Reacties voor: Hoera, de iPhone bestaat 5 jaar! Een persoonlijke beschouwing

De iPhone is vijf jaar op de markt en heeft de mobiele wereld volledig op z'n kop gezet. In dit artikel blikken we terug naar 2007, toen Apple de gewaagde stap nam om een telefoon zonder knoppen uit te brengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Mooi geschreven stuk!

    Heb zelf een iPhone sinds zomer 2008. Mijn meest memorable ervaring met de iPhone is dat je er ook ebooks op kunt lezen. Iets wat ik van tevoren niet had kunnen bedenken.

  2. Mooi artikel Gonny ! Ik wil alleen maar even zeggen dat ik voor jullie beiden enorm respect heb voor alles wat jullie doen om iedereen dagelijks op de hoogte te brengen van het laatste nieuws en jullie immer aflatende enthousiasme enorm waardeer. Ik hoop dat het artikel over 10 jaar iPhoneclub net zoveel hoogtepunten bevat !

  3. heb een iphone vanaf het begin gehad, en 1 keer een samsung, en sinds dien nooit meer een samsung, iphone 4S is bijna helemaal perfect:P

  4. Rest voor jullie bij iCulture, ik mijn eerste iPhone was de 3GS daarvoor vond ik ze altijd veel te duur. Ik ga me binnekort nog een 2G halen voor 50 euro ofzo.

    Op naar de volgende 5 jaar!

  5. Respect* hahaha

  6. Ben in bezit van een iPhone sinds april 2008. Deze gehaald in Orlando toen ik daar voor mijn werk moest zijn. Een fenomenaal toestel. Sindsdien alle opvolgers gehad. En ben blij dat er geruchten zijn dat de nieuwe iPhone 5 net als nr 1 wederom een metalen achterkant zal krijgen. Wat moet je nou met 5 iPhone’s? Wel ze zijn zo vriendelijk in gebruik dat mijn kinderen van 5 en 7 ze zonder problemen als mp3 speler en voor filmpjes gebruiken. Ze zijn tijdloos dus ze kunnen er nog jaren mee vooruit. Moet als Apple-fiel niet denken om ooit over te gaan op android of Windows

  7. Gefeliciteerd iphone! Ik ben jammer genoeg de nieuwe fan van iphone (alleen iphone) de 4de generatie. En ik verheug op al op de 5de generatie! Ook al vind ik overigens de 5de niet mooier maar wel innerlijk beter en bevat meer functies. Mooi artikel om ernaar te lezen, want de vorige iphones waren toch zo avontuurlijk om te kopen.

  8. Haha ik ben vandaag ook jarig

  9. Dat was wel een mooi moment geweest om de iphone 5 aan te kondigen

  10. Hoera voor jullie!!

  11. Zelf vind ik nog steeds de eerste generatie iphone het allermooist! ik had er nog eentje in de kast liggen die ik naar iemand gebracht heb die hem als nieuw gaat maken ik kan niet wachten om hem op te halen.

    ik heb ook nog een iphone 4 maar op de een of andere manier heeft de eerste generatie een grote aantrekkingskracht op mij.

    verder mooi stuk en erg leuk om te lezen.

  12. Ik denk dat de echte iPhone liefhebber niet afstapt van de iPhone. Ook als je nagaat wat je tot nu toe hebt betaald voor muziek en apps.

    Ik zou zelf nooit overstappen op een Adroid toestel. Heb een heken aan de UI en moet dat alles weer opnieuw kopen.

  13. Meest memorabel is voor mij nog steeds het kloten met code om de eerste generatie iPhone in Nederland te kunnen gebruiken. Geen enkele ervaring met programmeren, noch met Apple producten. En dan een toestel waar ik met veel moeite (en voor relatief veel geld) aan was gekomen jailbreaken en unlocken dmv het teken voor teken invoeren van code…. Klotsende oksels in het kwadraat! En de opluchting als het uiteindelijk was gelukt! Those were the days!

