Reacties voor: Hoe ontdek jij nieuwe iPhone-applicaties?

AdMob heeft een onderzoek gedaan naar de manier waarop iPhone-gebruikers nieuwe applicaties ontdekken. 60% ontdekt applicaties via de top 50-lijsten, 19% via artikelen zoals op iPhoneclub en 20% via advertenties in andere iPhone-applicaties.
Lees het complete artikel โ†’ Hoe ontdek jij nieuwe iPhone-applicaties?
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 44 reacties

  1. Vreemd, onder welke categorie zou pandora’s box vallen?

  2. Heel veel zie ik op iPhoneClub.

  3. Vooral via iPhoneclub. Dat is de belangeijkste reden hier (dagelijks meerdere malen) te komen. Verder via de app store en inderdaad ook via vrienden/collegae.

  4. Ben ook wel benieuwd welke Apps er gebruikt worden. Ik gebruik voornamelijk Appreviews, soms BargainBin.

  5. Natuurlijk via jullie maar ook via de top50

  6. Tussen de 1 en de 6 per maand??! Ik haal makkelijk de 20…

  7. Nou ik lees eerst de review hier wel en dan koop ik het pas ! anders koop ik niks , anders blijf je bezig gaat een hoop tijd en geld in zitten !

  8. Hm, hoe ontdek ik nieuwe iPhone apps… Twitter, iPhoneclub, macbreak weekly, soms naar functionaliteit zoeken & soms op andere sites

  9. Pandorabox is ook een handige app
    Of http://iphone.iusethis.com/

  10. via de top 100 van itunes, pandora’s box(app) en natuurlijk via iphoneclub.nl

  11. Voor mij geldt dat ik -denk ik- 85% via tips van iPhoneClub ontdek.

    Verder een heel klein percentage via de tweets die (tijdelijk) gratis applicaties vermmelden.

    Heeeel soms, ga ik gericht op zoek naar iets waarvan ik denk dat het leuk zou kunnen zijn (Yahtzee in vakantieperiode bijvoorbeeld).

  12. Vind de top 25 niet altijd de beste apps hebben uiteraard wel een paar maar meestal scroll ik gewoon door een categorie voornamelijk bij de cat. Diensten op zoek naar wat leuks als ik me verveel. En als er leuke apps besproken worden hier dan check ik ze ook uit

  13. Raar dat maar 19% van de mensen het van sites hebben.. dacht meer

  14. Door de bomen het bos niet meer zien… Ik zoek naar specifieke apps in de store door een zoekterm in te voeren en lees sites als deze, ook om een leuke app beschrijving of aankondiging tegen te komen. Zoals Uitzending Gemist waar we nu al wel heel lang op moeten wachten ๐Ÿ˜‰

  15. Ik vind nieuwe apps voornamelijk via site als deze en dan voornamelijk via deze site. Ik slenter ook best veel door de AppStore. Inapp advertenties vindt ik iritant en heb nog nooit apps gekocht op deze manier. Het heeft er alleen toegelijdt dat ik apps weggegooit heb.

  16. Euh, hier op deze site, Bright, Gizmodo (tot op zekere hoogte) en AppShopper en FreeAppAlert. Maar alles op de PC.

  17. Ik hoor dus bij die 19 % alhoewel ik voor bijvb games het toch eerder bij Toucharcade ga zoeken dan hier.

  18. @dekon: Ja, dat van Touch Arcade vind ik ook logisch (en Fingergaming, Pocketgamer, etc). Die hoeven hun aandacht alleen maar op games te richten en kunnen dus veel meer bespreken. Eigenlijk raar dat er in Nederland nog geen goede iPhone-gamessite is opgericht. Ik ken wel nummer24.nl, maar die heeft alleen reviews, geen nieuws.

  19. een hele dikke veer hier voor iphoneclub , die mij steeds weer nieuwe apps voorschotelen ๐Ÿ™‚

    apps als bargainbin, appminer zijn dan eigenlijk alleen nog maar handig om prijzen in de gaten te houden, en de appstore doorworstelen is al helemaal geen doen meer.

  20. Ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om in iTunes een overzicht te krijgen van alle applicaties die ik heb…

  21. via iPhoneclub en top 25

  22. ik ben lid van de iphone applicatie site waar alle nieuwe applicaties besproken worden

  23. Ik denk ~ 50/50 via Iphoneclub en top applications in de App Store. Heel soms zoek ik expliciet in de App Store op basis van een behoefte.

