HomePod mini review: compact in de hand.

Reacties voor: De HomePod mini krijgt twee nieuwe functies

Luchtkwaliteit en geluidsherkenning
Apple's kleinste speaker blijkt een verborgen functie te hebben. Er zit in de HomePod mini een sensor voor het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid. En het mooie is: Apple gaat deze nu met een software-update activeren! Maar Apple gaat nog een andere functie toevoegen met een software-update: geluidsmeting.voor o.a. alarmen en sirenes.
Lees het complete artikel → De HomePod mini krijgt twee nieuwe functies
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Heb ik ook in mijn nieuwe echo 4
    Wel makkelijk

  2. Zal waarschijnlijk wel in US geactiveerd worden maar niet in NL….

    Maar we mogen er wel voor betalen..

  3. Origineel geplaatst door Karst
    Zal waarschijnlijk wel in US geactiveerd worden maar niet in NL….

    Maar we mogen er wel voor betalen..

    Zijn er nog meer functies dan dit via een update alleen in US zijn uitgebracht en niet hier? En aangezien dr HomePod mini niet eens officieel wordt verkocht hier kan je ook niet zeggen dat we er voor betalen 😉

  4. Origineel geplaatst door Dennis
    Zijn er nog meer functies dan dit via een update alleen in US zijn uitgebracht en niet hier? En aangezien dr HomePod mini niet eens officieel wordt verkocht hier kan je ook niet zeggen dat we er voor betalen 😉

    Ik doel op Siri voor de HomePod. Dat het nog niet officieel verkocht wordt wil niet zeggen dat je ‘m niet kan kopen in NL.

  5. Origineel geplaatst door Karst
    Ik doel op Siri voor de HomePod. Dat het nog niet officieel verkocht wordt wil niet zeggen dat je ‘m niet kan kopen in NL.

    Nee klopt, maar omdat ie hier niet officieel wordt verkocht wordt Siri ook niet geactiveerd in het Nederlands. Dat derde partijen hem wel aanbieden in Nederland is fijn maar geeft helaas localization issues.

    Wel blijf ik het idd ook gek vinden hoor waarom Siri niet gewoon in het Nederlands kan werken. Of dat ze de HomePod hier nog steeds niet hebben uitgebracht vooralsnog.

  6. Misschien heeft het een andere reden, ik zag dat er bij de Phillips hue bewegingssensors ook een temperatuur meter in zit.

  7. @Dennis: Ik ben ook wel benieuwd wat nou het verschil is tussen een iPhone en een HomePod. Siri snapt mij heel goed op de iPhone, Apple TV en Apple Watch. Mijn iPad begrijpt ons allemaal en toch gaat een HomePod niet mee hierin.

    Komt dat omdat hij verschillende mensen moet leren herkennen heeft dit met een chip te maken.

    Kan iCulture of iemand hier dit uitleggen ik ben wel heel erg benieuwd wat dat nou eens.

  8. Kleine correctie op het artikel: de Philips Hue Motion-sensor heeft naast beweging ook een temperatuur en lux sensor. Er zit geen luchtvochtigheid sensor in. 🙂

  9. Origineel geplaatst door Jon
    Misschien heeft het een andere reden, ik zag dat er bij de Phillips hue bewegingssensors ook een temperatuur meter in zit.

    Klopt en ook licht (lux). Wat overigens wel raar is dat dit door Hue helemaal niet vermeld wordt. Terwijl je bij de hue bewegingssensor het via Apple’s Homekit wel makkelijk kunt uitlezen.

  10. Wanneer kunnen we de Homepod mini in NL verwachten?

  11. @Dennis: Je hebt gelijk, ik bedoelde ook lux maar typte per ongeluk luchtvochtigheid. Nu aangepast :).

    @F1WilliamsJeff: Het waarom is een lastige vraag. Of het echt iets met multi-user te maken heeft weet ik niet, want die functie bood de HomePod bij de introductie ook nog helemaal niet. Die functie kwam pas bij de 13.2-update, najaar 2019. Wellicht dat het ook te maken heeft met het herkennen van muziekverzoeken aan Siri, dat in het Nederlands met Engelse titels wellicht wat meer problemen geeft. Apple kan nog allerlei andere redenen hebben, maar we hopen allemaal dat er snel verandering in komt.

