Reacties voor: Deze hints hebben we in de WWDC 2018-uitnodiging ontdekt

Dit jaar heeft Apple gekozen voor een unieke uitnodiging voor WWDC 2018, waaruit genoeg leuke hints af te leiden zijn. Wij gingen alvast speuren in de plaatjes om aanwijzingen te vinden wat Apple gaat aankondigen. Puzzel met ons mee en ontdek de verborgen aanwijzingen!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Ik ben enthousiast!!! Laat WWDC18 maar komen ✌🏻

  2. Nummer #1 klopt volgens mij helemaal niets van. Het is een schakelaar waarbij je tussen twee dingen moet kiezen, zoals we al jaren in iOS kennen. Een voorbeeld hiervan is te vinden in de Muziek app wanneer je gaat zoeken, daar kan je kiezen tussen je eigen muziekbibliotheek en Apple Music.

  3. veel attributen op dat zogenaamde grid, alleen is er niet veel wat excact met de puntjes is uitgelijnd, wellicht ben ik wat too much OCD…..

  4. “De ene kant van de schakelaar is ten slotte lichter dan de andere.” Dat heet schaduw. Persoonlijk vind ik dit de mooiste uitnodiging in jaren. Strak en wit. Al mijn iDevices zijn wit (zelfs mijn space grey iPhone 8 -> witte screen protector). Vind het zelfs jammer dat de TV niet in het wit verkrijgbaar is.

  5. Boven de “C” zie ik een icoontje wat mij erg bekend voorkomt.
    Het lijkt op het “Works with Apple HomeKit”-logo.

    Ik verwacht dat daar ook wel weer aandacht aan gegeven gaat worden, maar ik hoop het nog veel meer.
    Meer producten, diepere integratie in iOS en meer automatiserings-opties.

  6. Apple gaat helemaal inzetten op 3D. De icoontjes op de uitnodiging zijn in 3D.

  7. Ik vind het ook de mooiste uitnodiging , zou hem graag downloaden maar krijg dit niet voor elkaar .
    Ik ben ook benieuwd wat er allemaal weer aangekondigd gaat worden .

  8. Origineel geplaatst door Arian Prins
    Ik vind het ook de mooiste uitnodiging , zou hem graag downloaden maar krijg dit niet voor elkaar .

    Ik ben ook benieuwd wat er allemaal weer aangekondigd gaat worden .

    Als je op de foto drukt, in de app (iculture), dan kan je via ‘het doosje met het pijltje’ gewoon downloaden op de Apple site staat hij als volledige versie. En als je hem als wallpaper wil moet je naar een vorig artikel gaan!😉

  9. In de uitnodiging zien we ook een aantal vormen die ons niet bekend voor komen. Een goed voorbeeld daarvan is het vierkante tablet-achtige steentje rechtsonder. Deze vorm heeft afgeronde hoeken en is ook bolvormig.

    Uhh, de AirPods misschien? 🙂

  10. Het lijkt op een bouwpakket….Misschien (deels) open source?
    Of meer custom mogelijkheden. De bodem op het plaatje wijst in ieder geval op een klik klik systeem achtig iets waar je van alles op kan klikken.

  11. Denk dat ik het weet, het is de nieuwe toetsenbord van MacBook of los die in een touchscreen variant komt.
    In ieder geval het is iets met de Mac en heb zo vermoeden dat een nieuwe lijn komt, kwa Mac mini, iMac, Mac pro en MacBooks.

  12. Origineel geplaatst door Arian Prins
    Ik vind het ook de mooiste uitnodiging , zou hem graag downloaden maar krijg dit niet voor elkaar .
    Ik ben ook benieuwd wat er allemaal weer aangekondigd gaat worden .

    Bas van der Ploeg van iCulture heeft een aantal achtergronden gemaakt op basis van de 2018 uitnodiging voor WWDC. Bekijk ze hier

  13. @Frank: De drie vierkantjes worden voor heel veel verschillende “kits” gebruikt binnen de de Apple software platformen. Dingen zoals “HealthKit” “HomeKit” en “ARKit” gebruiken allemaal die drie vierkantjes.

