer want je wilt wel goed geluid.

  8. Start maar met de verkoop in Nederland! Ik wil er wel een paar 🙂

  9. Ik denk dat de verkopen in Europa nog meer zullen tegevallen, aangezien hier mensen relatief veel meer Spotify gebruiken. Die gaan natuurlijk niet een speaker kopen die niet hun muziek kan afspelen.

  10. @JustinK: DAT is ook een probleem…..Engelse woorden i.c.m. de Nederlandse taal.

  11. @T: Het is mogelijk om met je iPhone je Homepod te besturen (dus niet airplay zoals je nu doet, want dat stopt inderdaad de audio als je een andere audiobron erbij pakt) (bron)

  12. Een Sonos play 1 is wat mij betreft het beste qua prijs geluidskwaliteit en mogelijkheden.

    Ik heb geen behoefte aan een domme speaker die slim zou zijn omdat er Siri op staat voor een belachelijk hoge prijs. Op al mijn apple apparaten heb ik dan ook Siri uitgeschakeld. Wie weet wie er allemaal meeluisteren.

    Mensen wees wat bewuster en ga niet als een dolle alles kopen omdat het technisch zo fucking goed is. Denk af en toe ook na;-)

  13. Grootste tekortkoming is en blijft (voorlopig) de Spotify ondersteuning.
    Wat mijzelf betreft wacht ik totdat dat is opgelost en/of er een andere speaker met voortreffelijk geluid komt met wel die spotify ondersteuning.

  14. Ik heb hem niet omdat hij niet in Nederlands te koop is. Het grootste gebrek vind ik alleen wel het missen van bluetooth ondersteuning. Anders had ik ‘m ook op de tv kunnen aansluiten.

    Maar ik dacht dat er een soort virtual surround geluid uit kwam. En nu lees ik dat hij nog niet eens stereo aan kan? 😮 Dat is wel ernstig

  15. @Rob: Terwijl Siri op de Apple TV goed werkt met Engelse woorden in Nederlandse taal.

  16. Origineel geplaatst door Robert
    Ik ben heel blij met de HomePod
    Geweldig geluid
    Maar wil mijn echo plus ook niet missen
    Doe ik allle andere dingen op
    Ik mis heel erg radio als tunein op de HomePod

    Origineel geplaatst door JustinK
    Kan je de siri stem al nederlands zetten eigenlijk?
    Zo ja, begrijpt siri de engelse band namen al in combinatie met nederlands gesproken woorden?

    Nee nog geen nederlands
    Maar gebruik toch al altijd engels voor de muziek.

  17. Origineel geplaatst door Jeroen
    Die gaan natuurlijk niet een speaker kopen die niet hun muziek kan afspelen.

    Spotify kun je gewoon gebruiken icm HomePod via AirPlay zonder Siri.

  18. Origineel geplaatst door Rob
    Je kan m.i. alles streamen vanaf een ander Apple device, dus ook Tunein?

    Verder vind ik het vreemd dat de Homepod nog niet in DE en FR te verkrijgen is. Blijkbaar is er niet echt een tekort aan productiecapaciteit, dus….

    Ja tunein straemen kan wel
    Maar wil het met stem kunnen doen
    Kan wel op de echo
    Gebruik daar ook veel pandora en iHeartRadio

  19. HomePod = BeperktPod
    In eerste instantie leek de homepod leuk en vooral interessant om de goede geluidskwaliteit.
    Maar wat me tegenhoud is het gebrek aan Aux in en open bluetooth, want dan pas zou het mijn oude geluidssetje kunnen vervangen. Ik ga niet een te gesloten product kopen als het niet aan dit soort minimale eisen kan voldoen. Hoewel ik al jaren iPhone en iPad gebruik is de homepod in deze vorm niet voldoende. Gemiste kans voor Apple zou ik zo zeggen, ik denk dat de verkopen omhoog zou schieten als er wel een aux(line) in en open BT op zouden zitten.
    Ik raad het anderen om deze reden dan ook niet aan om een beperkt product als dit aan te schaffen.