    Mooi artikel weer overigens!! Respect!

  14. @Leo van der Meer: Andrnooit haha

  15. Boy was I wrong met mijn “piece of shit” filmpje. Het was verdwenen maar ik vond het terug. Op http://www.youtube.com/watch?v=9cUpFJ8PS40 kun je het nog terugvinden Gonny. Slecht batterijen leven, beroerde ontvangst, een adressenboek dat bij mij (4000 stuks) 2 minuten over duurde om iemand te vinden. Maakte allemaal niet uit. De gebruikersvriendelijkheid was zo goed dat HEEL veel mensen het kochten of er bewonderend naar keken.
    Toch is het een leuk filmpje.

  16. Ik heb een iPhone sinds 2009. Ik wilde er eerst niets van weten. Zo’n over het paard getild telefoontje van een 2e rangs Amerikaanse fabriek. Tot ik de iPhone 3 van mijn oudste zoon in handen kreeg. Ik was verkocht. Inmiddels helemaal overgestapt op Apple. Kan raar lopen. Wel een kompliment voor het leuke artikel

  17. Erg mooi en boeiend geschreven artikel. Ik bedank bij deze meteen Gonny en de rest. Hier geen 1/2 dag zonder Ipc!!!! Ga zo door.

  18. Mooi geschreven artikel.

    Na het hebben van een Nokia en’n psion deze beide gecombineerd in’n Nokia 9300. Hier veel plezier van gehad en de iPhone toch lang links laten liggen.
    Toen het zover was om m’n abonnement te vernieuwen overgegaan naar de iPhone 3GS. Wilde aanvankelijk de 4, maar deze had het probleem met de antenne.
    Heb erg moeten wennen, maar met de week cal. kwam deze al goed in de buurt van waarvoor mijn tel wilde gebruiken. Mis nog steeds exel.
    Nu afwachten tot’t eind van’t jaar voor de nieuwste phone.

    iPc, dank voor alle artikelen.

  19. Heb een i4 gekocht om boeken op te lezen. Blijk je er ook nog mee te kunnen mailen, internetten, gamen … en zelfs bellen ( tenzij je ‘m wat ongelukkig vasthoudt)
    Super ding!

  20. Leuk artikel in het Haarlems Dagblad Gonny!!

  21. Geweldig om te lezen! Trotse iphone bezitter sinds aug. 2007.. Heb alles meegemaakt vanaf het begin.. Zibri’s unlock methode en noem maar op.. 1.1.1 daar begon ik mee en nu dan op 6.0 beta 2. Heb er altijd plezier van gehad, Ik heb nog even een BB Bold erbij gehad maar dat was maar van hele korte duur.. De iPhone is voor mij DE telefoon.. En tot de dag van vandaag is er geen enkele telefoon die deze telefoon evenaart.. Tuurlijk er zijn telefoons met “betere” specs maar toch scroll je niet vloeiend door je contacten..

    @ButcherJF Ik begrijp zo goed wat je bedoeld.. 🙂

    Gonny geen dag zonder iPhoneclub voor mij.. Al jaren trouwe fan van de site en waarschijnlijk nog vele andere jaren.. Bedankt!

  22. Na een 3G overgestapt op een 3GS en die gebruik ik dagelijks intensief. Kon bij de verlenging van mijn abo een iPhone 4 krijgen, maar vond en vind de 3G/3GS qua design mooier. De extra features van de 4/4S zijn voor mij niet interessant, en het snelheidsverschil maal ik niet om.
    Zolang mijn 3GS geupdate kan worden naar de nieuwste OS blijf ik hem gebruiken. En…. compliment voor dit verhaal van jullie!

  23. Ik dacht nog bij de Iphone 3g hoe kan op zich z,n beperkte telefoon toch zo populair zijn. Toch bij weer de iphoneclub.nl lezen wat er zo speciaal aan was. Ja hij was wel mooi. Dat wel.

  24. @vincent everts: +10000 internetpunten voor jou Vincent, toonvoorbeeld van achter je uitspraken blijven staan!