  24. @Melvin: Niet via het linkje ‘Programma’s’ linksboven in je iTunes-venster? Apps die je keihard uit iTunes hebt verwijderd moet je er dan nog wel bij zoeken aan de hand van je facturen.

  25. Top 25/50. AppShopper. iPhoneClub. Vriendjes/vriendinnetjes.

  26. Via iPhoneclub, en ook door in de zoek-functie van de app store af en toe bekende ontwikkelaars in te gevenv(EA,Gameloft,…).

  27. ik mis 1 ding in de poll namelijk: “net-zolang-de-AppStore afspeuren-tot-je-eindelijk-een-leuk-applicatie-gevonden hebt-tussen-alle-rotzooi”

    ik vind mijn Apps meestal via iPhoneclub en andere blogs en via de toplijsten per categorie

  28. Origineel geplaatst door Exotic
    Top 25/50. AppShopper. iPhoneClub. Vriendjes/vriendinnetjes.

    Wat is die TOP25/Top 50 ??
    Een site ? Een applicatie ?

  29. Ik via deze site, soms maar niet heel vaak via de appstore top apps en ik heb ook de app AppSniper waar nieuwe en afgeprijsde applicaties in komen.

  30. Ik vind de coolste apps via Youtube. Laat andere het internet afspeuren en hun bevindingen zijn via YouTube te bekijken.
    Scheelt veel tijd en zoekwerk.

  31. Sorry maar ik vind het een beetje een nutteloos onderzoek, al helemaal met de kleine hoeveelheid proefpersonen. Tuurlijk willen app developers wel weten hoe mensen het meest zoeken naar apps, maar doe zo’n onderzoek dan wat uitgebreider en beter opgezet..

  32. pandoraโ€™s box

  33. Ik kijk altijd ff op Iphoneclub voor nieuwe Apps. En ik gebruik ook de app Pandora Box, om nieuwe apps te bekijken.

  34. Vanaf iphoneclub.nl of simpelweg door iTunes/Appstore heen te struinen.

  35. IPhoneclub, vrienden en Pandorabox. Heel zelden direct via Appstore.

  36. Ik ben benieuwd hoeveel procent van de regelmatige bezoekers op iPhoneweblogs en iPhonenieuwssites, z’n apps ontdekt via die websites. Waarschijnlijk zal dat een veel hoger percentage zijn dan die 19% (simpelweg omdat een groot deel van de respondenten waarschijnlijk niet zo vaak en regelmatig op iPhone-gerelateerde websites komt).

  37. De meeste app-tips via iPhoneclub, soms op trefwoord via iTunes, en sind kort heb ik deze RSS op m’n mail:
    http://freeappalert.com

  38. voor mij is deze site ook het belangrijkst wat dat betreft, in i-tunes zelf zie je toch echt door bomen het bos niet meer

  39. IPhoneclub vooral maar ook tips van vrienden/collega’s. Wat dat betreft zou het mooi zijn als er een soort Sharethis van apps die je hebt geinstalleerd mogelijk zou worden met in de tekst link naar AppStore. http://twitter.com/evr/status/3262714956

  40. hm de mensen die alleen top 50 apps bekijken kunnen beter verder kijken, als ik al de beste youtube-videos van de week van NL bekijk heb ik echt het gevoel dat het over grote deel geen smaak heeft, zal ook wel bij apps zijn dan:)

  41. Hmmm….
    1. via websites (iphoneclub enzo)/ reviews (vooral reviews van een type app (twitter/ todo/ enz) en via de applists van die ene website waar ik de naam niet van weet (apps that push/ apps the rock on 3.0 enzo)
    2. via pandorabox (want gratis is beter)
    3. via een website die hier niet genoemd mag worden kuchapukuchuskuch
    4. via vrienden

    Ik weiger om door de appstore te browsen, dat kost veel te veel tijd! ๐Ÿ™

  42. Mensen gebruikt http://www.appsstore.nl. Alleen maar Nederlandse apps en lekker overzichtelijk. Wel een beetje reclame, maar gezien de vraag moet het kunnen!

  43. Veelal via iphoneclub maar ook de top25/50 van de app store. Zou graag meer info zien op iphoneclub over de update status van apps die daar besproken waren.

  44. @gserban:

    Welke site is dat dan, want dat is altijd interresant?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.