Reacties voor: HomeKit-stekker Parce Plus vanaf februari in de winkel

De Parce Plus is een slimme Europese stekker, die vanaf februari in de winkels ligt. Voorganger Parce One bleek onveilig, maar de makers beloven nu beterschap.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Het wachten is wat mij betreft nog op inbouw contactdozen met deze functionaliteit en lichtschakelaars. Ik heb een paar homekit spullen in huis en wat ik merk is dat je eigenlijk niet de oude functionaliteit wilt vervangen (een licht met een schakelaar aan en uit zetten), maar dat je iets nieuws er aan wil toevoegen (via scenes lampen automatisch laten aan/uit gaan).

    Hier is nog een hele wereld in te winnen. Ook qua software, want hoe zorg je er nu voor dat je smart lamp aangaat wanneer je bijna bij huis bent (dat kan makkelijk) en na 5 minuten nadat je thuis bent weer uit gaat (dat heb ik nog niet voor elkaar gekregen).

    Ook het delen van scenes etc met huisgenoten is mij niet gelukt. Ik wil namelijk graag dat de scene die ik heb die de lichten aan laat gaan wanneer ik bijna thuis ben, ook werkt voor mijn vrouw.

    Er is nog veel te winnen. Ik zou eigenlijk mijn eigen startup hiervoor moeten starten… Wie doet mee? 😉

  2. Origineel geplaatst door Robert
    Het wachten is wat mij betreft nog op inbouw contactdozen met deze functionaliteit en lichtschakelaars. Ik heb een paar homekit spullen in huis en wat ik merk is dat je eigenlijk niet de oude functionaliteit wilt vervangen (een licht met een schakelaar aan en uit zetten), maar dat je iets nieuws er aan wil toevoegen (via scenes lampen automatisch laten aan/uit gaan).
    Hier is nog een hele wereld in te winnen. Ook qua software, want hoe zorg je er nu voor dat je smart lamp aangaat wanneer je bijna bij huis bent (dat kan makkelijk) en na 5 minuten nadat je thuis bent weer uit gaat (dat heb ik nog niet voor elkaar gekregen).
    Ook het delen van scenes etc met huisgenoten is mij niet gelukt. Ik wil namelijk graag dat de scene die ik heb die de lichten aan laat gaan wanneer ik bijna thuis ben, ook werkt voor mijn vrouw.
    Er is nog veel te winnen. Ik zou eigenlijk mijn eigen startup hiervoor moeten starten… Wie doet mee? 😉

    Dit valt voor wat betreft verlichting allemaal te regelen binnen de Hue app, zowel de alsmede het delen van scenes..

  3. wel een erg uitgebreid artikel wat uiteindelijk neerkomt op het advies ‘doe maar niet’….
    Gezien hun eerdere gevaarlijke start met een ondeugdelijk product lijkt het me dan sowieso een absolute nono. Als je het presteert om een product in de markt te zetten welke je een electrische schok kan opleveren, is bij mij het vertrouwen weg om nooit meer terug te keren.

  4. @Sander: Ik heb geëxperimenteerd met Hue en geofencing. Maar als ik weg ging en mijn vrouw was thuis (ook met geofencing aan). Ging toch het licht uit en zat de rest in het donker.
    Is dat jou wel gelukt?

  5. Origineel geplaatst door Sander
    Dit valt voor wat betreft verlichting allemaal te regelen binnen de Hue app, zowel de alsmede het delen van scenes..

    Maar werkt de HUE app met andere smart producten?

  6. Hue is misschien wel het best ondersteund in de home automation wereld van alle verlichting.
    Ik gebruik het zelf in combinatie met Homey en heb bovenstaande problemen dus niet … 🙂

  7. @Robert: Je slaat de spijker op zijn kop. Een paar afstandbedienbare schakelaars is nog maar het begin. Ze zijn nodig maar anders dan een ‘lange arm’ zijn ze niet. Waar het om gaat is met hele slimme software alles aan elkaar koppelen. Zelf heb ik een HomeWizard met wat wat spul er om heen. Met Homebridge is het Homekit compatible (een soort van…). Maar regelen dat als de laatste uit de kamer loopt het licht uit gaat is nog niet zo simpel. Oftewel ik doe graag mee met je initiatief.

  8. Origineel geplaatst door WimN
    @Robert: Je slaat de spijker op zijn kop. Een paar afstandbedienbare schakelaars is nog maar het begin. Ze zijn nodig maar anders dan een ‘lange arm’ zijn ze niet. Waar het om gaat is met hele slimme software alles aan elkaar koppelen. Zelf heb ik een HomeWizard met wat wat spul er om heen. Met Homebridge is het Homekit compatible (een soort van…). Maar regelen dat als de laatste uit de kamer loopt het licht uit gaat is nog niet zo simpel. Oftewel ik doe graag mee met je initiatief.

    Top! Nu nog een programmeur en we kunnen los!