  25. Concurrerende mobiele besturingssystemen als Android en Windows Phone hadden veel tijd nodig om een inhaalslag op Apple te maken, maar zijn er gaandeweg in geslaagd om toestellen te maken die in de ogen van de concurrent net zo goed zijn als de iPhone en minder geld kosten

    Moet et niet in de ogen van de consuMent zijn?

    (Red.) Klopt, aangepast!

    Verder een prachtig artikel…

  26. Ik had in die tijd net de HTC TyTn gekocht en was daar allesbehalve tevreden over en stond echt open voor iets anders dan de bekende Nokia of Blackberry.
    Via een vriendin in Amerika kreeg ik de iPhone een maand na uitkomen in handen..wat een toestel! ik was meteen verkocht en heb sindsdien de overstap naar Apple gemaakt.
    De iPhone heeft niet alleen de telefoonmarkt wakker geschud maar ook zichzelf weer bekend gemaakt bij het grote publiek.

  27. Mijn vrouw heeft mijn 4s in beslag genomen, nu zit ik met een sony xperia. Man, mis ik dat ding. Laat maar vlug de 5 komen (2 4’sen in huis is wat overkill)

  28. Al veel leuke momenten beleefd waarin iPhone een rolletje speelde. Onlangs nog voor een project een groot aantal foto glasnegatieven moeten doorzoeken. Glaasjes op lichtbak en vervolgens op zoek naar een appje waarbij het beeld dmv videocam live omgekeerd wordt naar positief. Snel gevonden natuurlijk.
    De site van Gonny en Jean-Paul is al jaren broodnodige kost voor iJunks. Ga vooral zo door.

  29. De populariteit van Gonny stijgt de iphone voorbij. Je zou haast zeggen dat Gonny vandaag jarig is zoveel veren in de spreekwoordelijke kont. Nou hoppa, van mij dan ook nog een paar veren, als dat nog past. Ook ik check ook om de 2 uur ff de club, omdat je weet dat er een constante stroom aan topic’s voorbij komen. Bijna allemaal even interessant.

    OT, er zijn best mooie andere telefoons te koop. Maar zolang die draaien op een, in mijn ogen, vervelende UI blijf ik bij Apple.

  30. Als ik aan de 3G iPhone terug denk.., wat was dat ding snel traag! gevalletje van geheugen gebrek! Ook was het ontvangst erg gebrekkig! Ik vond de iPhone 1 beter dan de iPhone 3G. Gelukkig heeft Apple dat goed gemaakt met de 4S dat is echt een top iPhone!

  31. Wat ik graag zou willen weten of er nog site’s zijn waar de video’s van oudere iPhone’s op staan. Waarbij alle specs enz. Worden opgelicht.

  32. Sinds de iPhone 3G een trouwe lezer. Bedankt voor al het nieuws de afgelopen jaren!!! Op naar de volgende vijf jaar.

  33. Heb afgelopen dinsdag een Galaxy S3 ontvangen icm mijn verlenging. Resultaat: vandaag retour gezonden !! Wat een cheap-ass rotzooi vind ik dat, samen met dat Android. Toch maar wachten op de opvolger van de 4S.

  34. Gonny, een prachtig stuk !!
    Erg leuk om te lezen en alle “oude” momenten weer eens op te halen als je iPhone-gebruiker van het eerste uur bent. En dat zal ik waarschijnlijk (en hopelijk!) ook altijd blijven…

    Het mooiste aan de iPhone vind ik overigens het feit dat je geen onboard toetsenbord meer hebt en daardoor (zonder een onwijs groot toestel te krijgen) een groot display kunt toepassen. En natuurlijk het alom geprezen gebruiksgemak !!

  35. Ik heb altijd Nokia gebruik omdat het gewoon een top toestel, maar toen google met G1 kwam vond ik het een super apparaat sinds g1 heb ik altijd een android gehad, galxy s1 s2, zelf windows telefoon heb ik geprobeerd.

    maar in 2010 kreeg ik een iphone 4 in mijn handen, en ik was verliefd. sinds dien heb ik geen enkel telefoon aangeraakt.