  20. Dat verbaast me nu helemaal niks.

    Het ding was veel te laat. Airplay 2 en dus multiroom of pair doet het niet. De focus ligt enkel op geluid. Siri is nog steeds dom. Niet in het Nederlands. En als die wel in Nederlands is, dan kan ik toch geen anderstalig muziek laten afspelen. Dat begrijpt ze niet. Ze begrijpt overigens veel meer niet. Er is geen multi user support. Je prive zaken kunnen dus door iedereen afgespeeld worden als je iPhone thuis ligt. Werkt alleen met Apple Music. Je kunt er niet twee als standaard output instellen voor je Apple TV.
    En toch moet je 350 dollar betalen.

  21. DIt artikel laat een ander licht schijnen op de omzet.
    Siri blijft helaas achter bij de concurrenten. Waarom is het niet in het Nederlands terwijl dit op andere devices al wel beschikbaar is?

  22. Tja € 399 voor een mono speaker is best veel!

  23. Ik vind de prijs geen probleem, de reviews over het geluid zijn goed, spotify gebruik ik niet, snap niet dat mensen niet eens overwegen over te stappen van spotify naar apple music ( ik ben overgestapt van Deezer naar Apple music, en de overstap is positief. Terwijl deezer in veel vlakken al beter was dan spotify).

    Het grootste probleem vind ik dat ik hem niet kan aansluiten aan mijn tv( tot de ziggo apple tv app er is) maar dan vooral dat ik er niet meer kan aansluiten, en mis dan ook bijv dolby atmos ondersteuning.

  24. Lijkt me heel frustrerend voor de technici die een puike speaker hebben afgeleverd en vervolgens besluit de marketing afdeling het ding te castreren waardoor ook ik alle interesse verloren heb. Ik snap wel dat Apple de speaker uitsluitend ontwikkeld heeft om Apple Music te pushen maar daardoor sluiten ze een hele grote doelgroep uit.

    Ik denk ook dat het Apple vooral tegenvalt dat de speaker geen trigger schijnt te zijn om Apple Music te nemen maar dat Apple music vooral een barriere is om de speaker te kopen.

  25. Spotify heeft wereldwijd 70 Miljoen betalende gebruikers en dan gaat Apple een speaker lanceren dat niet compatibel is met Spotify. Dan sla je m.i. de plank goed mis!

  26. Ik wil er wel 1 of 2, maar gebruik nooit speakers met mijn iPhone, wel met mijn Mac. Daar wil ik hem dus mee kunnen koppelen.

  27. Een te beperkt apparaat voor deze prijs…
    waarom is spotify niet geïnterpreteerd? Je bent redelijk egoïstisch als je dat als Tech bedrijf negeert terwijl minstens 40% van je gebruikers op jou apparaat spotify gebruikt… alweer een misstap.

  28. Origineel geplaatst door Jeroen
    Die gaan natuurlijk niet een speaker kopen die niet hun muziek kan afspelen.

    Origineel geplaatst door T
    Spotify kun je gewoon gebruiken icm HomePod via AirPlay zonder Siri.

    Ja maar dat haalt de functie van het product weg. Dat kan ik ook met elke andere bt speaker

  29. @Mark: Geen probleem werkt uitstekend, via Mac wel Airplay 2 mogelijkheid, wel jammer dat volumeregeling via Homepod in 10.13.5. er weer is uitgesloopt

  30. Origineel geplaatst door Daan
    Ik vind de prijs geen probleem, de reviews over het geluid zijn goed, spotify gebruik ik niet, snap niet dat mensen niet eens overwegen over te stappen van spotify naar apple music ( ik ben overgestapt van Deezer naar Apple music, en de overstap is positief. Terwijl deezer in veel vlakken al beter was dan spotify).

    Het grootste probleem vind ik dat ik hem niet kan aansluiten aan mijn tv( tot de ziggo apple tv app er is) maar dan vooral dat ik er niet meer kan aansluiten, en mis dan ook bijv dolby atmos ondersteuning.

    Heb hem. Zelf. Ook en hij is gewoon aan te sluiten op mijn apple tv l.. Dus helemaal prima 🙂

  31. Als ze hem nou in meerdere landen zouden verkopen hoeven ze de productie niet terug te schalen.

  32. Kan niet wachten op HomePod. Wel moet er stereo ondersteuning komen zodat muziek beter tot zijn recht kan komen. Ook voor apple tv wel handig. Maar ik ga er twee kopen in elk geval 😁

  33. Ik ben net begonnen met uitbreiden van de Sonos speakers en daar kun je al meer mee als met de HomePod, stereo pair en spotify ondersteuning bijvoorbeeld. Ik zie ook nog geen mogelijkheid om het tv geluid via de HomePod te krijgen zoals bij Sonos al wel mogelijk is. Misschien in de toekomst als de Sonos verouderd is overstappen maar nu nog zeker niet.

