Reacties voor: Hoe deel jij je iPhone 5-homescreen in?

Bij de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch hebben we er een extra rijtje iconen bijgekregen op het homescreen. Hoe maak je gebruik van die extra ruimte? Schuiven er gewoon een paar apps van het tweede scherm door naar het eerste scherm? Of biedt die extra rij icoontjes opeens onverwachte mogelijkheden? Eén persoon die […]
Lees het complete artikel → Hoe deel jij je iPhone 5-homescreen in?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Bij mij is het eigenlijk al jaren hetzelfde ingedeeld. Helemaal niet logisch, maar zo ben ik het gewend. Ik weet alles nu te vinden. Maar misschien toch eens proberen alles ‘logischer’ neer te zetten.

  2. Ik heb qua pagina’s dezelfde indeling als Ben. Als ik de apps per pagina gepositioneerd heb, stel ik de apps zo op dat de kleurstelling divers is. De social media en nieuws apps heb ik in 2 mapjes op het eerste scherm onderaan.

  3. Wat leuk dit. Ik moest direct mijn iPhone aanzetten om te bekijken hoe mijn indeling gemaakt is Na het lezen van het artikel direct aan paar wijzigingen aangebracht. Als linkshandige geldt voor mij het omgekeerde. De apps linksonder zijn het makkelijkst te openen.

  4. Ik gebruik rechtsonder in het dock een mapje met als titel ‘most used’
    Dan heb je al je meest gebruikte apps op iedere pagina.

  5. Ik hou van standaard eerste pagina en de tweede ook derde alle apps van apple dan vierde social media en dan nieuws en spelletjes laatste apps die ik nog moet proberen

  6. Interessant stuk, Gonny!

    Mijn meest gebruikte apps staan op homescreen (voor mijn werk veel social media als Twitter, facebook, Instagram en Camera+) maar ook meer nuttige als Rabobank en Navigon. Het is bij mij niet de indeling die o die pagina het belangrijkste (b)lijkt, maar dat ik weet waar ze staan. Zodra er één wordt toegevoegd en een andere verschuift, tap ik mis. Ik hield homescreen eigenlijk zo leeg mogelijk, omdat het anders de achtergrond zo verstoord. De laatste tijd moet het echter eerder functioneel zijn.
    De screens erna (twee) hebben enkel mappen. Met véél nauwelijks gebruikte apps maar die soms toch even handig blijken. De mappen staan op alfabetische volgorde en sommigen bestaan uit twee delen – zoals NEWS en MUSIC. Al luister ik voornamelijk muziek van eigen geüploade CD’s, ben veel onderweg en dus bij de iPhone 5 voor 64Gb gekozen.

    Wat mij nu opvalt is dat mijn meestgebruikte apps allemaal rechtsonder staan. Op de iPad 3 staan overigens véél minder apps: homescreen meest gebruikte en tweede pagina enkele mappen.

  7. De methode van die Ben bevalt me niet echt zo. Heb dat even geprobeerd met een paar apps die ik veel gebruik, maar dan kost het me juist meer tijd om ze terug te vinden, omdat ik gewend ben aan bepaalde posities. 😛

    De eerste pagina is gewoon zoals Apple het homescreen zelf promoot (volgorde van linksboven naar rechtsonder: FaceTime, Calendar, Photos, Camera, Videos, Maps, Weather, Passbook, Notes, Reminders, Clock, Stocks, Newsstand, iTunes, App Store, Game Center en Settings; ja, ik gebruik altijd Engels als voorkeurtaal).

    De tweede pagina (zelfde volgorde): Contacts, Utilites (map met: Calculator en Voice Memos), Games (map), Bankieren (van ING), Apple Apps (Apple Store, Cards, Find iPhone, iBooks, Podcasts, Remote), iWork (Pages, Numbers, Keynote), iLife (iPhoto, iMovie, GarageBand), Scanners (Barcode, QRReader), NU, NOS, iPhoneclub (bookmark), OMT, TVGiDS.tv, Twitter, Facebook, Instagram, 9292, Dropbox, Living Earth, Flashlight

    Laatste pagina: SoundHound, YouTube, Chrome, miniTeach (gebruik ik soms om woorden te leren voor school), Yelp, Little Monsters (bookmark naar Gaga fanwebsite), 9GAG, Pathé Mobiel, IPB Mobile, WolframAlpha, Geekbench.