  36. Mooi artikel

    De iphone 3G was een werkelijke sensatie voor zijn tijd.
    Jammer dat Apple nu zo achter de feiten aanloopt. Hoop dat de Iphone 5 daar verandering in brengt.

    Origineel geplaatst door elvin
    Ik heb altijd Nokia gebruik omdat het gewoon een top toestel, maar toen google met G1 kwam vond ik het een super apparaat sinds g1 heb ik altijd een android gehad, galxy s1 s2, zelf windows telefoon heb ik geprobeerd.maar in 2010 kreeg ik een iphone 4 in mijn handen, en ik was verliefd. sinds dien heb ik geen enkel telefoon aangeraakt.

    Hoe kan je de galaxy S2 hebben gehad als die in 2011 uit is gekomen. Je zegt toch duidelijk dat je sinds 2010 geen ander telefoon hebt aangeraakt 🙂

  37. @thijss:waar laat je die eerste iPhone maken? ik heb er ook nog eentje liggen maar kan niemand vinden die hem kan maken dat i er weer zo mooi uitziet.

    ontopic:
    ik heb nu sinds een jaar de iPhone (4) echt practige telefoon het saaie ervan is wel dat ik nual voor heel mn leven weet wat voor telefoon ik blijf kopen de iPhone natuurlijk! (als ze hem blijven maken)

    2 maanden terug heb ik de 1ste gekocht en vorige maand de 3g dus ik ben heel groot fan geworden binnen een jaar:P

    owja heeft er iemand nog een doosje liggen van de eerste iPhone?(A) zoek er al heel lang een!

  38. Mooi verhaal Gonny.
    Ik heb tot nu toe zo ongeveer alle devices en OS’sen wel gezien (Psion, Windows Mobile, Palm, Android in alle smaken, Symbian, Blackberry, Windows Phone 7.x, etc), maar iOS blijft vanaf 2007 het meest trekken. Ik wissel regelmatig (op dit moment tussen een SIII, een Lumia 900 en een 4S), maar gebruik toch het meest de 4s.

    Al eerder noemde iemand met enige weemoed het knutselen van “vroeger”, of het nu unlocken, JB-en of tunen was met bijvoorbeeld Windows Mobile of de eerste iPhone, ware nostalgie, haha.

    Ik kan me herinneren dat we bij jullie thuis nog eens uren bezit zijn geweest met het programmeren van een SIM teneinde de 1e iPhone aan de gang te krijgen (in de periode net na dat TV filmpje van jullie op het Museumplein. We zijn inmiddels een grote stap voorwaarts met veel meer gemak als gevolg, maar leuk was het wel.

    De toekomst: zeker nog weer 5 jaar, haha.
    Maar ik hoop wel dat we naar een 4’scherm gaan, 3,5′ is zo 2007 in vergelijking met bijvoorbeeld een SIII. Tijd vliegt; zo staan JP en ik in Londen 8 uur + in de rij voor een iPhone 4 en missen we het vliegtuig terug, zo kijk je uit naar de iPhone 5………

    Thanks iCulture

  39. Toen ik eindelijk de overstap naar de Iphone 4s maakte hadden mijn vrouw en dochter( die een diehard blackberry fan was) binnen maand allbei ook een Iphone 4 aangeschaft…

  40. Mijn allereerste iPhone was de allereerste 2g iphone in een 4gb editie,en guess what..?
    ong 5 jaar na dato is hij nog steeds in gebruik bij mij ! 🙂

    Bedankt Iphoneclub voor de leuke verhalen en up to date nieuwtjes!

  41. Leuk artikel!!
    Complimenten voor de iPhoneclub !

  42. Sinds ik de 4 heb, wordt ik er schamper op geattendeerd dat ik niet meer zeg dat ik mijn mobiel nog moet pakken of iets in mijn telefoon moet opzoeken, maar in m’n aiiiiiphoooone ;). Het is ook geen telefoon meer maar zoveel meer dan dat.

