Reacties voor: Hoe krijg ik de pers zover dat ze over mijn iPhone-app schrijven?

Henry Balanon gaf op iCE Amsterdam een overzicht van problemen waar je tegenaan loopt, als je de pers benadert om aandacht aan je app te besteden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. wat een problemen allemaal….

  2. Goede samenvatting! Kun je dat voor alle lezingen die ik nog volg doen? 😉

    En sorry, zoals net al verteld: geen bier hier…

  3. Dom’s presentatie gisteren over DollarApp was veel beter…

  4. “Een biertje aanbieden”
    Je kan hem ook dronken voeren zodat ‘ie vanzelf ja zegt 😀

  5. Meest interessante vind ik de PS 😉

    Wat zijn de 3 gouden tips om op iphoneclub genoemd te kunnen worden?

  6. @Mark de Bruin: Ha, goeie vraag! Volgens mij is dat biertje aanbieden toch iets typisch Amerikaans. De enige persoon waar ik gisteren een biertje van aangenomen heb, is Ron Smeets van Mobile Cowboys. Maar eigenlijk werkt het zo natuurlijk ook niet: als je een crap-app hebt, ga ik daar niet vanwege een gratis biertje opeens wél over schrijven. Volgens mij voelen de ontwikkelaars dat zelf ook wel een beetje als omkoping.

    Omdat ik meestal wel een achterstand van een stuk of 20 apps heb waar ik van plan was om over te schrijven, helpt het wel als een app aan punt 4 voldoet. Je moet gewoon aan komen zetten met een interessante app (d.w.z. eentje die niet ik, maar onze lezers interessant gaan vinden), liefst gericht op Nederlands/Belgische gebruikers, een app die een echt probleem oplost en/of iets origineels toevoegt.

    O ja: het helpt ook wel als er wat over de app te vertellen valt. Ik kreeg vandaag bijvoorbeeld het verzoek om iets over NEON Brushes te schrijven. Maar ja, als de ontwikkelaar in de App Store met twee regels uitleg klaar is, kan ik daar moeilijk een heel artikel over maken. Het enige alternatief is dan, om te kijken welke andere vingerverf-apps er zijn en wat die aan extra functionaliteit hebben. Dat onderwerp moet dan maar net actueel zijn, om het een overzichtsartikel waard te maken.

    Wat ook wel meespeelt is of een ontwikkelaar deel uitmaakt van de iPhone-ontwikkelaarscommunity (in Nederland of daarbuiten). Misschien is dat een zelfregulerend mechanisme, dat je je bij collega-ontwikkelaars niet belachelijk wilt maken met een slechte app. Bij plotseling opdoemende goudzoekers die nog niets hebben gepresteerd ben ik wat meer terughoudend (maar dat noemde Henry ook al min of meer bij punt 3).

    Wat vooral niet helpt is PM-berichten via het forum naar Jean-Paul sturen, in de hoop dat hij mij enthousiast maakt over een app. Als iemand een bloedhekel aan mij heeft (kan gebeuren), is het toch effectiever om dan maar één van de andere auteurs te benaderen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.