Reacties voor: Apple onderzoekt HomeKit-apparaten bedienen door iPhone erop te richten

Patent beschrijft iPhone als remote
Apple kan het aansturen van HomeKit-apparaten makkelijker maken met een nieuwe manier van bedienen: door je iPhone er gewoon op te richten. Het is iets wat we al gewend zijn van afstandsbedieningen voor de tv, dvd-speler of het tv-kastje van je kabelaanbieder. Die richt je op een apparaat en vervolgens druk je op een knop.

Reacties: 3 reacties

  1. LOL, bij die oude IR afstandsbedieningen was het richten een beperking van de techniek i.p.v. van een feature. Beetje rare vergelijking.

    Dit is een hele vooruitgang. En ik vraag me al een tijd af waarom Apple zoiets (met gyroscoop, enz.) niet in de AppleTV remote bouwt zodat je naar het scherm kan wijzen. VR controllers doen ook zoiets, maar dan ik een virtuele ruimte. En die werken vrij goed. Ook virtuele toetsenborden zijn met redelijke snelheid te bedienen. Die AppleTV UI en remote zijn nou niet bepaald efficient. (De rede dat bij tekstinvoer m’n iPhones beginnen te zoemen.) Met een soort pointer is daar veel te winnen.

  2. V2 van de Sonos One heeft een paar kleine toevoegingen, waaronder Bluetooth. Ik geloof niet in toeval.

  3. Wat een onzin weer. Mijn dvd-speler gaat nooit aan als ik de tv wil aanzetten. Ik lees op deze site vaak dat soort rare problemen die niet bestaan. Waarom verzinnen jullie dat? Om een feature interessanter te maken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.