Reacties voor: HomePod mini teardown toont dat repareren bijna onmogelijk is

Stroomkabel niet vervangbaar
De HomePod mini is met een prijs van €99 één van de goedkoopste nieuwe Apple-producten in jaren. Uit een teardown van de HomePod mini blijkt dat het repareren ervan nagenoeg onmogelijk is. Ook de kabel kan je niet zelf vervangen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Gisteren 1 besteld bij Gravis ben benieuwd heb al 2 originele HomePod’s en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

  2. Origineel geplaatst door Marcel
    Gisteren 1 besteld bij Gravis ben benieuwd heb al 2 originele HomePod’s en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

    Ik heb er (2 weken geleden) ook één besteld bij Gravis. Ik moest wel lachen om de mail die ik kreeg dat ik er rekening mee moest houden dat levering zomaar 3 maanden zou kunnen duren. We wachten rustig af. 😃

    Overigens een vraag; je hebt de originele HomePod’s ook, die bedien je in het Engels, is het dan noodzakelijk om al je Apple devices op Engels te zetten?

  3. @R. Hellema: heb ik niet gedaan maar vraag aan de HomePod gewoon alles in het Engels gaat meestal wel goed en anders bedien ik ze via mijn iPhone. Trouwens als ik naar bed ga zeg ik gewoon all lights off en dat werkt ook prima ondanks dat alles hier in huis in het Nederlands is ingesteld ( hue lampen en diverse camera’s)

  4. Dolby Atmos over je HomePods (via Atv 4K) schijnt erg goed te zijn..

  5. @Marcel: Bedankt voor je info. Stond in het artikel over de HomePod Mini namelijk dat als je het maximale uit je HomePod wil halen dat je dan al je devices op Engels moest zetten echter kon ik uit het artikel niet opmaken wat daar dan het voordeel van zou zijn.

    @Redactie

    Is het misschien mogelijk om hier of in het desbetreffende artikel meer duidelijkheid over te verschaffen? Of misschien wel een compleet artikel hier aan wijden?

    Bij voorbaat dank voor jullie snelle medewerking.

  6. @Karst: Voor de filmliefhebbers onder ons is dit natuurlijk waanzinnig dat dit ook tot de mogelijkheden behoort en dat je dus voor een relatief kleine investering al een fantastisch geluid in huis kan halen.

    Persoonlijk ben ik niet zo van het Home Cinema gebeuren. Draai veel meer muziek dan dat ik films kijk dus voor mij is een stereo versterker met 2 heerlijke vloer staande speakers nog steeds het ultieme.

  7. Ik heb er maandag een gehaald en ben er erg blij mee geluid is goed en werkt goed samen met de grote homepod

  8. @R. Hellema:

    Het is zeker fantastisch voor de film/serie liefhebbers om relatief goedkoop een dolby atmos set neer te zetten. Alhoewel ik me altijd afvraag in hoeverre je het verschil gaat horen zolang je geen volwaardige dolby atmos luidspreker opstelling hebt.

    Hier staat bijvoorbeeld een receiver en een 5.1.4 opstelling (5 rondom, 1 subwoofer, 4 plafond). Wat een veelvoud van twee/vier HomePods heeft gekost. Maar om nu een paar van die HomePods te kopen om puur te proberen gaat me iets te ver. Dus hoe goed/slecht ze zijn zal voorlopig een vraag voor mij blijven.

  9. Lange levertijd van Gravis zou ik wel incalculeren. Hier iemand die een HomePod mini op 6 november heeft besteld bij Gravis. Levertijd kan tot 3 maanden oplopen en 2 extra weken ivm levering in buitenland. Tot op heden staat de order daar nog altijd open. Voorraad hebben ze in de winkels zelf ook nog niet.

    Ik zag bij concurrent Cyberport dat de leverdatum op 10.12.2020 staat. Dus kan goed zijn dat Gravis dan pas ook de eerste batch ontvangt.

  10. @Marcel: Gewoon kopen bij Megekko. Al is de prijs nu wel verhoogd van 129 euro naar 149 euro.

  11. Als je een HomePod mini wilt bestellen ik raad af om bij Gravis te bestellen. Ik heb bij Gravis op 6 nov besteld maar ik krijg geen updates of de website laat alleen bestel vooraf zien.

    Bij fnac.com (Frans website) is het meer transparant en worden de voorraden en verzend tijden weergegeven. Voor nu is bij fnac op 28/11 opvoorraad.

  12. @Jim: Bedankt voor de tip. Zojuist mijn tweede HomePod mini daar besteld. Eens kijken of snel hun zijn tov gravis. 😜

  13. @Jim: wacht het wel gewoon af bij Gravis maar bedankt 👍

  14. Net een opgehaald via Marktplaats, nieuw geseald. Maar 125 betaald.. super ding! Alleen jammer van het engels.. maar verstaat kamer en homekit accessoires in Nederlands super goed.. Tijd dat Apple NL beschikbaar gaat maken..

    Over homecinema.. ik geloof nooit dat een homepod een 7.1.4 setup kan evenaren haha..

  15. Inmiddels 3 x homepod mini staan. Besteld via marktplaats 119 euro. Netjes geleverd op 18 november. Je betaald iets meer, maar ach 😉

  16. @Marcel: kon niet wachten net ook maar 1 opgehaald via marktplaats zie die van Gravis wel komen 😋🤩

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.