  14. @Frank: Dat Apple dan eerst de automatesering fatsoenlijk laat werken. Bij huis verlaten zou alles, verlichting, tv en sounbar uit moeten gaan. Niet dus. Moet het steeds zelf doen. Bij thuiskomst, overdag tv en sounbar aan, na zonsondergang, tv, soundbar en enkele lampen aan werkt dan weer wel. It just works is niet meer aan Apple besteed.

  15. Nummer 6, dat vierkantje.
    Ik denk dat dit de nieuwe vorm word van icoontjes in iOS. De bolling bovenop is -denk ik- het 3D effect (licht boven, donker onder) dat de nieuwe icoontjes zullen krijgen. Daarnaast hoop ik dat de icoontjes eruit zullen zien zoals de icoontjes op de Apple TV 4, zal veel werk zijn voor ontwikkelaars maar geeft wel een heel ander uiterlijk aan het home screen.

    En dan die ‘slider’ naast dat vierkantje: dit lijkt mij heel sterk op een vernieuwing van de UI elementen binnen iOS/macOS

  16. De pauze knop kan ook wijzen op de pauze functie in de video-opname, die al eerder is aangekondigd maar er nog steeds niet is.

  17. @Man O Man O: Ik denk niet dat Apple opeens voor open source gaat…

  18. Alle fysieke knoppen verdwijnen en worden allemaal geïntegreerd in het touchscreen

  19. Hopelijk gaan ze ook komen met een Apple watch met een betere batterij en 4g

  20. Origineel geplaatst door N.
    @Man O Man O: Ik denk niet dat Apple opeens voor open source gaat…

    Waarom niet MacOS is dat ook.

  21. Ik dacht aan ondersteuning voor een holographic display/projection

  22. Out of the box hint: apple werkt aan een eigen 3D printer, aan te sturen vanaf je iDevice. “Technology connects with creativity” aldus de uitnodiging.

  23. @Mike: Het is de 3D Touch op de toetsenbord.

  24. Zouden ze kunnen werken aan een het 3d maken van het ui? Zoals in een paralax test app die laatst besproken werd. De ondergrond is een grid waarop designs gezet worden. Echter is het zo dat we een X-as en een Y-as. wordt hier duidelijk gemaakt dat de Z-as ook gebruikt gaat worden?

  25. Hey Als je goed inzoomt op de uitnodiging zie je dat het niet alleen stipjes zijn maar ook lijnen. Wat ik dus heeeeeeeeel vreemd vind is dat de lijnen een grid van vierkanten vorm. Normaliter is het zo dat de stippen op de snijpunten van de vierkanten geplaatst zijn.( Als ik het mij goed herinner). Maar…

    De stippen staan in het midden van de vierkanten!
    En de afbeelding zie je ook vanuit een schuin perspectief!
    Ik heb een vermoede dat we een parallax effect gaan krijgen op Nieuwe iconen!

  26. Ik weet dat dit een populaire bezigheid is onder Apple fans maar als je de uitnodigingen van de afgelopen jaren terugkijkt en ziet wat er bekend gemaakt is op die evenementen, dan zal je zien dat het meestal allemaal onzin is. Als er al hints in de uitnodiging zitten dan zijn het er meestal maar 1 of 2 en zijn ze achteraf vaak erg voor de hand liggend en duidelijk. Dus zeker niet zo ver gezocht als in dit artikel beschreven.

  27. @Milan: Ohw ja, je hebt gelijk. 👍
    Tenminste in het geval van HealthKit wel.
    ARKit heeft wel een iets andere vorm.
    Maar bedankt voor de reactie.

  28. @App69: Bij mij werkt het redelijk.
    Dat is (inderdaad) nog niet perfect.
    Moet zeker verbeterd worden, maar er is een begin 👍

  29. Rechtstonder in het scherm staat misschien een webcam cover? Een schuifje dat je open en dicht kunt doen zodat de webcam niet continu open staat (en mogelijk alleen bij gezichtsherkenning opengezet kan worden?). Privacybescherming wordt steeds belangrijker…

  30. Overduidelijk: De fysieke knoppen, worden voor digitale knoppen en schuifjes vervangen!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.