  9. @Laurens: Je zou het kunnen proberen met Life360. Als jij en je vrouw dit samen gebruiken kan je via IFTTT aangeven dat de lichten alleen uitgaan als de laatste van jullie twee vertrekken of dat de lichten weer aangaan zodra de eerste van jullie twee weer in de buurt is. Werkt trouwens ook goed met de thermostaat of evt andere smart apparaten.

  10. Origineel geplaatst door Laurens
    @Sander: Ik heb geëxperimenteerd met Hue en geofencing. Maar als ik weg ging en mijn vrouw was thuis (ook met geofencing aan). Ging toch het licht uit en zat de rest in het donker.

    Is dat jou wel gelukt?

    Haha ik had nu verwacht “ik ken je vrouw niet” 🙂

  11. @Robert: Ik heb hier ook al naar gekeken maar helaas is zo’n beetje alles al gepatenteerd. Maar de vraag is dan of en wanneer ze er iets mee gaan doen 🙁

  12. Origineel geplaatst door Sem schilder
    @Robert: Ik heb hier ook al naar gekeken maar helaas is zo’n beetje alles al gepatenteerd. Maar de vraag is dan of en wanneer ze er iets mee gaan doen 🙁

    Het is toch vooral het ontwikkelen van een app die beter werkt en beter aansluit bij een ‘ echte’ situatie (waar je te maken hebt met bv huisgenoten). Waar beter is nagedacht is over use case scenarios. Zijn dat soort ideeën al gepatenteerd?

  13. Blijft leuk allemaal. Misschien ben ik nog van de oude stempel maar ik wil graag ook iets met een knop uit kunnen doen en niet continue met mijn telefoon in de weer moeten.
    Als ik een scene aan heb staan, en ik loop even de keuken in en doe het licht aan en uit, werkt die scene in de keuken dus niet meer omdat het contact uit staat.
    Er zou dus een schakelaar moeten zijn die werkt met de hue lampen (en waarvan je er dus bij elke lamp er 1 kan gebruiken).

  14. @mark: Hue tap man

  15. Met het helemaal met @Robert eens. Om mij nog onduidelijke reden is Domotica nu al een succes omdat een Nederlands bedrijf een paar lampen op de markt heeft gebracht.
    Als je naar de mogelijkheden van o.a. zigbee en z-wave kijkt zou je een indruk kunnen krijgen van wat er echt mogelijk is. HomeKit en de bijbehorende producten staan echt nog in de kinderschoenen. Denk bijvoorbeeld eens van het pauzeren van de film op je Apple TV omdat de deurbel gaat of het op slot draaien van de achterdeur omdat je het buitenlicht uit doet.
    Daarnaast ben ik ook nog steeds in afwachting van hybride oplossingen die zowel “ouderwets” met een gewoon (lijkende) schakelaar werken en een slimme versie waarbij die schakelaar via telefoon of script te bedienen is.
    Ik heb wat geëxperimenteerd met de Eve (van Elgato) en met wat andere protocollen, maar voorlopig is er echt nog veel groei nodig voordat ik echt kan instappen. Ik denk dat ik ook mee zou doen met Robert als kinderen illusie had dat er snel een grote verbetering mogelijk zou zijn maar ik vrees dat de markt er nog niet echt klaar voor is.

  16. Alvorens ik begin, ik heb géén aandelen van HomeWizard ☝️😎

    Bij mij thuis heb ik via HW allerlei scenes (tv kijken, alles aan beneden, alles aan boven etc. icm de basis presets “thuis”, “afwezig/weg”, “slapen” en vakantie. Als ik weg ben en mijn vrouw is thuis (of vice versa), gebeurt er niets. Pas als de laatste ook weg is, dan detecteert HW dat en reageert daarop (verlichting uit of aan op basis van tijd en zonstand etc.). Komt een van ons thuis, dan detecteert HW dat ook (detecteert je al als je de wijk betreed, straal is best groot). Het is goed instellen, maar het werkt wel. Het werkt niet als je thuis komt met een lege telefoon oid… daarom heb ik bij de voordeur een preset schakelaar, daarmee kan ik met 1 druk de “thuisknop” indrukken. Verder werkt de HW app als afstandsbediening voor specifieke scenes of als ik een extra lamp aan of uit wil zetten. Wat dat betreft zou een HomeWizard een update kunnen realiseren door een wizard te maken in iOS met knoppen voor presets, scenes en schakelaars enz. De app openen en door het menu scrollen duurt te lang. Maar volgens mij is HW dit voorlopig niet van plan Daarom ben ik inmiddels bezig met Hombridge, wat ik zoal gelezen heb lijkt het mij handig om tegen Siri te kunnen zeggen “ik ben thuis”, “welterusten” of “woonkamer aan” enz. Als dat werkt via HomeBridge, dan treedt ook HomeKit op iOS in werking, en komt er in het iOS bedieningspaneel (als je omhoog veegt) een 3e venster bij met knoppen voor schakelaars en scenes. Áls dat werkt zoals men her en der laat zien, dan ben ik een tevreden mens 🙃

  17. Heeft iemand een goede ervaring met een slimme stekker? Ik heb afgezien van de Eve Energy vanwege overwegend minder goede recensies.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.