Reacties voor: Deze drie HomeKit-verbeteringen kun je nog dit jaar verwachten

HomeKit wordt met het jaar handiger, onder andere door de komst van nieuwe accessoires. Maar Apple doet ook zelf het nodige om HomeKit veelzijdiger te maken. Voor iOS 12 en macOS Mojave staan er weer een aantal vernieuwingen op de planning.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Al met al een matige update op dit gebied dit jaar. Daarmee blijft HomeKit als platform vrijwel hetzelfde tot eind 2019, en kan de concurrentie de voorsprong flink vergroten.

    Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen ondersteuning is toegevoegd voor meer apparaten (zoals bijv. robotstofzuigers, dat lijkt me een no-brainer), notificaties voor temperatuursensoren (wanneer die een bepaald maximum en/of minimum bereiken) of triggers instellen op basis van temperaturen (bijv. handig om een verwarming in te stellen als het te koud wordt) of luchtvochtigheid (voor het in- en uitschakelen van een luchtbevochtiger)

  2. En kan je HomeKit ook met Siri shortcuts bedienen? Zijn daar wellicht nog leuke dingen mee uit te halen qua automatisering ?

  3. Betekent dit dat er dan geen Apple TV als Homekit Hub meer nodig is?

  4. Ondersteuning voor Nest, Samsung Smart Wasmachines en Home Connect (Siemens/Bosch) is meer gewenst…

  5. Die Reddit user gebruikt HomeBridge, zie de screenshot: HomeKit certified is heel duidelijk No.

  6. Zeer ontgoochelende update met weinig tot geen uitbreidingen. Ik mis nog steeds bepaalde essentiële triggers voor automation: bijvoorbeeld doe iets wanneer iemand thuis komt. Ik begrijp niet dat zoiets er momenteel nog niet inzit.

  7. (Red.) Deel van het artikel over de afstandsbedieningen aangepast.

  8. Origineel geplaatst door Martijn
    Die Reddit user gebruikt HomeBridge, zie de screenshot: HomeKit certified is heel duidelijk No.

    Ik gebruik ook HomeBridge. Daarmee stuur ik nu via HomeKit (+ Siri) mijn Action schakelaars, lampen, Nest thermostaat en alles aan. Kan nu via HomeKit opvragen hoe warm de Nest ingesteld staat, hoe warm de huiskamer is, maar ook met een KlikAanKlikUit sensor hoe warm het buiten is etc. Werkt perfect.

  9. @Tom: Is er al lang joh..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.