Reacties voor: Muziek afspelen zodra je thuiskomt: deze automatiseringen komen naar HomeKit

HomeKit krijgt er een aantal mogelijkheden bij als het gaat om automatiseringen. Zo kun je de muziek automatisch laten afspelen zodra je thuiskomt met geschikte AirPlay 2-speakers en kun je Siri Shortcuts meenemen in al je automatiseringen.

Reacties: 9 reacties

  1. Thanks voor de tip! Heb het gelijk ingesteld

  2. Dit is dus waarom ik zo uit heb gekeken naar de WWDC!! Op hardware gebied als de iPhone, iPad en Mac verrast Apple mij al een hele poos niet meer. Maar door dit soort software upgrades merk ik dat ik blij ben om in het Apple ecosysteem te zitten. Alles werkt vlekkeloos met elkaar en alle hardware werkt op de zelfde eenvoudige manier die ook steeds beetje bij beetje uitgebreid wordt. Misschien loopt Siri achter tenopzichte van de concurrentie en haken er mensen af doordat het lijkt dat Apple stil staat. Maar Apple maakt door juist dit soort kleine verbeteringen het voor mij maar zeker ook voor mijn niet zo technisch onderlegde familieleden het toch eenvoudig om zoveel mogelijk uit de techniek te halen!

  3. @Leander: Tip: Homepod? ๐Ÿ˜‰

  4. Ho yesss! Als ik in de auto stap en m’n telefoon verbind via Bluetooth met de FM transmitter, kan ik de muziek aanzetten en Flitsmeister starten ๐ŸŽ‰

    Dit kon eerst alleen door op een knop te drukken of tegen Siri te praten. Nu dit geautomatiseerd kan wordt het eindelijk fijn om shortcuts te gebruiken.

  5. Ben benieuwd of dit ook werkt met een TV met AirPlay 2 ondersteuning zoals een Samsung TV uit 2019.

  6. Origineel geplaatst door Marcel
    Ben benieuwd of dit ook werkt met een TV met AirPlay 2 ondersteuning zoals een Samsung TV uit 2019.

    Het werkt wel met de sonos beam met AirPlay 2.

  7. Tijdens de presentatie hadden ze het er toch ook over dat er meer dan 100.000 radiostations beschikbaar kwamen of via Tunein of zoiets? Zou mooi zijn als je gewoon bijv radio 538 kan laten afspelen op je HomePod zonder omweg.

    Weet iemand hier iets van?

  8. @Appeltje: Thanks for the suggestion… maar die heb ik al een poosje en volgende week koop ik mijn 2e in Oberhausen!

  9. @Menno: ben ik ook nieuwsgierig naar!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.