  12. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn | iCulture.nl
    @F1WilliamsJeff: Als ik zou moeten gokken heeft het inderdaad met multi-user te maken. Siri op de HomePod moet meerdere stemmen kunnen herkennen en daardoor is het leermodel complexer.

    Ik denk dat dat wel een euvel is inderdaad. Wat ik ook opvallend vind is dat Hé Siri alleen op jouw stem zou moeten werken (zoals bij de eerste configuratie moet worden aangeleerd) maar in praktijk kan iedereen om je heen Siri op jouw apparaat activeren. Of dat een NL lokalisatie probleem is of in het algemeen weet ik niet.

    Ik heb jaren een Windows phone gehad, en Cortona was vooralsnog de enige (voor zover ik heb getest) die écht alleen op mij reageerde. Al stond deze wel in het Engels geloof ik.

  13. Ik denk niet dat de mini snel naar de Lage Landen komt. Apple zal wel verder de kat uit de boom blijven kijken, nadat ze met de grote HomePod zijn gestopt.

  14. Siri is net als mijn vrouw…. ze doet het met iedereen en begrijpt mij nooit als ik iets vraag

  15. Dat Nederlanders Nederlandstalige opdrachten combineren met Engelse namen van artiesten en Engelse muziektitels was – als ik het goed heb – 1 van de redenen dat een Nederlandstalige Siri even duurde icm. muziekverzoeken aan Siri. Dat is opgelost op iPhone en iPad, maar wellicht nog niet voor de Homepod mini vanwege de combinatie met multi-user herkenning. Het levert in ieder geval hilarische muziekverzoeken op: zie mijn video op 3:18 voor een voorbeeld

  16. Nederlands en Engels door elkaar was al een probleem bij de 3e generatie iPod shuffle. Je kon de NUMMERS wel een voice-over voorkeur meegeven, maar playlists niet.
    Dus op een Nederlands ingestelde shuffle met daarop playlists met Engelse titels was het soms moeilijk te begrijpen welke lijst “voor” stond…

    Op mijn iPhone is het met Siri soms nog lastig, zeker met artiesten wiens naam en titels in verschillende talen zijn…

  17. Eerst maar eens beschikbaar maken in Nederland en België. Ik wilde al jaren een HomePod (met Siri in het Nederlands), maar dat is dus geen optie meer. De HomePod Mini vind ik een minder aantrekkelijke optie, maar wil ik nog wel overwegen.

    Als hij te koop zou zijn, tenminste. Helaas.

  18. (Red.) Nu de temperatuur- en luchtvochtigheidssensor wordt geactiveerd hebben we dit artikel bijgewerkt.

  19. YES laat die update maar komen ben er echt super maar ook super echt blij mee met die functies en dat was voor mij reden 2 voor de aanschaf van de HomePod mini

  20. Hoe lang zullen ze meegekeken hebben naar de temperatuur?
    89,99€ hier vlak over de grens, nieuw

  21. En ja, de Homepod mini heeft 2 accessoires: temperatuur en vochtigheid. Zie details bij eigenschappen.
    Waarom staan ze niet bij ‘Klimaat’?

    Correctie: even dieper duiken in temperatuur en vochtigheid

  22. Homepod geupdate. Ding blijft de temperatuur en vochtigheidsmeter maar kalibreren en/of bijwerken. Ook kan hij mijn Netatmo gegevens (geen reactie) niet meer vinden.

    Temperatuurgegevens (ik denk bluetooth) van een Qingping sensor ziet hij dan weer wel.

    Iemand suggesties?

  23. Ik heb meerdere HomePod mini in huis (en Eve Room/Degree) 1 van de mini’s blijft een temperatuur doorgeven die 2-3 graden hoger ligt dan de andere meters. Heb zo iets gehoord dat ze moeten acclimatiseren.. maar we zijn nu al een maand verder. Meer mensen last van?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.