    En ipc, dagelijkse kost, bedankt!!

  43. Mijn eerste iPhone was de 3GS. Had deze ergens in maart 2010 gekocht. Het was ook meteen de eerste keer dat ik verkocht werd aan een telefoon en waar ik na 4 maanden niet op ben uitgekeken.

    iPhone maakt het verschil

  44. Geweldig stuk. Ik wordt wel een beetje weemoedig bij het deel over Palm. Ik merk dat ik nog steeds naar dat gevoel op zoek ben. Vind dat zelfs niet in de iPhone. Misschien in Symbian, maar zeker ook niet in mijn Lumia. De iPhone voelt als een soort pact met de duivel: ik wil niet maar de verleiding is te groot. Ik schrijf dit overigens nu op mijn iPad.

    Heb enorm veel respect voor jou, Gonny, en voor J-P. En ben er enorm trots op dat ik ooit nog eens mee heb mogen werken aan een bijeenkomst van de Palmclub in Utrecht.

  45. iPhone bezitter sinds september 2007. Kan me herinneren dat toen iedereen nog stiekum zat te kijken als je in de trein op dat apparaat zat te klooien “is dat nou zo’n iphone?” was een veelgehoorde vraag.
    Thuis kreeg ie al snel een andere naam (met dank aan neefje van -toen- 4/5 jaar): ‘kaboutercomputer’. En als ik eerlijk ben, was het dat ook. Mobiel heeft mijn desktop/laptop bijna volledig vervangen. Internet/email ging sindsdien voor 95% via mobiel.

  46. Goed stuk! 🙂

  47. @Gonny: kan je eens uitleggen hoe je na Palms (Treo 650/680?) via Windows Mobile (al een stap terug) zo blij kon zijn met de iPhone 2G? Was de interface dan zo revolutionair dat het de missende functionaliteit deed vergeten? Ze ben ik pas overgestapt toen de 3GS met iOS 3 uitkwam. Copy en paste was een must. En nog miste ik PalmOS elke dag. Pas sinds iOS 5 zijn de features (berichten centrum/reminders) op het niveau van PalmOS 4/5.

  48. Sinds september 2007 bezitter van een Iphone. Met pijn en moeite deed ik afstand van mijn Nokia 8800 (destijds een top toestel met een prachtig design) maar de volgende dag nadat ik mijn Iphone in handen had was ik Nokia helemaal vergeten. De Ipod video had ik al en daarna ook overgegaan op Macbook, iMac, Apple TV en Ipad 2.

    Ik wacht met smart op de iPhone 5. Ik verwacht dan ook dat deze de wereld weer op z’n kop zal zetten en de concurrenten en nakijken laat. Ik verwacht dat binnen 5 a 10 jaar 60% van deze aardkloot met een iphone zal lopen. Naar mijn gevoel is dat al zo omdat ik iedereen die ik ken of zie een iPhone heeft.

    Viva Apple!

    Rest in peace Steve Jobs. Thanks for everything. Your legacy wil live on!

  49. Ooit 1e generatie iPhone gekocht in Bangkok. Terug in NL zwaar de pineut bij de douane, want invoerrechten betalen en boete. Maar….meer tevreden gebruiker! Inmiddelsnalle generaties iPhone gehad. Supertoestellen. Het hele ecosysteem van Apple is voor mij opengegaan want inmiddels heb ik ook ipads, iPods, Apple tv en een iMac. Ik download netjes legaal mijn muziek en apps via Apple. Kortom door een goed product neer te zetten hebben ze mij tot heel veel andere aankopen kunnen verleiden. En met allemaal ben ik zeer tevreden.
    Wensen voor iPhone 5? Eigenlijk 3: meer geheugen, nog langere baterijduur en elektronisch betalen (NFC).
    Concurrenten maken stappen in de goede richting maar voor mij is Apple nog de beste als je het hele pakket als geheel bekijk.
    Goed bezig Apple.

