iPhone-spyware

Reacties voor: Apple stopt verspreiding van Hermit-spyware

Apple heeft de certificaten ingetrokken voor de spyware-app Hermit. Deze spyware werd buiten de App Store om aangeboden aan overheden die gebruikers wilden bespioneren.
Lees het complete artikel → Apple stopt verspreiding van Hermit-spyware

Reacties: 3 reacties

  1. Goed dat Apple meteen maatregelen heeft genomen maar gezien het feit dat je zelf best wel een aantal handelingen moet verrichten om dit op je toestel te krijgen, blijf ik mij verbazen dat ondanks alle waarschuwingen er blijkbaar toch nog steeds talloze gebruikers zijn die de waarschuwingen negeren.

  2. @hans: Hoeveel mensen ken jij die vinden dat ze alles mogen installeren omdat ze toch niets te verbergen hebben? Het is helaas nog steeds een grote meerderheid…

  3. Mooi nieuws, maar was het maar zo simpel.. zo’n bedrijven die al de moeite nemen om via dit soort omwegen controles te omzeilen zullen heus niet terugdeinzen om met een andere schimmige constructie van bedrijfjes toch een nieuw certificaat te bekomen of andere manieren te vinden. Het klikken op toegang geven aan foto’s etc binnen app is tegenwoordig zo ingeburgerd dat de meesten niet stil staan bij de gevolgen. Men klikt voornamelijk om bepaalde functies te kunnen gebruiken die anders zonder die toestemming niet bruikbaar zijn binnen die apps.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.