HomePod mini en gewone HomePod speakers.

Reacties voor: Apple geeft het nog niet op: deze softwarebaas moet de HomePod een boost geven

Apple heeft een nieuwe softwarebaas aangesteld die zich bezig gaat houden met de HomePod. Apple lijkt daarmee de handdoek nog niet in de ring te hebben gegooid.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Niet gek dat Google en Amazon domineren, de Google speaker krijg je tegenwoordig al bij de aanschaf van een pak waspoeder.
    Daarbij zijn de speaker spotgoedkoop, alhoewel de geluidskwaliteit daar natuurlijk ook naar is.
    Ik zelf heb via Duitsland een HomePod mini gekocht. Super geluid voor zo’n klein speakertje. Die draait volwaardig mee in een huis met SONOS. Het is jammer dat je veel functionaliteit mist omdat het hier nog niet ondersteuning biedt voor Siri NL. Dus hopelijk komt dat nu snel.

  2. Denk dat het een mooie en goede fail wordt, geluid en dergelijke super ook qua model. Maar jammer dat Apple de beschikbaarheid in zo weinig landen heeft, men verliest hierdoor veel klanten.

  3. Ze schaffen de grote HomePod af, die overigens maar in weinig landen te krijgen was, en dan introduceren ze de HomePod Mini, die in net zo weinig landen te krijgen is. Tsja.

  4. Het grote probleem is niet de software maar de hardware. Ze kunnen beter soundbar‘s en meerdere andere varianten van een HomePod maken zodat deze in meerdere situaties in huis passen.

  5. Zouden ze bij Apple echt niet door hebben dat Siri een waardeloos product is? Dat de beperkte talen van de HomePod een zeer groot probleem is? Want persoonlijke dingen, shortcuts en dergelijke kan ik niet gebruiken op mijn HomePod omdat dan de taal van mijn iPhone op Engels moet staan?
    Daarnaast, waarom zou je een duurdere speaker kopen met een slechte assistant? Dát is echt het probleem!

    De grote HomePod was een prima product als die overal ter wereld was. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze dat niet hebben gedaan en zo snel dat ding al afserveren om precies hetzelfde te doen met de mini.

    Sowieso zijn de beperkingen (op locatie) van Apple een doorn in het oog. Kijk naar de vertaal app (Google heeft dit al jaaaaaaaren), fietsroutes (maar liefst 5 steden in Amerika in een jaar tijd, Google heeft dit al jaaaaaaaaren). En dan alle kleine dingen die soms wel of soms niet werken, helemaal irritant op vakantie door Europa. In het ene land werkt het, dan weer niet.

  6. Ik heb er een paar, en ze zijn qua geluid inderdaad echt top. Buiten dat ze inderdaad in veel landen niet te koop zijn (maar prima te krijgen online), vraag ik me af of een HomePod softwarebaas iets gaat toevoegen. Het artikel zegt het al ‘HomePod is lang niet zo slim als de concurrentie’. Dat probleem ligt bij Siri, niet de software van HomePod lijkt me. Als ze Siri slimmer maken, gaat de HomePod vanzelf mee.

  7. Misschien eens in elke Apple store te koop aanbieden…

    Dit is hetzelfde als een emmer water over hooi heen gooien en jezelf verbazen dat het niet wil branden….

  8. Ik zie sowieso zelf voor mij het hele nut niet in slimme speakers, maar goed dat is een ander verhaal.
    Het probleem is simpel

    1: Ze brengen het amper uit in andere landen dan Amerika, hallo er zijn meer mensen die interesse hebben dan alleen jullie.
    2: Niet vervelend te doen maar naar mijn weten werkt het alleen met iphone, voor een leuke speaker wil je iedereen aanspreken zowel android als ios gebruikers(Eventueel alleen zonder Siri dan op android wellicht).

  9. Ik snap niet wat het probleem is. Sonos is duidelijk hun concurrerende klant met zelfde userbase.
    Bied hetzelfde aan, maar voeg het wow effect toe plus os/homekit integratie, 7.1+ tv bar, draadloze com etc.
    Klaar. Dit is toch gewoon een inkopper?

