Reacties voor: Nieuwe hints wijzen op komst van ov-routes in Apple Kaarten voor België

Luxemburg al grotendeels toegevoegd
Krijgt België binnenkort eindelijk routes voor het openbaar vervoer in Apple Kaarten? De laatste tijd voegt Apple markeringen van haltes en stations toe. Tegelijkertijd is Luxemburg onlangs voorzien van ov-informatie, waardoor het erop lijkt dat het niet lang meer duurt voordat de hele Benelux ov-routes heeft.

Reacties: 7 reacties

  1. Ik ben op dit moment op vakantie in Luxemburg en kreeg gisteren de melding dat OV-informatie beschikbaar is in Kaarten. Erg handige functionaliteit!

  2. Wat vooral bijzonder is aan België is hoe snel dit is gegaan. Grofweg bestaat het implementeren van OV-informatie uit 4 zichtbare stappen:
    1. Lijnen juist intekenen, stationsgebouwen en perrons juist intekenen
    2. Objecten rood kleuren
    3. Stationsgebieden (licht)rood arceren
    4. OV-informatie beschikbaar stellen

    Normaal gesproken zitten er enkele weken tot maanden tussen twee stappen. In België was de eerste stap al een paar maanden zichtbaar, maar tussen stap twee en drie zaten slechts twee dagen. Als je trouwens op bijvoorbeeld Antwerpen-Centraal of Bussel-Centraal klikt zie je al bij de aansluitingen de (pre-)metrostations staan, inclusief de lijnen.
    Het lijkt erop dat Apple sterk de focus heeft gelegd op Europa nu. Zo zijn Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en Finland ook al bij stap drie, Zweden, Letland, Litouwen, Portugal, Catalonië en München bij stap twee en Frankrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, de rest van Spanje en andere delen van Duitsland bij stap een.

  3. Handig. Fietsen mag ook wel eens toegevoegd worden.

  4. Apple kaarten is waardeloos met de fiets, laatst nog eens geprobeerd met loop route.

    Loop is wel redelijk het zelfde als fiets, maar als je paar keer onderweg hele lange trap met fiets op wordt gestuurd nee bedankt

    Laat ze eerst eens de fiets fixen, voor dat ze andere dingen toevoegen.

  5. En maar klagen!..ik ben blij voor onze zuiderburen ☺️

  6. Handig voor de Belgen. Ik ben benieiuwd of dit meteen al goed werkt. In mijn regio in Nederland liet de functionaliteit in het begin nogal te wensen over en daarom ben ik op een gegeven moment afgehaakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.