Reacties voor: Holiday Inn test smartphone als kamersleutel

Hotelketen Holiday Inn start met een proef waarbij de smartphone gebruikt kan worden als kamersleutel. De technologie werkt met onder andere de iPhone, Blackberry en Android-toestellen.
Lees het complete artikel → Holiday Inn test smartphone als kamersleutel
Peter Zantingh -

Reacties: 22 reacties

  1. Dus ze moeten het nog via een reservering doen die ze tegen een kastje houden? Of ligt dat nou aan mij?

  2. Een beetje slimme hacker gaat hier achteraan en heeft een gratis hotel kamer 🙂

  3. @Woitek: Inderdaad, een reserveringscode die je op je smartphone opvraagt. Tijdens je verblijf in het hotel is dat dus je sleutel, waardoor je niet langs de receptie hoeft én geen extra pasje mee hoeft te dragen.

  4. dagje weggeweest en jahoor je iphone/smartphone heeft een lege batterij.
    Natuurlijk ligt je opladen in de kamer(logisch)
    Moet je dus weer bij de receptie opladen tot je genoeg batterij hebt om je hotel in te komen. Conclusie de receptie moet elke oplader bezitten van alle smartphones….. laten ze 1 weg dan vist de klant naast het net….. geef mij maar lekker de creditcard pasjes moet ik maar in de rij staan.

  5. @dirk: gelukkig hebben alle/meeste telefoon producenten afgesproken om in de toekomst dezelfde lader te gaan gebruiken 🙂

  6. @dirk:
    Inderdaad! Had ik zelfs nog niet aan gedacht!
    En om nu te zeggen dat dit zoveel makkelijker is dan gewoon een kaart te gaan halen… Eerst moet je al een programma hebben en dan nog een code binnenhalen via je reservering… Kan je evengoed naar de balie gaan en de sleutel vragen…. 😉

  7. Als ik ga zwemmen in het zwembad dan neem ik dus geen telefoon (laat dus staan mijn iphone) mee. Neem dan zoiezo niks mee behalve mijn handdoek ivm diefstal. Niet echt handig naar mijn idee.

  8. @Swoozy:
    Klopt op de meeste vakanties blijft me telefoon ook gewoon uit. Waardoor ik de creditcard formaten prefereer past makkelijk in je portemonnee. Op zakenreizen daarin tegen kan het wel makkelijk zijn. Ligt ook een beetje aan het hotel. Over het algemeen kan het ook geen kwaad als de receptie weet wie in welke kamer zit.

  9. Tot je iPhone gestolen wordt en dezelfde dief dan ook nog eens alles uit je kamer kan komen halen

  10. Je kan vast wel kiezen uit verschillende opties. Als je prefereert dat de code binnenkomt op je smartphone (niet iedereen heeft er 1) dan kan je die gebruiken en anders doe je het lekker op de ouderwetse manier.

    Het zal heus geen vervanger worden, maar een extra optie

  11. Holday inn is nou niet echt een hotel waar je je vakantie boekt dus de gasten die er verblijven zijn zakenmensen en die gaan niet zo heel vaak naar het strand. Die hebben wél hun telefoon bij zich als ze de kamer verlaten.
    Probleem opgelost.

  12. Ik zit continue op 3G, bel veel, mail veel en heb nooit last van een batterij dat leeg zou zijn. Ik zorg ervoor dat mijn Iphone elke avond opgeladen wordt. En nog iets. Als je Iphone gestolen wordt zal de dief alles uit je hotelkamer komen halen? Ze gaan in die app je kamernummer niet vermelden hé! Staat ook niet op een hotelkaart. Voor mij is dit gerust een gemakkelijke zaak. Heb mijn Iphone altijd mee op reis, foto’s nemen, via de wifi wat dingen versturen. Zo een hotelkaart ben ik al meermaals kwijt geweest. De kans dat je je Iphone kwijtspeelt.. ?
    Reactie deels aangepast.