    Tot slot de rij apps in het dock: Messages, Mail, Safari, Music.

    Ofwel, sommige soorten apps staan in mapjes en sommige staan een beetje bij elkaar (zoals Twitter, Facebook en Instagram, omdat deze alle drie met Social Media te maken hebben; alleen zet ik ze niet in een mapje omdat ik met een eenvoudige tik in de apps wil kunnen).

    De indeling is voor mij niet veel veranderd ten opzichte van op mijn 4e generatie iPod touch; alleen de Apple Apps bevinden zich nu in een map i.p.v. los.

    Ik heb trouwens een iPod touch van de vijfde generatie. 🙂

  8. Ik heb altijd alles netjes in mapjes, heb een hekel aan al die losse icoontjes.

  9. Leuk item! heb er zelf wel over na gedacht. Heb ±160 apps geinstalleerd en werk hoofdzakelijk met mappen. Hierdoor heb ik naast het homescherm nog 1 screen en that’s it :-).

    Door de extra rij op de Iphone 5 zijn de belangrijkste mappen voor mij (social media, nieuws, productiviteit) dichter naar onder gekomen wat fijner werkt.

    2e screen zijn dus alleen maps (muziek, navigatie, reizen, financieel, games, zakelijk, media, gezondheid etc.)

    Navigeert voor mij heel intuitief. (Moet natuurlijk wel weten wat in welke map zit ;-)).

    Zie hier

  10. Ik heb een jailbreak op mijn iPod touch 4g en heb de dock verwijderd. Met de tweaks Gridlock en springtomize plaats ik vervolgens vijf icons onder elkaar, links en rechts op het scherm. In het midden heb ik niks staan 😛 Op die manier is de wallpaper altijd zichtbaar 🙂 Dus vijf rijen, twee kolommen, geen dock en lekker niks op de middelste helft van het scherm… Best origineel hè ;^)

  11. Een beetje open-deur topic. Uiteraard zet je de meest gebruikte apps in je dock en degene daarna op je homescreen. En vervolgens de rest op pagina 2, 3, etc. Waar ze op het homescreen staan zal me verder een worst zijn.

  12. Ik heb maar 2 homescreens omdat ik dat heen en weer gescroll echt haat. Op de eerste staan de belangrijkste apps en slechts 2 mapjes. In het ene mapje zitten veelgebruikte apps met een tweede prioriteit, in de andere fotografie-apps, omdat ik heel veel fotografeer en fotobewerking doe op de iPhone. Op de tweede homescreen staan alleen mapjes ingedeeld op thema (reizen, spellen, media). Er wil nog wel eens een app van plaats veranderen, maar liever niet, ik merk dan gelijk dat ik snel verkeerd tik.

  13. IK heb mijn homescreen wel logisch ingedeeld.

    Ik heb 5 pagina’s: ‘Home’ (standaard dingen), Social, Games, Other en News & Info.
    Op elke pagina staan min. 4 of max. 6 icoontjes. Ik gebruik Gridlock en Infiniboard.

    Zie mn homescreen: (alleen mn eerste pagina).

  14. Al 3 jaar dezelfde indeling, met de belangrijkste dingen in de onderste twee rijen. Maandag ga ik maar eens testen met de nieuwe indeling

  15. Niet geheel on-topic, maar wat zich in de linkerhelft van je gezichtsveld bevindt, wordt door je rechter hersenhelft ontvangen 🙂

  16. Eerste pagina de 12 meest gebruikte apps (incl dock)
    Tweede pagina 8 mappen die logisch ingedeeld op categorie staan.
    Derde pagina de Kiosk app.

    Heb hem zo altijd gehad dus heb dat met de iPhone 5 niet veranderd. Heb nu alleen meer vrije ruimte.

