Reacties voor: Vooruitblik: HomeKit in 2017 biedt vooral ontbrekende puzzelstukjes

HomeKit draait in 2017 om het invullen van de nog ontbrekende puzzelstukjes in je HomeKit-setup, zoals camera's, sensoren en accessoires om het bereik te vergroten. Voor HomeKit-koelkasten en -wasmachines is het helaas nog te vroeg.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Ring gaf aan bij het uitkomen van homekit al dat ze compatibel gaan worden echter zonder resultaat tot op vandaag

  2. Voel me ook behoorlijk genaaid als early adopter van de Withings home camera. Braaf via Apple store online gekocht stond ook bij HomeKit ondersteuning, echter nu moet ik nogmaals 200€ uitgeven aan de opvolger die dit wel in zich heeft.

  3. Wat gaat HomeKit nu eigenlijk toevoegen?

    Je kan via Siri zeggen dat je lichten aan of uit moeten. Maar zolang Siri nog niet snapt wat je bedoelt met een bepaalde ruimte (als je de exacte Siri naam van die ruimte niet weet) heb je daar vrij weinig aan.

    De Home app is zo basaal. Daar heb je ook weinig aan.

    Ik snap HomeKit nog niet echt denk ik. Wat zie ik over het hoofd?

  4. Nou HomeKit ondersteuning is géén garantie voor kwaliteit, vooralsnog meer voor garantie van een hoge(re) prijs.
    Ik hen zelf al die fibaro multisensor in gebruik, maar doet niet echt wat het beloofd, ondanks zijn vrij hoge prijs (en zónder HomeKit ondersteuning.
    Ondertussen ben ik wel blij dat ik al voor een andere home-automation oplossing heb gekozen, als je op Apple moet wachten, heb je het over 10 jaar nog niet compleet …

  5. @Evad1st: Bewegings-sensor van Fibaro heeft onlangs update gekregen.
    Ikzelf gebruik homekit dagelijks om mijn fibaro homecenter aan te sturen, maar dan via homebridge. Werkt supergoed!

  6. Dit voelt een beetje aan als een proefballonnetje van Apple waarbij Apple de software levert en de hardware aan derde partijen overlaat. Doet me een beetje denken aan Microsoft met de Windows RT, Windows Mobile. Of aan de andere kant aan een van de duizend proefballonnetjes van Google.

  7. Origineel geplaatst door Dizzie
    @Evad1st: Bewegings-sensor van Fibaro heeft onlangs update gekregen.

    Ikzelf gebruik homekit dagelijks om mijn fibaro homecenter aan te sturen, maar dan via homebridge. Werkt supergoed!

    Ik heb ook de laatste versie, mijn problemen begonnen nadat ik de sensorinstellingen aan ging passen (heb jij daar ook modificaties in aangebracht? (Gevoeligheid , (alleen dag of nacht) oid

  8. Ik vind het ook nog erg behelpen, zeker met de Homekit app van apple zelf. Erg basaal vergeleken met een paar andere apps zoals Home en Eve en nog weinig mogelijkheden om zaken met elkaar te verbinden. Ik heb wat Hue lampen en een paar Elgato Eve Energy stekkers. Als je de info van de stekkers wilt uitlezen, zoals verbruik en stroomsterkte, kan dat niet in de Homekit app en moet je de Eve app raadplegen. Dat snap ik dan weer niet…..

    Wat wel weer aardig is, is dat je een Elgato Eve Energy kunt gebruiken om de opbrengst van de zonnepanelen te meten (zolang ze niet meer dan 2500 watt produceren). Kun je dus wel weer alleen in de Eve app bekijken.

  9. Niks bekend over klikaanklikuit dus?

  10. Ben blij met mijn philips hue lampen en netatmo thermostaat, werkt perfect icm homekit scenes.

  11. Origineel geplaatst door Laurens
    Wat gaat HomeKit nu eigenlijk toevoegen?
    Je kan via Siri zeggen dat je lichten aan of uit moeten. Maar zolang Siri nog niet snapt wat je bedoelt met een bepaalde ruimte (als je de exacte Siri naam van die ruimte niet weet) heb je daar vrij weinig aan.
    De Home app is zo basaal. Daar heb je ook weinig aan.
    Ik snap HomeKit nog niet echt denk ik. Wat zie ik over het hoofd?

    Het is veel meer dan dat!
    Het is je huis automatiseren. Ik heb een Honeywell Lyric in combinatie met hue. Beide systemen werken perfect samen met HomeKit. Als ik in een straal van x aantal km rondom m’n huis kom gaat de verwarming al aan, als ik de straat inrij springen de lampen aan en zo kun je tig regels aanmaken.

  12. @Jeffrey: is wel erg basaal 🙂
    en dan nog: met vloerverwarming durt het wel ff voor de boel warm is, heb je wel iets meer iets meer “intilligentie” voor nodig ..
    Maar je moet ergens beginnen, dus verwijs ik weer naar mijn eerdere post:

    “Ondertussen ben ik wel blij dat ik al voor een andere home-automation oplossing heb gekozen, als je op Apple moet wachten, heb je het over 10 jaar nog niet compleet …”

  13. @Evad1st: Welke oplossing heb jij? Ik vind het allemaal erg interessant

  14. Origineel geplaatst door Patrick
    @Evad1st: Welke oplossing heb jij? Ik vind het allemaal erg interessant

    Ik gebruik zelf homey, i.c.m. Hue (alle verlichting in het huis) rolluiken, gordijnen, zonnescherm, netatmo sensoren, fibaro sensoren en schakelaar, nedt rookmelder (camera wordt (nog) niet ondersteund en gemodificeerde elro ab schakelaars (4x in infra rood straler onder de overkapping) en easy thermostaat en zonnepanelen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.