Reacties voor: Topmodellen iPhone 6 duurder door gebruik van saffierglas

Alleen de high-end modellen van de iPhone 6 krijgen een scherm van saffierglas. Maar daarvoor moet je wel een extra toeslag betalen, omdat het de prijs opdrijft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Dus alleen bij 32GB en hoger ?

  2. Nog duurder! Maar ach… er zijn altijd mensen die het zelfs cool vinden als ze 899 euro zouden moeten betalen voor een instap iPhone 6.

    Straks is een iPhone duurder dan een iMac! Ze zijn een beetje de weg kwijt daar in Cupertino, als de iphone nog duurder wordt.

  3. Dat lijkt me heel vreemd. Alle iPhone’s zijn in feite topmodellen en denk niet dat ze het kunnen maken om bij sommige (premium!) toestellen het wel te doen, en andere niet, puur op opslagcapaciteit.

    Nah, no go.

  4. Daarom ben ik al sinds de komst van de iPhone 5S aan’t sparen 😉

  5. Hoewel mijn iPhone 4S nog steeds prima werkt, wil ik hem wel kopen.. Mocht die echt tegenvallen, dan wacht ik nog wel een jaartje 🙂

  6. Ik geloof er toch niet erg in. Het klinkt niet als Apple. De WSJ meestal wel goed op de hoogte maar volgens mij zitten ze nu mis. Apple maakt geen premium modellen en differentieert alleen in opslagcapaciteit. Daarnaast geloof ik ook niet dat Apple de prijs gaat opschroeven. Apple wil een groot marktaandeel hebben en vindt groei in opkomende landen ook belangrijk. Ze zullen de prijs niet heel ver willen opdrijven. Ze willen wel een uniek verkoopargument hebben. Ik denk dat Apple genoegen gaat nemen met lagere marges en meer op volume gaat inzetten.

  7. De iPhone 8 zal 1199 euro kosten. Niemand die het erg vind.

    Go Apple!

  8. Zou me niks verbazen als de prijs wat omhoog zou gaan. Als ze maar geen onderscheid gaan maken tussen modellen met en modellen zonder saffier schermpjes.

  9. Ik denk eigenlijk dat ze net zo duur blijven .

    Dan kan Tim zeggen. Dit allemaal voor dezelfde prijs als de 5s.

    Saffierglas scheelde volgens een artikel laatst hier iets van vier euro. Dus zoveel verschil in prijs hoeft het niet te maken.

  10. @Daan: Een upgrade van geheugen kost ook een paar euro en Apple vraagt daar ook €100 meer voor.

  11. Misschien wil Apple wel gewoon de winst hoog houden..

  12. Ik vind het niet erg als alleen de hogere modellen het hebben, heb nu de 5 64GB en hierna neem ik weer de 64 of misschien wel de 128 GB versie.

    De aankondiging van de 6 zal mij in ieder geval benieuwen. Heb telkens de S versies overgeslagen…

  13. Apple verpest hiermee eigen reputatie.

    Apple stond altijd bekend voor 1 TOP model punt uit.

    Nu gaan ze samsung achterna met 100modellen.

  14. Ze hebben het productieproces niet op orde en dan gaat het vaak veel uitval & geld kosten en weinig opleveren.
    Dan zou dit de uitweg zIjn.

    Veel gedoe voor iets betrekkelijk nutteloos (net als liquid metal, wat heb je er aan, die geweldige SIMtray is echt niet beter dan van de concurentie)

    Gewoon die 500 mio afboeken en de opschaling niet in gevaar brengen

  15. Ik denk dat Apple marktaandeel gaat verliezen als ze de prijs hoger maken. Steeds meer mensen kopen een Android, goede specs lage prijzen. Kijk naar Huawei wordt een steeds grotere speler.

  16. Origineel geplaatst door Elvin
    Apple verpest hiermee eigen reputatie.Apple stond altijd bekend voor 1 TOP model punt uit.Nu gaan ze samsung achterna met 100modellen.