  17. Ik heb op de homepagina de apps die ik t vaakst gebruik.
    Ondrin de apps die ik echt ALTIJD gebruik:
    muziek-whatsapp-berichten-safari

    en de rest op de 1e pagina: camera-instellingen-agenda-twitter enz enz..

    op de 2e pagina alle dingen die ik minder vaak gebruik zoals: apps om foto’s te bewerken, app vd dag, eredivisie live enz enz. linksboven heb ik dan een map die ik “onzin” noem met de apps die nooit gebruik, dictator, passbook enz.

    En vanaf de 3e de games:)

  18. Iemand heeft mij eens de voorzet gegeven om in dock 1 app minder te zetten ( dus op de touch 3 en op de ipad 5). Dit is alleen nuttig voor diegenen die alsmaar maar nieuwe apps moeten rangschikken.
    Het pluspunt dat er in het dock altijd een lege plaats is om de app te parkeren en dan x schermen verderop op een ander scherm te zetten.
    Ik ben hem nu al 2 jaar dankbaar voor deze tip

  19. ik heb zoveel apps, tegenwoordig heb ik ze alfabetisch staan, in mapjes met als titel de letter van het alfabet.
    verder start ik ze vaak door naar links te gaan en daar te zoeken door de naam in te typen, gaat ook lekker snel.

  20. Het is net zoiets als je kamer opruimen. Je hebt er geen zin in, het is een zooitje geworden door de jaren heen, maar je bent het nu zo gewend, dat je alles snel kunt vinden.
    ‘Logisch’ opnieuw indelen vergt teveel tijd, energie en gewenning 😉

  21. Ik heb (voorlopig) drie schermen. In principe alle icoontjes in mappen op alfabet a-b, c-d, etc. Omdat dit altijd werkt! Een hoop apps kunnen namelijk in verschillende categorieren ingedeeld worden en dan moet je onthouden in welke categorie je ze gestopt hebt. Homescreen alle non-game apps, 3e scherm alle games. Alleen het 2e scherm is wat bijzonder, want daar staan webpaginas; en die zijn latiger in te delen. Deze staan meer op onderwerp of persoon.

  22. Ik heb alleen de klok op mijn home screen, en het rijtje onderop. Ik vind het niks al die icoontjes voor mijn wallpaper.

  23. Stel je de volgende vraag eens: heb ik misschien een dwangneurose? 😉

  24. Haha ik heb voornamelijk mappen op mijn homescreen. Paar Apple apps wel los maar verder mappen met camera, fotografie, video, tv&film, muziek, maps, nieuws, sociaal, store, zakelijk en hulpprogrammas.

    Mag wel eens een bezem door maar gebruik nu eenmaal veel van die apps.

    Als simyo eindelijk mijn nano sim geactiveerd heeft zal ik op men iPhone 5 eens opruimen.

  25. Origineel geplaatst door Huibert
    Stel je de volgende vraag eens: heb ik misschien een dwangneurose?

    En Huibert, heb je die?

  26. Ik weet niet of ik nieuws zeg, maar wat ik leuk vind is:
    Je maakt op een gejailbreakte iPhone 40 (of anders) iBlanks aan, maak een reserve kopie met iTunes en restore ze op de iPhone 5. Lijkt het scherm met af en toe 1 iBlank niet zo massaal 😉

  27. ik heb maar 1 pagina op de iphone5 en die bestaat uit mapjes ( sociaal) drie mappen vol games) hulpaps en de volgende mappen ..reizen videos weerbericht apple forums apple (itunes appstore potcast find my iphone etc..) kranten met de belgische kranten; magazines en dan nog enkele standardaps die er in staan.. alles op 1 pagina dus net zoals mijn iphone4

  28. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik gebruik rechtsonder in het dock een mapje met als titel ‘most used’ Dan heb je al je meest gebruikte apps op iedere pagina.

    Nooit aan gedacht, een mapje in het dock te zetten!
    Zo simpel en toch geniaal!

