Reacties voor: Het moeizame bestaan van een appontwikkelaar

Veel appontwikkelaars hebben moeite om het hoofd boven water te houden. De vooruitzichten zijn redelijk goed, maar veel geld valt er niet te verdienen.
Lees het complete artikel → Het moeizame bestaan van een appontwikkelaar
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Wie een goeie app maakt die zal zeer zeker goed aan verdienen, denk maar aan angry birds, die gasten scheppen geld ze en Apple ook :-).
    Het is met alles zo toch? Wie iets goeds maakt, films/muziek/apps enz….die zal er goed aan verdienen en zelfs mss rijk van worden.
    Als er ook nog eens meer dan 600 duizend apps zijn, tja jong, mensen kunnen toch niet alles kopen e, te weinig geheugen haha en er zit nu éénmaal ook heel wat brol tussen.

  2. @broem: Er zijn tal van goede apps die door zelfstandigen ontwikkeld zijn maar die nooit bekend raken doordat de ontwikkelaar geen geld voor marketing heeft… Iets goeds maken is geen garantie om er goed aan te verdienen bedoel ik te zeggen 😉

  3. @broem: Angry Birds is alleen pas door die gasten gemaakt nadat ze een miljoen euro ofzo hadden uitgegeven aan tegenvallers. Lees het boekje ‘appillionaires’ maar eens 🙂

  4. Er is nog nooit een App ontwikkelaar geweest die in 2 avonden een applicatie ontwikkeld en daarmee miljoenen verdient.
    Dat is voor niemand haalbaar zelfs niet voor een groot bedrijf ook niet voor een genie.

  5. Een app bedenken is zo gebeurt, maar dan nog het maken/ontwikkelen ervan.
    Daar moet ik afhaken ik kan veel met m’n iPhone (jailbreaken enzo) maar een app echt ontwikkelen daar moet ik afhaken.

  6. Ik ontwikkel voor men plezier en kennis te verbreden en niet voor het geld. Ik vind het veel leuker om te zien wat voor positieve reacties ik erop krijg van andere. Inmiddels word ik al wel hier en daar gevraagd voor te ontwikkelen maar ik wil ook vrije tijd overhouden en dat heb ik nu ook. Ik hoef geen bakken geld binnen te krijgen het is een hobby voor apps te ontwikkelen in de iOS wereld.

    Hoop dat ik ook met een app een beetje geld mee kan verdienen maar het idee om een app te maken heb ik alleen vaak nooit. Het probleem ligt vaak dat als je kan ontwikkelen de ideeën er niet zijn en mensen die niet kunnen ontwikkelen zitten bergen met ideeën.

  7. Origineel geplaatst door Danny bevers
    Het probleem ligt vaak dat als je kan ontwikkelen de ideeën er niet zijn en mensen die niet kunnen ontwikkelen zitten bergen met ideeën.

    Je zou natuurlijk eens met elkaar kunnen praten of zo…
    Maar all gekheid op een stokje: het feit dat sommige mensen veel ideeën hebben betekent nog niet dat dat ook goede ideeën zijn. Bovendien moet je met een goede app ook nog maar net het geluk hebben dat het een hype wordt.

  8. @Danny Bevers: Het ‘probleem’ van of een goed idee hebben of een app kunnen ontwikkelen kun je gemakkelijk oplossen. Ik ben zelf geen app-ontwikkelaar maar had/heb wel een goed idee voor een app. Daarom heb ik contact gezocht met een appbouwer en kont er tzt een app aan. Probleem wat er in eerste instantie rees was dat als ik het idee prijs zou geven, de bouwer ermee aan de haal zou kunnen gaan. Maar dit is ‘dichtgetimmerd’ door een geheimhoudingscontract (is opgenomen als onderdeel van een opgestelde overeenkomst waarbij ik de ontwikkelaar inhuur voor zijn diensten). Dit werkt (tot nu toe 😉 goed deze constructie.
    Ik denk dat er meer ontwerpers moeten zijn die hun intussen verkregen kennis en kunde zouden moeten aanbieden. Zo kun je toch een leuke boterham verdienen zonder het risico te lopen van een fiasco waar je zelf veel tijd en (dus) mogelijk geld in hebt gestopt. Daar is echt een markt voor!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.