    100 modellen? Ben je hier niet lichtelijk aan’t overdrijven? Sinds verleden jaar heeft apple nog maar 2 toestellen uitgebracht (5C & 5S). De jaren ervoor maar één toestel per jaar. als je dit bekijkt t.o. andere merken valt dit nog best mee.

    @frodo: Ik kan je dat alleen maar gelijk in geven. De goedkoopste Macbook air kan je al kopen aan €929 terwijl een iphone 5S 64Gb €899 kost waardoor imo de grens van de prijzen tussen een laptop & smartphone wel héél klein beginnen te worden.

    @NI: Lage prijzen? Een high end toestel van Samsung kost bijna evenveel als een iPhone (op 20 euro na) en Android is nog altijd een gebruiksonvriendelijk crap systeem. Ga dan beter voor een Nokia lumia met WP8.1 erop. Dat zijn goedkopere toestellen met kwaliteit en een strakke OS.

  17. Nog duurder?! Ben al jaren fanatiek Apple gebruiker maar een nog duurdere Iphone kan ik thuis ook bijna niet verantwoorden

  18. Ik ben al 2 jaar gestopt met iphone’s nieuw kopen, (voor mij ) belachelijke bedragen voor een telefoon. Ik koop straks als de 6 uitkomt gewoon iemand z’n iPhone 5 voor een leuk bedrag :).
    Ga ik er toch ook en heel stuk op vooruit aangezien ik nu een 4 heb. Net zo blij, stuk goedkoper.

  19. Wordt de iPhone de eerste telefoon die de kaap van 1000 euro zal overschrijden?

  20. @Dick de wit:

    Dat is waar, maar het is niet noodzakelijk om veel duurder te maken. Dus ik denk niet dat ze dat zullen doen.

  21. Kan mij niet voorstellen dat Apple dit doet, dat zou een veel te rommelig iPhone portofolio opleveren. De kracht en visie van Apple is juist dat dingen simpel en overzichtelijk zijn. Dat betekende vooralsnog altijd geen differentiatie op techniek/onderdelen.
    Als Apple daar aan vasthoudt hebben dus straks alle 6 modellen Saffier, of geen een.

    Onderhand zijn er al zoveel rumours over dat saffierglas… wél, niet, alleen de 5.5″, alleen de modellen met de hoogste opslag… we zullen het wel zien 9 september.

    Bovendien ga ik niet een hogere prijs betalen voor een iPhone waarvan de achterkant zo lelijk is als al die ‘leaks’. :p

  22. Ja zit niets anders op, dan zullen we wel de topversie moeten kopen.

  23. Origineel geplaatst door Daan: @Dick de wit:

    Dat is waar, maar het is niet noodzakelijk om veel duurder te maken. Dus ik denk niet dat ze dat zullen doen.

    Nee jij denkt dat Apple voor de lol iPhones maakt. De overname van beats moet betaald worden, wil er geen gif op innemen, maar ga er maar vanuit dat de iPhone 6 minimaal 50 euro duurder zal worden. Uniek selling point, groter scherm op de iPhone, consumenten kopen het toch wel.

  24. Ach google even ( mac / apple / iphone ) en dan de zoekterm gebruiken ( status apple gebruiker ). Dat lezen en dan dat tegen de verkoop prijs van een apple device afzetten.

    Dan zit je eigenlijk voor een prikkie hoog op de sociale ladder.
    € 800 / € 1000 / € 2000 / € 5000. Apple de nieuwe sociale motor

  25. Het blijft Apple, ze zijn altijd erg duur geweest en soms zelfs overpriced, Mac Book Pro b.v. Apple zal de prijs verdedigen door aan te voeren dat de software het geld zeker waard is en dat de matrialen die gebruikt zijn high-end zijn en van zeer hoge kwaliteit. En voor hoge kwaliteit moet je betalen dus…. Wil je de New iPhone 6/Air maar kun je het niet veroorloven? Koop dan in het najaar de iPhone 5c of de iPhone 5S 8GB en spaar lekker door of leg je neer bij de prijs.

    Dus …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.