Reacties voor: HomePod maakt indruk in technische audiotest

Uit een technische audiotest blijkt dat de HomePod net zo goed presteert als hoogwaardige speakers waar audiofielen graag naar luisteren. Voor wie alle technische metingen wil bekijken ten opzichte van veel duurdere speakers.
Lees het complete artikel → HomePod maakt indruk in technische audiotest
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Altijd leuk als je voorafgaand van de release op YouTube naar HomePod zoekt, zoveel negatievelingen die zonder hem te hebben gehoord al afkraken.
    Natuurlijk loopt hij achter qua assistent, maar Apple heeft het geld om mensen aan te trekken die dit kunnen verbeteren.
    Ik wacht overigens wel op de volgende versie.

  2. Het is een mooi dingetje, maar het mist te veel opties voor die 350 dollar (zal dat 429 euro worden?)…

    – niets anders dan apple music
    – geen multiple user support
    – nog geen pairing, heel slordig dat apple dit weer niet is gelukt.
    – geen default speakers voor apple tv.
    – geen bluetooth audio, of wat voor mogelijkheden voor android.

    De geluidskwaliteit mag dan goed zijn, zolang ik mijn versterker met luidsprekers moet houden, hoef ik geen HomePod.

  3. Alle minpunten die je noemt zullen met software updates worden aangepast, ik mis vooral de standalone speaker functie als ik tv kijk en dan los van apple tv dat wordt de laatste fix van ze ben ik bang!

  4. Ik had eigenlijk al verwacht dat ze zeer goed zouden zijn. En dan hoor je al tijden mensen zeuren over de prijs. Ons mid-end systeempje, alleen bestaande uit een stereo Rotel versterker met ingebouwde DA converter, en twee Dali Zensor 5’s kost toch al gauw 1100 euro. Plus een AppleTV3 voor Airplay én een optische uitgang. En KEF 300A’s kosten ook 330 euro per stuk.

    Het is juist doordat hij Siri heeft dat ik ze echt niet wil. Wil niet nog een afluisterapparaat in huis. Als het gewoon AirPlay speakers waren zou ik erg geïnteresseerd zijn. Zien er lollig uit, niet zo groot, en ik had dus al hoge verwachtingen van de kwaliteit.

  5. @Niels: Waarom? Apple heeft zes jaar aan dit toestel gewerkt. Denk dus wel dat de HomePod prima is. En daarbij het is ‘maar’ een speaker. Geen iPhone of ander iDevice. Een speaker. Je weet wel, al wat het moet doen is muziek spelen.

  6. Ik vind het de prijs wel waard
    Heb hem al in wit en wat een super ding
    Geweldig afgewerkt en super geluid
    Zelfs op geluid 100 maximum hoef je maar te fluisteren en Siri verstaat je
    Hoop wel op radio stations

  7. Wat als nadeel wel overeind blijft, is dat je zelf geen enkele aanpassing aan het geluid kunt doen. Is de bas zoals Apple die heeft ingesteld iets teveel naar jouw smaak heb je pech bijvoorbeeld.

  8. Voor stereogeluid heb je er twee nodig?

  9. “Slechts 2db”. Slechts?

  10. @Boldfella: En als je Spotify met equalizer instellingen er naar toe gooit, wat gebeurt er dan?

  11. Wat een geleuter over een boxje🤨. Maar goed het is Apple dus is het wereld nieuws. Heb mijn huis er vol mee maar vind de aandacht echt overdreven.

  12. Mooi dat alles op papier er zo leuk uit ziet. Feit blijft dat een beetje geluid niet uit zo klein kastje kan komen. Met name laag. En daarnaast gaat het om MIJN gehoor. En das behoorlijk persoonlijk.

  13. Waar ik vooral benieuwd naar ben is of mijn Samsung tv geluid naar de homePod kan sturen zoals nu naar mijn airPods. En of de speakers surround nabootst net zoals zo’n B&O bar kan.

    Voor de rest ben ik bij voorbaat al helemaal wild, Apple music over een speaker zonder tussenkomst van allerlei randspul. Al m’n speakers de deur uit, versterker in de container … wat zal dat gaan opruimen! ❤️

  14. @Eduard: nee voorlopig niet dus, want de Bluetooth is voorals ongeschikt om muziek naar te streamen. Naar je EarPods kan dat wel. En je Samsung tv heeft voor zover ik weet geen AirPlay.

  15. Ik ben heel benieuwd hoe Apple Siri gaat aanpassen voor, straks, de NL versie van de HomePod. Het kan aan mijn muziekbibliotheek liggen maar Siri om mijn iPhone is amper bruikbaar om gericht naar muziek te zoeken of muziek af te spelen. Met name de combi Siri NL en engelstalige muziektitels maken Siri bijna nutteloos…lastig op een Homepod. Siri omschakelen naar Engels vind ik geen oplossing maar meer een noodoplossing.

  16. Origineel geplaatst door Carel
    Ik ben heel benieuwd hoe Apple Siri gaat aanpassen voor, straks, de NL versie van de HomePod. Het kan aan mijn muziekbibliotheek liggen maar Siri om mijn iPhone is amper bruikbaar om gericht naar muziek te zoeken of muziek af te spelen. Met name de combi Siri NL en engelstalige muziektitels maken Siri bijna nutteloos…lastig op een Homepod. Siri omschakelen naar Engels vind ik geen oplossing maar meer een noodoplossing.

    Ik heb Siri altijd in het Engels
    Geen probleem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.