    Ik heb (op een iP4…) op de eerste pagina de meestgebruikte apps, en op de tweede pagina op dezelfde posities mapjes met de overeenkomstige apps. Waar op p1 Camera staat, staat op p2 het mapje met overige foto(-bewerkings)-apps. Zo ook Spotify/muziekmap enz. Handig terugvinden.

  29. Ik heb een iPod Touch 5, dus zelfde scherm als een iPhone 5.

    1e pagina: standaard indeling van Apple 🙂 (alle stock apps)
    Dock: Mail, Safari, Apple (mapje met alle non-stock Apple Apps) en Muziek.

    Pagina’s 2 t/m x allemaal losse iconen voor apps.

    Wil ik een specifieke app starten en kan ik ‘m niet snel vinden gebruik ik de search.

  30. Ik heb mijn apps op kleur gerangschikt, door het gebruik van een achtergrond die van geel linksboven, via blauw rechtsboven, naar bruin linksonder en rood rechtsonder loopt. Hierdoor ontstaan ook overgangskleuren en kan ik de meeste icons kwijt op kleuren. Ook zijn ze door koppeling met de achtergrond snel te vinden….

  31. Drie schermen: op het eerste scherm alle standaard apps van Apple. Tweede scherm staan de meest gebruikte waaronder sociale media, reizen, navigatie en geldzaken en derde scherm minder gebruikte zoals video-apps, radio-apps, camera- en foto-apps.

    Anders indelen is onhandig. Ben het zo gewend. En nog steeds wennen aan die extra rij onderin welke er eerst niet was.

  32. Eigenlijk is dit heeeel simpel…
    Aantal pagina’s maakt bij mij niet uit, want dat ligt aan verschillende categoriën, op elke pagina een andere categorie.
    Dat is het beste voor het vinden van apps of als je een nieuwe app toevoegd!!! Hele handige tip!!

    Social media en foto/camera
    Muziek/video/broadcast
    Games
    Technische stuf
    Actueel
    Overig/test

  33. Ik heb op de iPhone 4 maar twee pagina’s, alles staat in mappen. Deze mappen staan naar mate van belang en gebruik vanaf rechtsonder* naar linksboven ingedeeld:
    A: 20 19 17 18
    B: 16 15 13 14
    C: 12 11 09 10
    D: 08 07 05 06
    Dock: 02 01 03 04

    Dit omdat ik rechtshandig ben en met mijn duim sneller bij deze onderste mappen kan dan bij de bovenste mappen. Ook binnen de mappen gebruik ik deze indeling.
    Echter is het niet de meest rechtse kolom telkens, want ook het buigen van de duim om de meest rechtse kolom te bereiken kost meer moeite. Vandaar dat in de dock de uitgestrekte duim de overhand krijgt: op positie 01 staat dan ook de Telefoon app.

    De mappen zijn als volgt ingedeeld:
    A 20:Lifestyle 19:Shopping 17:Health 18:News
    B 16:KidsGames 15:Games 13:Video 14:Audio
    C 12:Travel&Weather 11:Automotive 09:Navigation 10:Photo
    D 08:Utilities 07:Productivity 05:Internet 06:Music
    Dock 02:Settings app 01:Phone app 03:Camera app 04:Phone (map)

    Op de 2e pagina staan ook weer mappen met minder gebruikte apps.

    Door deze methode te gebruiken kan ik elk van de 207 apps die ik zo kan bereiken, binnen 2 klikken openen (of 3 als ik de Home knop meereken). Geen veegbewegingen, alleen twee klikken.

    Met de komst van de iPhone 5 heb ik dit aangehouden, maar ben nog aan het nadenken hoe ik de extra rij inzet:
    E A B C D extra rij helemaal bovenin met mappen van pagina 2
    A B C D _ lege rij onderin
    A B C D # rij onderin met de (op dat moment?) meest gebruikte apps. Bijv. tijdens ADE de ADE app, afreizen naar project met OV de 9292 app, bij reizen met de auto de Yellowbrick of Flitsers app, tijdens vakantie een vertaal app, etc.