  10. Ik heb 4 Homepod’s door mn huis. Ben er echt blij mee. Ik bestuur mn muziek, gordijnen, ventilator, licht, tv, koffie automaat etc…

  11. Aangezien we al jaren Nederlandse Siri hebben op een IPhone en iPad begrijp ik echt niet waarom de HomePod nog steeds niet in Nederland word aangeboden. Had er anders direct een paar gekocht…

  12. Heb ook een grote HomePod vorige jaar aangeschaft, gebruik hem voor wat automatiseringen en doet bij mij wat het moet doen.

    Kom ik thuis, speelt de radio af op 50% 🙂
    En automatiseringen als ik het huis verlaat dat de radio altijd weer uitgaat.

  13. Origineel geplaatst door Lesley
    Ik snap niet wat het probleem is. Sonos is duidelijk hun concurrerende klant met zelfde userbase.

    Bied hetzelfde aan, maar voeg het wow effect toe plus os/homekit integratie, 7.1+ tv bar, draadloze com etc.

    Klaar. Dit is toch gewoon een inkopper?

    Als gebruiker van SONOS ben ik echt niet tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van dit platform. De app is buitengewoon onhandig en lijkt wel op microsoft, waar men betaald wordt per klik. Zo vaak klikken om een box te bedienen, het overmatig pushen van hun eigen radio station enz. Het geluid is goed, maar de prijs is hoog en je bent overgeleverd aan de developers voor wat de bediening van de app betreft. En dat heeft niet goed uitgepakt.

    Apple zou dat beter kunnen maar mist dan weer de integratie van Google en Amazon.

  14. Ik heb zelf 4 HomePods in het huis (2x ‘normaal’ en 2x mini – allebei in stereo pair setup) en ik ben er zeer tevreden over. Het geluid is meer dan prima en ze doen wat ze moeten doen. Ook het slimme speaker gedeelte is prima voor de zaken waarvoor ik het gebruik. Ik heb weliswaar een ‘Engels huishouden’, dus de taal barrière is geen probleem voor ons. Maar je moet je ook afvragen hoeveel slimme dingen je nou doet met zo’n speaker. Bij ons is dat beperkt tot simpele dingen als de domotica, het afspelen van de muziek, dingen op de boodschappenlijst zetten, een keukentimer en af en toe de intercom. Ik vind dat ik er vooral een lui mens van wordt. Mijn (Engelstalige) vrouw klaagt vooral dat Siri eenkennig is en beter op mij reageert dan op haar. Meer dan eens heeft ze de stem omgezet naar een mannelijke variant om dat punt te maken 😂.

    De integratie in het Apple ecosysteem is fantastisch en daarom heb ik ze ook in huis. Ze werken voor mijn use case en van alle alternatieven denk ik dat deze het minst kwistig met je data is. Ik denk ook dat Apple ze zal blijven doorontwikkelen, maar zoals altijd loopt Apple een beetje achter de massa aan.

  15. Ik heb de Amazon speakers
    Die kan echt wel wat meer
    En met amerikaanse account alarm enz
    Dit jaar de nieuwe Amazon scherm voor aan de muur
    Heerlijk
    Heb ook de HomePod mini
    Ben ik wel blij mee

  16. Heb HomePod mini’s in stereo setup voor aan de Apple TV 4K 2. Toen ik voor m’n moeder naar een speaker keek kocht ik haar een Google nest 2. Daar zeg je: hey Google goedemorgen en hij begint een heel ritueel met weer, nieuwsberichten en je favoriete radio zender te spelen. Dan is mijn Siri zeer irritant en dom. Ben zelf Apple adept en enkel Apple producten in huis, maar gebruik Siri zelden. Op Apple TV kan ik het niet gebruiken want als NL die in B woont heb ik een account in B gemaakt en Nederlands België Siri is na 5j nog steeds niet beschikbaar! Als ik de Engelse versie op m’n HomePods gebruik verstaat ze de helft niet ook al is ze getraind en heb ik een Engelstalig huishouden. Ook mijn vrouw klaagt dat Siri haar niet verstaat en de commando’s en functies zijn zeer beperkt. Siri zal wegens de strenge privacy normen helaas nooit slimmer worden als Google en Amazon. Google nest 2 mag dan wel slechter zijn qua geluid, maar is qua gebruik een stuk leuker!

  17. Heb het nut ervan nooit ingezien. Bovendien zijn die dingen veel te duur. Met bv een Sonos one kun je veel meer voor veel minder geld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.