  13. @Frankie: Niet dus de iphone staat totaal niet bekend om zijn lange batterij duur. Eerlijk gezegd om zijn slechte batterij duur. Als ik op zakenreis ga, moet ik echt zuinig doen met de batterij. Ik bel dan vaker en gebruik hem juist als agenda en voor e-mail en geen tijd tussen door om hem dan even op te laden.

  14. @dirk

    Als je batterij op is (wat me werkelijk in 2 jaar tijd 1 keer gebeurd is), dan ga je toch naar de receptie en vraag je (net als je nu zou doen) alsnog een kopietje kamersleutelkaart (3x woordwaarde!). Geen probleem dus.

    Verlies je je telefoon, dan moet de dief eerst je iPhone in (wachtwoord beveiligd, toch?) en dan realiseren dat die Holiday Inn app wel eens zou kunnen betekenen dat je daar overnacht, dan daarheen gaan, met de kans dat je gepakt wordt… Ondertussen heb jij het hotel al geinformeerd dat je iPhone gestolen is…

    Kortom… laten we blij zijn met dit soort apps. Het is zo makkelijk om hier direct met kritiek aan te komen, maar ik zeg petje af voor ondernemers die hiermee smartphones beter gebruiken. En als dit hun ook nog eens geld oplevert (minder van die kaartjes hoeven te bestellen) dan is dat hun goed ondernemers-recht.

    Hulde, Holiday Inn.

  15. Het lijkt mij net zo’n soort systeem te worden als het elektronisch inchecken met digitale boarding pass op Schiphol.

    Als je dat een keer gedaan hebt, wil je nooit meer anders. En als ik (inderdaad, zakelijk) op reis ben, is meestal wel het laatste waar ik zin in heb het in de rij staan voor een balie, alleen maar om een sleutel op te halen.

    Wat mij betreft liever vandaag dan morgen. Het zou me zeker overhalen vaker bij HI te boeken.

  16. hmm mijn iphone vergeten in de kamer ………..

  17. Niet vergeten dat de ordinaire kaart of sleutel ook gewoon nog blijft werken. Dus je iPhone vergeten (of plat) is geen excuus :p.

  18. Origineel geplaatst door dirk
    dagje weggeweest en jahoor je iphone/smartphone heeft een lege batterij. Natuurlijk ligt je opladen in de kamer(logisch) Moet je dus weer bij de receptie opladen tot je genoeg batterij hebt om je hotel in te komen. Conclusie de receptie moet elke oplader bezitten van alle smartphones….. laten ze 1 weg dan vist de klant naast het net….. geef mij maar lekker de creditcard pasjes moet ik maar in de rij staan.

    dat is een non-argument. De schoonmaaksters moeten ook je kamer in kunnen dus er zijn altijd nog sleutels / pasjes. of wat voor manier dan ook om een kamer in te gaan. Overigens heeft niet iedereen een smartphone, dus voor die mensen is er waarschijnlijk gewoon een pasje.
    Als je telefoon dan leeg is kan je dus gewoon een pasje halen bij de receptie.

  19. Hahaha, ik kon het niet laten om even de reacties te lezen.
    Je haalt de opmerkingen van bepaalde mensen met een laag eq er zo tussen uit. grappig van de lege iphone batterij en het gestolen worden echt komisch. ga zo door en dit word uitgeroepen tot leukste artikel

  20. Snap er nix van.
    Hoe doe je met dit systeem je deur open dan ?

  21. Origineel geplaatst door SnijdeA
    Snap er nix van.Hoe doe je met dit systeem je deur open dan ?

    Even de iPhone draaien, of ze maken de kaart gleuf groter zodat je iPhone erin past. 😉

  22. Origineel geplaatst door Sebas
    Een beetje slimme hacker gaat hier achteraan en heeft een gratis hotel kamer

    Lijkt me vrij lastig met een gesloten hotelsysteem. Ze activeren kamers via de receptie dus geen activatie is geen toegang tot de kamer of je moet zo slim zijn om via via de ‘master’ smartphone code te kunnen hacken, die per hotel anders zal zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.