  34. Als de verkopen in de VS tegen zouden vallen had Apple de internationale uitrol wel versneld, dwz in meer landen verkopen. Het rapport waar dit artikel op is gebaseerd is onzin, bij de Apple Watch zat men er ook fors naast.

  35. @Ilpositivo: ga dan toch gelijk voor de Sonos One? Uiteindelijk is dat de toekomst en dezelfde geluidskwaliteit en maar een paar tientjes duurder.

  36. @Pommetje: inderdaad en dat zegt genoeg over de arrogantie van Apple. En dat je niet eens fatsoenlijk ‘radio’ kunt luisteren is natuurlijk belachelijk. Ik voorspel een grote kans dat over 2 jaar de productie stopt en dat het einde homepod betekent. En daar zit je dan met een duur apparaat…..

  37. @Roelof: Ben je dan ook niet gebonden aan spotify ? Wat als spotify zware concurrentie krijgt en heel wat muziek niet meer kan aanbieden ? Of als je kinderen graag muziek horen die enkel terug te vinden is op YouTube ? Waar sta je dan met je Sonos one ?

  38. Origineel geplaatst door EOTB
    Kan niet wachten op HomePod. Wel moet er stereo ondersteuning komen zodat muziek beter tot zijn recht kan komen. Ook voor apple tv wel handig. Maar ik ga er twee kopen in elk geval 😁

    Je krijgt er geen spijt van
    Heb de HomePod ook
    En de nieuwe dingen komen wel
    Geniet ervan

  39. Origineel geplaatst door David
    @Roelof: Ben je dan ook niet gebonden aan spotify ? Wat als spotify zware concurrentie krijgt en heel wat muziek niet meer kan aanbieden ? Of als je kinderen graag muziek horen die enkel terug te vinden is op YouTube ? Waar sta je dan met je Sonos one ?

    Je zit met de Sonos One zeker niet vast aan Spotify. Er zijn meerdere streamingdiensten beschikbaar, waaronder ook Apple Music. Enne… YouTube integratie zal straks mogelijk zijn met AirPlay 2.

  40. de beperkte siri functies en het ontbreken van radio zorgen dat ik de opzich fantastisch klinkende homepod niet zal kopen. Waarom kan je trouwens met siri geen radiostation starten? Het zwakke van apple music vind ik als apple music gebruiker dat ik de indruk heb dat als je bv muziek uit de jaren 70 afspeelt deze niet is afgestemd op de nederlandse hitparade. Vraag maar eens aan siri om hits uit 1980 af te spelen, dan zijn er geen hitlijsten uit uw land of regio beschikbaar. Laat ik tijdens mijn werk als masseur nu vette handen krijgen, dan wil ik met siri gewoon een op Nederlandse hits gebaseerde muziek horen. Nu doe ik het met de goed klinkende bose soundtouch met gewoon 6 fisieke preset knoppen om radiostations te starten. En siri zou ik kunnen gebruiken via de bluetooth functies. Via alexa amazone kan je zelfs skins installeren dat je wel presets kan starten en dus met spraak ook radio. Maar goed, wie weet komt apple bij zinne en komen radio of regio gebaseerde afspeellijsten die met de homepod te gebruiken zijn via siri er nog. Pas als ik mijn handen en dus ook de iphone niet nodig heb om te kunnen doen met siri op de homepod wat ik wil komt deze in huis. Voor de duidelijkheid, dat vind ik wel jammer gezien het geweldige geluit wat je al hoort via youtubefilmpjes en de genen die zeggen dat sonos one beter klinkt hebben of geen behoefte aan een helder geluid of hebben nog geen vergelijking via youtube gehoord. Sonos is echt doffer qua geluid dan de homepod en ook dan de bose concurent trouwens. Tot slot het argument dat Apple spotify gebruikers links laat liggen kan je bij sonos en bose soundtouch net zo goed zeggen over apple music gebruikers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.