Reacties voor: Apple’s HomeKit werkt beperkt samen met bestaande systemen

Apple's HomeKit werkt samen met bestaande protocollen voor huisautomatisering, zoals ZigBee en Z-Wave. Maar er gelden wel veel beperkingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. en nu homewizard een MFI aanvragen.

  2. Dat vind ik vaak zo jammer bij apple moet je andere apparatuur kopen dan alles wat er al is en meestal ook minimaal 2 keer de prijs!!

  3. Dat wordt dus einde Apple voor mij, ik kan beter mijn tablets en telefoons en Apple tv gaan vervangen door android apparatuur zodat mijn home automation beter geïntegreerd wordt. Ik denk dat dat een stuk voordeliger is dan mijn lampen e.d. Te vervangen.

  4. Origineel geplaatst door evad1st
    Dat wordt dus einde Apple voor mij, ik kan beter mijn tablets en telefoons en Apple tv gaan vervangen door android apparatuur zodat mijn home automation beter geïntegreerd wordt. Ik denk dat dat een stuk voordeliger is dan mijn lampen e.d. Te vervangen.

    Android gaat het ook niet worden voor echte home automation. Bovendien: je tablet en je telefoon zijn maar een klein deel van zo’n systeem, en weinig meer dan een afstandsbediening met een beetje geolocation er om heen. Ze zijn het sluitstuk van je HA-systeem, en of je nu iOS of Android kiest doet er niet veel toe.

  5. Dit is zo’n artikel dat je 7x kan lezen en dan nog niet begrijpt wat nu wel en niet werkt
    Probeer het samen te vatten in een matrix
    Voorlopig draai ik mijn lampen lwel met een schakelaar aan de muur aan
    Werkt altijd

  6. Pffff,… Nog altijd beperkingen bij Apple. Wat een achteruitgang weeral. Heb sinds vorige week een high end Windows Phone, en OMG. wat ben ik op een week Apple’s eng systeem al lang vergeten. Eigenlijk kan je niks met een Apple device. Een iPhone is absoluut geen smartphone. iPhone is gewoon een gadget. Sorry.

  7. Klikaanklikuit werkt nu prima via app op de iPhone
    Dan maar niet via de Homekit, zie daar nu nog niet het voordeel van

  8. Ik snap ook niet hoe Apple zijn doel hiermee wil bereiken.
    Homekit was verzonnen om wildgroei aan systemen te beperken en te standaardieren.
    Welnu: zorg dan dat het
    – laagdrempelig is – dus zonder licentiekosten
    – alle mogelijke functies ondersteunt en vooroploopt qua functionaliteit
    – Siri ondersteunt
    – een standaard wordt
    Nu is het duur, onhandig en complex, en gespecialiseerde aanbieders komen dus met eigen oplossingen.
    Kansloos project dus.

  9. @Muxje: op zich heb je gelijk, maar ik zie nu al dat bij bepaalde apparatuur de instellingen beter te doen zijn bij android, en ik wil pure integratie dus alles bedienen vanuit 1 app, ik zie het nu al bij mijn audio/ video heb ik al ong. 6 aparte apps voor nodig … Heel onhandig ..

  10. @evad1st: Het hangt een beetje af van het soort apparatuur dat je hebt, maar ga er in principe maar van uit dat geen enkele fabrikant of standaard alle apparaten die jij wil hebben zal ondersteunen. Dan kom je al snel uit op een hub, en om er zeker van te zijn dat die hub wel alles aan kan spreken moet hij open zijn. Vera is een aardig voorbeeld van hub: hij doet alleen Z-Wave, maar je kan plugins schrijven en dus bestaan er plugins voor Nest, Hue, Onkyo amps, Sonos, etc. Heb je dan een appje als afstandsbediening voor je Vera, dan kom je al een heel eind om alles met die ene app te bedienen, al is het nog niet perfect.

    Een veelbelovend project is OpenHAB; een open project dat er naar streeft om een “hub of hubs” te worden. Zij gaan er vanuit dat je meerdere hubs nodig zal hebben, en bieden iets om dat te integreren. Met daarbij “one app to rule them all”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.