  50. ik denk dat over 5 jaar Apple alleen nog ipodjes verkoop, the iphone markt bloed dood doordat mensen eindelijk zien dat het veel goedkoper en net zo mooi kan. Alleen flinke prijsdalingen (dus winstdaling) kan Apple op termijn redden.

  51. Ik verwacht wel dat iphone zal blijven bestaan, denk maar windows en mac computers

  52. Bedankt voor al die jaren op iphpneclub Gonny, altijd leuke nieuwtjes op de site ik hoop dat je het nog vele jaren wil en mag doen! Ga zo door.

  53. Mooi artikel, echt leuk geschreven!

    @ButcherJF: Zo herkenbaar, ik had 3 iPhones 2G uit de States meegenomen en moest ze thuis toen gaan jailbreaken en unlocken. Ik deed het in m’n broek toen het de eerste keer niet lukte. 🙂

    Sindsdien geen andere toestellen gehad. Gister nog een 4s voor mijn vader gekocht, die zo blij als een kind is. 🙂

  54. De iPhone was voor mij de definitieve omslag. Ik heb windows altijd gehaat vanwege zijn rigiditeit en met name de rigiditeit van de beheerders in bedrijven, die zijn het ergst.
    Na de iPhone volgde de iPad 1, een MacBook (o wat een zalig ding), de 4s en nu de iPad 3, ook weer heerlijk en een geweldig scherm.
    Windows kan mij voortaan gestolen worden.

  55. @Anne: Illegaal muziek downloaden bestaat niet in Nederland 😀 Maar dan nog gebruik ik iTunes Match om alsnog wat te betalen voor mijn downloads 🙂

    Origineel geplaatst door Mart
    ik denk dat over 5 jaar Apple alleen nog ipodjes verkoop, the iphone markt bloed dood doordat mensen eindelijk zien dat het veel goedkoper en net zo mooi kan. Alleen flinke prijsdalingen (dus winstdaling) kan Apple op termijn redden.

    Haha, je denkt net als Nokia en zoals je ziet is Nokia op sterven na dood 😉

    @WhatEva: Zit je nog steeds met een iPhone 2G? 😐 Zijn er überhaupt apps die je nog mag downloaden met jouw iOS versie (aangenomen dat je iOS 3 hebt en dus de App Store app bezit)?

  56. Eigenlijk verdient iphoneclub toch wel een dikke merci en eigenlijk nog veel meer dan dat. Want elke dag staan ze paraat voor vanalles aan info uittezoeken en of te proberen. Zodanig dat wij constant op de hoogte blijven. Dus bij deze iphoneclub voor jullie evengoed ook HOERA !!! 🙂

  57. Origineel geplaatst door Caroline
    De iPhone was voor mij de definitieve omslag. Ik heb windows altijd gehaat vanwege zijn rigiditeit en met name de rigiditeit van de beheerders in bedrijven, die zijn het ergst. Na de iPhone volgde de iPad 1, een MacBook (o wat een zalig ding), de 4s en nu de iPad 3, ook weer heerlijk en een geweldig scherm. Windows kan mij voortaan gestolen worden.

    Jou wel. De rest van de wereld niet, aangezien de hele wereld draait op Windows. Wanneer je boodschappen doet, staat te pinnen, je salaris, zelfs je koffieautomaat is gemaakt met Windows.

  58. Sinds eind 2007 in het bezit van een iPhone. Daarna alle versies gehad en wachtend op de nieuwe iPhone. Mijn vriendin en moeder maken gebruik van mijn oude iPhones.

    Meest memorabele moment was het in Nederland werkend krijgen van de eerste iPhone. Vervolgens na het aanpassen van het root wachtwoord bleef het toestel rebooten en wilde niet meer opladen via USB (zat geen nederlandse oplader bij). De originele wachtwoord bestanden via internet weten te downloaden en teruggeplaatst via SSH op de iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.