HomePod 2023 review: wit en middernacht van bovenaf

Reacties voor: Waarom de grote HomePod van Apple een tweede kans krijgt

Apple's VP of hardware engineering Matthew Costello en product marketing medewerker Alice Chan spraken onlangs met Men's Journal en TechCrunch over de nieuwe tweede generatie HomePod in uitgebreide interviews over de slimme speaker.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Ze kunnen elk moment binnenkomen, 2 stuks spannend. Ga van 5 HomePod mini’s naar 2 grote aan de Apple TV 4K 2021 en probeer 2 mini’s achter op de kast als stereo paar. Heb nu ook 2 mini’s achter werkt perfect.

  2. Opnieuw een totaal gemiste kans: maak het mogelijk met meerdere homepods, al dan niet gecombineerd met mini’s een surround-opstelling te creëren.
    Lukt met DTS Play-fi speakers, sonos,…
    Enkel Apple moet weer dwars doen.

  3. @Arjan: Is het jou gelukt vier mini’s aan je Apple TV te koppelen?

  4. Nou, ik ben benieuwd hoe lang Apple nu de originele HomePods nog gaat ondersteunen. En of ze daarbij het geluid softwarematig gaan verminderen…? Want waarom zou je anders nieuwe willen?

  5. Gisteravond de nieuwe generatie HomePods naast de originele HomePods getest. Wanneer je dat doet hoor je een groot verschil ( waar de originele met kop en schouders beter eruit komt). Daarnaast merk je dat de nieuwe generatie heel erg lang nodig heeft om te bufferen voor hij begint af te spelen.
    Heb je een originele homepod ( of meerdere in audiopaar staan) is het niet de moeite waard om te vervangen. De originele zijn gewoon een flink stuk beter over het gehele audio spectrum ( plus dat ze sneller zijn in het laden).

  6. Origineel geplaatst door Motu
    @Arjan: Is het jou gelukt vier mini’s aan je Apple TV te koppelen?

    Ja absoluut en nog in stereo paar ook.! Nu heb ik 2 grote HomePods voor en 2 mini’s achter op de kast werkt naadloos samen.

  7. Vraagje aan de lezers. Ik heb vandaag de nieuwe HomePod gekocht. Alleen ik wilden deze standaard voor me Apple TV als luidspeaker. ( dit waren eerst de mini). Nu heb ik alles op nieuw ge resetten alleen ik kan nu van de HomePod/ de mini geen stereo set meer maken. Ze blijven hangen op configured. Ik heb alles gedaan steker er uit opnieuw naar fabrieksinstellingen maar niks doet het. Ik zit op zelfde netwerk. Zou niet weten wat fout doet. Het is mis gegaan naar een update. Hier nog meer mensen last van?

  8. Ik laat het helemaal aan me voorbij gaan. Heb er geen vertrouwen in. Twee van die toch vrij kleine speakers kosten wel bijna €700. Daarvoor heb je een kwaliteits-soundbar van heb ik jou daar. Ik heb een Bluesound Pulse 2i Soundbar met 8 speakers erin. Meer dan een meter lang. Geweldig ding met mogelijkheid voor Apple AirPlay, allerlei streaming apps, playlists én Hi-Res audiofiele kwaliteit geluid. Dat is beter dan CD. Kostte me bijna 1000 euro, maar dan heb je eigenlijk een complete geluidsinstallatie, waar zóveel bas in zit, dat je geen subwoofer nodig hebt.

    Komt bij dat Siri in al die jaren nooit verder is gekomen dan simpele dingetjes. Voor slimme antwoorden op m’n vragen heb ik een Google Nest Hub van 5 tientjes. Die laat hele dag foto’s zien, het weer, de tijd, timers en ik kan elke vraag stellen en krijg daar een keurig gesproken antwoord op. Voor mij heeft Apple hier de boot gemist. Net als de Smart Televisie, die ze hadden moeten uitbrengen – waar álles in had kunnen zitten. Boot gemist.

  9. @[Thijs](#comment-897686): volgens mij kun je geen homepod met een homepod mini stereo pairen. Dat gaat alleen met 2 grote homepods

  10. Duidelijke trend te bespeuren bij Apple. Om de aandeelhouders hun diffident te kunnen uitkeren brengt men upgrades uit van bestaande producten. Zelf begin ik enorme afkeer te krijgen tegen deze strategie. Anderzijds moet je gewoon nuchter blijven en niet te veel YouTube kijken en je realiseren, dat je Mac mini 2018 en iPhone mini 13, originele HomePods etc etc nog prima voldoen aan je huidige wensen😅

  11. Origineel geplaatst door Thijs
    Vraagje aan de lezers. Ik heb vandaag de nieuwe HomePod gekocht. Alleen ik wilden deze standaard voor me Apple TV als luidspeaker. ( dit waren eerst de mini). Nu heb ik alles op nieuw ge resetten alleen ik kan nu van de HomePod/ de mini geen stereo set meer maken. Ze blijven hangen op configured. Ik heb alles gedaan steker er uit opnieuw naar fabrieksinstellingen maar niks doet het. Ik zit op zelfde netwerk. Zou niet weten wat fout doet. Het is mis gegaan naar een update. Hier nog meer mensen last van?

    Je kunt alleen een paar maken van gelijke HomePods. Zelf heb ik twee originele HomePods die ik gebruik icm Apple TV 4K 128gb. De ARC feature zorgt ervoor dat de audio van onze xbox series x ook via de HomePods lopen. Het is echt machtig geluid wat die dingen in stereo produceren. Zelf ga ik een nieuwe HomePod aanschaffen voor onder onze tv op de slaapkamer. Ik ben echt dol op die audio apparaten van Apple 😁

  12. Uit veel testen blijkt dat de HomePod 1 beter geluid lijkt te hebben. Beetje een gemiste kans de HomePod 2.

    Duidelijk bezuinigd dus op de audio kwaliteit.

  13. Origineel geplaatst door Thijs
    Vraagje aan de lezers. Ik heb vandaag de nieuwe HomePod gekocht. Alleen ik wilden deze standaard voor me Apple TV als luidspeaker. ( dit waren eerst de mini). Nu heb ik alles op nieuw ge resetten alleen ik kan nu van de HomePod/ de mini geen stereo set meer maken. Ze blijven hangen op configured. Ik heb alles gedaan steker er uit opnieuw naar fabrieksinstellingen maar niks doet het. Ik zit op zelfde netwerk. Zou niet weten wat fout doet. Het is mis gegaan naar een update. Hier nog meer mensen last van?

    Probleem
    Had ik ook van het weekend. Laten configureren kan enkele uren duren. Probleem zit in HomeKit.
    Daarna kun je een of een speaker paar weer toevoegen als standaard audio uitvoer op de Apple TV 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.