Reacties voor: Homepad: Nederlandse startpagina met iPad-vriendelijke sites

Homepad is een Nederlandse iPad-startpagina met allemaal iPad-vriendelijke websites. In de toekomst kun je de pagina ook gaan personaliseren.
Elger van der Wel -

Reacties: 19 reacties

  1. De site is gemaakt door Usevine, een bedrijf van twee usabilityexperts.

    En die twee experts hebben niet kunnen bedenken dat je zelf sites aan je homescreen kan toevoegen?

    Kom op, startpagina’s met links zijn zo 1998. Wie kijkt er tegenwoordig nog naar?

  2. Igoogle werkt toch iets beter

  3. in de auto is het wel een stuk makkelijker je links kiezen..Maar zeg wel dat ik hem wel naar mijn eigen persoonlijke smaak zou willen maken

  4. Wat een waardeloos en slechte startpagina .
    Als je dan toch een startpagina wil, neem dan symbaloo.
    Symbaloo kan je helemaal naar je eigen wensen invullen, en ziet er stukken beter uit !

  5. Waardeloze pagina. Groot deel van de sites IS niet eens iPad friendly.

    Het posten niet waard …

  6. Voor zover ik weet kan je geen startpagina instellen op de iPad hoor? Slecht initiatief dus, totaal geen nut.

  7. Ik stuur wel eens nieuwsitems in die toch echt de moeite waard zijn en die dan onder het mom van ‘te druk’ niet worden geplaatst. “We kijken er nog wel naar”.

    Néé dan dit soort CRAP.
    Dan noem je jezelf gewoon Usabilty expert: en je bent nieuws. Laat me niet lachen. 12 lelijke buttons op een pagina. Riemen vast: Het Web gaat nu beginnen mensen.

  8. Go ..wat handig zeg..en zo mooi vormgegeven en helemaal van deze tijd.

  9. Mmm, allemaal pagina’s voor de iPad? Ik heb er een willekeurige uitgekozen (shuffle.fm) maar dan komt er doodleuk een melding dat de site flash nodig heeft? Hoe ironisch kan het worden…

  10. Origineel geplaatst door Roy
    En die twee experts hebben niet kunnen bedenken dat je zelf sites aan je homescreen kan toevoegen? Kom op, startpagina’s met links zijn zo 1998. Wie kijkt er tegenwoordig nog naar?

    Startpagina’s zijn bij de doelgroep ‘sporadische internetgebruikers’ nog steeds heel populair. En juist voor deze doelgroep is de iPad ideaal. Geen ingewikkelde interface, computerkabels, instellingen etc. De relevantie van een startpagina op de iPad is naar ons idee dan ook zeker aanwezig. Voor veel mensen is het bijhouden van bookmarks echt een stap te ver.

    Origineel geplaatst door m-etops
    in de auto is het wel een stuk makkelijker je links kiezen..Maar zeg wel dat ik hem wel naar mijn eigen persoonlijke smaak zou willen maken

    De Homepad die er nu staat is enkel het begin. We zijn al bezig met de ontwikkeling van personalisatie, een eigen homepad starten etc. We willen ook vooral objectief blijven. Gesponsorde links zullen (in tegen stelling tot bv. startpagina.nl) duidelijk worden aangegeven. Alle links die er nu opstaan zijn dan ook op eigen initiatief op Homepad gezet.

    Origineel geplaatst door whaan
    Wat een waardeloos en slechte startpagina . Als je dan toch een startpagina wil, neem dan symbaloo. Symbaloo kan je helemaal naar je eigen wensen invullen, en ziet er stukken beter uit !

    Voor een hoop mensen zal Symbaloo inderdaad een goede keuze zijn, maar wij zijn van plan met juist minder features te komen. Zoals in het artikel al staat, het is ons doel om er geen kerstboom van te maken en het zo laagdrempelig mogelijk te houden.

    Origineel geplaatst door Patrick Hopman
    Voor zover ik weet kan je geen startpagina instellen op de iPad hoor? Slecht initiatief dus, totaal geen nut.

    Een startpagina instellen is inderdaad niet mogelijk op de iPad. We hebben dan ook een icon ontworpen om op je homescreen te zetten. Zo kun je met 1 klik Homepad lanceren vanaf je homescreen.

    Origineel geplaatst door Reye
    Mmm, allemaal pagina’s voor de iPad? Ik heb er een willekeurige uitgekozen (shuffle.fm) maar dan komt er doodleuk een melding dat de site flash nodig heeft? Hoe ironisch kan het worden…

    We zijn hard op zoek geweest naar goede muzieksites voor de iPad. We staan dan ook altijd open voor suggesties! Shuffler.fm is een tool waarmee je (a la Stumble Upon) door muziekblogs bladert en automatisch kan afspelen wat erop dat blog te beluisteren is. Het werken van Shuffler.fm op de iPad hangt dan ook heel erg samen met alle weblogs die worden aangeboden. Niet alle weblogs bieden ondersteuning voor iPad muziek formaten (zoals MP3 of bv. een embedded youtube of vimeo video) maar een hoop wel dus vonden we het een leuk initiatief om op Homepad aan te kondigen.

    Nogmaals aan iedereen; we staan open voor suggesties! Heb je een goede iPad geoptimaliseerde website gezien? Laat het ons weten en misschien zetten we ‘m op Homepad!

  11. Wat een goed idee! De uitvoering is ook cool. Dit brengt me op een idee…. Direct kijken op http://www.startpagina.nl nog vrij is!

  12. Hoe stel je een startpagina in?

  13. @Marc:
    Een startpagina kun je niet instellen op de iPad, je kunt Homepad wel op je homescreen zetten door op het plusje naast de bookmarkknop boven in safari te klikken en voor ‘zet in beginscherm’ te kiezen. Zo komt er een mooi icoontje op je homescreen te staan.

  14. Origineel geplaatst door Sjaak
    Riemen vast: Het Web gaat nu beginnen mensen.

    Haha 🙂 idd erg jaren 90…

  15. Ik blijf gewoon bij symbaloo.com
    Ideaal om je eigen startpagina te maken met eigen icoontjes als je wilt en diverse tabbladen.

  16. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit gemaakt is door vriendjes of dat er betaald wordt voor het posten van deze rommel.

  17. @Martin,

    dat is niet de eerste keer hier hoor. Er moet brood op de plank komen bij Gonny en JP…sterker nog op dat brood komt al verse zalm 😉

  18. Hoe makkelijk toch om lekker negatief te zijn. Lees het artikel dan niet. Ik denk dat er heel wat mensen zijn die het wel handig vinden om een portal te hebben. Los daarvan, is het een kleine moeite om wat meer respectvol om te gaan met de oprichters van deze site.

  19. @Dicbro:
    Dankjewel, snap de negativiteit ook niet zo. Juist van Applegebruikers verwacht ik dat ze minimalisme en bruikbaarheid kunnen waarderen. Toch luisteren we tussen de regels door wel naar waar de pijnpunten zitten en kijken we of we die kunnen oplossen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.