  34. Leuk artikel. Maar idd al sinds eerste iPhone de indeling soortgelijk als nu. Dus weet alles exact te staan.
    1e pagina belangrijke apps die ik vaak gebruik. 2de de apps die ik minder vaak gebruik maar op sommige momenten best belangrijk zijn. En 3de mappen met games, fotobewerkings apps enz. Daarnaast gebruik ik voor standaard apps van Apple, die ik niet gebruik, “spoof” om ze onzichtbaar te maken.(aandelen, weer app enz). Plus voor apps die andere niets aangaan gebruik ik de dock van sbsettings (bank apps, cydia enz)

    Edit: Mijn stukje was voor de iPhone 4. Besef me nu dat het eigenlijk de titel “Hoe deel jij je iPhone 5 homescreen in!” :$

  35. @Gonny; gaat lekker met je e-mail zeker? 😉

    Ik doe het op een hele andere manier. Ik heb ze per rij gecategoriseerd.
    Dat wil zeggen op de bovenste rij met name communicatieve apps: Telefoon, Berichten, WhatsApp en Kaarten.
    Rij daaronder: Instellingen, Mail, Foto’s en Camera.
    Rij daaronder: Klok, Week Cal, Herinneringen, Notities.
    Rij daaronder: YouTube, Nu, IMDb met helemaal rechts onderin een map die ik Favorieten genoemd heb. Hierin zitten apps als iPc, Rabobank en voetbal en weer apps.

    In het dock heb ik Facebook, Safari, App Store en Muziek.
    Op mijn 2e scherm heb ik, buiten iTunes, SoundHound en Kiosk om, alles in mapjes zitten: Info, Tools, Tools #2, Games en Overig.

  36. Grappig, heb ik toch nog een andere indeling. Ik kwam erachter dat als ik een app zocht en de naam niet wist, op de kleur afging. “Het was iets met een blauw zakmes”. En dat werkt tussen de fotografiemap, muziekmap e. d. Het is tegenwoordig zelfs zo dat ik blauw 1 en blauw 2 heb. Ik heb het hier wel over mijn tweede scherm. Eerste scherm staat gesorteerd op gewenning.

  37. Vanonder heb ik maar 3 icoontjes text telefoontje en contacten
    Uiteraard andre belangrijke op pagina 1

    Op 2 mappen met internet links standaard dingen (compas dictafoon … )
    Mapje met foto bewerk dingen
    Al mijn games staan in 3 de scherm
    Voor de rest

  38. Op het eerste scherm staan bij mij de standaards Apps van Apple die ik daadwerkelijk gebruik.
    Op het 2e scherm staan alleen maar mappen die op alfabet staan.
    En de app in die mappen staan ook weer op alfabet.
    Als ik dan ooi een fresh install moet doen weet ik precies hoe ik het ingedeeld had.

  39. Heb een 4S en gebruik maar eigenlijk maar 1 scherm:
    Positie 1. Safari. 2. Mail. 3. Facebook. 4. Twitter.
    5. Remote. 6. iBooks. 7. Klok. 8. Agena.
    9. Telefoon. 17. Seconds Pro. 20. Meernotes. 14. NRC.

    10. Map “Muziek”: muziek, Luisterpaal, iTunes, Shazam, TuneIn Radio en Spotify.

    16. “Foto/Video”: Air Video, IMDb, Foto’s, Jasmine, Ziggo TV, Camera, 360, Video’s en PS Express.

    19. “Games”.

    13. “Utils”: Instellingen, App Store, My Data Mgr, Zoek iPhone, AitPort, Cloak, iPc, Apple Store.

    11. “Nieuws”: Nu, Telegraaf, Broncos, Denver Post, NFL ’12, Voetbal, VI.

    15. “Productiviteit”: Bankieren, Calculator, iTranslate, Dropbox, Numbers, Pages, Wikipanion, ConvertBot.

    18. “Sociaal”: WhatsApp, Flipboard, Berichten, Tango, Pocket.

    12. “Weer/Verkeer”: WeaterPro, Kaarten, 9292, ParkBuddy, DirectLease Tankservice, Fueless.

    Pagina 2:
    Een mapje “iPhone” met de overige (ongebruikte) standaard apps en daarnaast Kiosk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.