Reacties voor: HEMA start met slimme lampen, zonder HomeKit

Slimme lampen zijn er voor iedereen. Dat bewijst de HEMA nu door een serie slimme lampen en accessoires aan te kondigen. Het gaat om 9 producten, voornamelijk ledlampen. Ze werken met Google Home en Alexa, maar niet met HomeKit en Siri.
Lees het complete artikel → HEMA start met slimme lampen, zonder HomeKit
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Als het tuya protocol is dan is het geen probleem maar wel duurder als bij de action, HORNBACH en gamma

  2. De HEMA maakt de laatste tijd wel vaker minder slimme keuzes. Afgezien daarvan heeft Hue mijn voorkeur.

  3. De accessoires en de app lijken erg veel op die van de Action. Weet iemand of deze hetzelfde zijn en wellicht compatibele?

  4. Als het dezelfde lampen en toebehoren zijn, die bij de Action veel goedkoper zijn, zijn ze ook te bedienen met de TuyaSmart App in combinatie met Siri.

  5. Zo te zien is dit inderdaad een Hema branded versie van de Tuya app. Hiermee maak je je huis automatisering ook afhankelijk van een Chinese cloud oplossing wat bovendien moeilijk integreert met open standaarden als Zigbee en Zwave.

    HomeKit is voor mij helemaal niet belangrijk meer, dat heeft zich als een te gesloten systeem met beroert weinig accessoires al lang buiten de markt van huis automatisering geplaatst. Die lock-in strategie van Apple is volledig mislukt.

  6. Origineel geplaatst door Willem
    Zo te zien is dit inderdaad een Hema branded versie van de Tuya app. Hiermee maak je je huis automatisering ook afhankelijk van een Chinese cloud oplossing wat bovendien moeilijk integreert met open standaarden als Zigbee en Zwave.

    HomeKit is voor mij helemaal niet belangrijk meer, dat heeft zich als een te gesloten systeem met beroert weinig accessoires al lang buiten de markt van huis automatisering geplaatst. Die lock-in strategie van Apple is volledig mislukt.

    fijn om te lezen dat het voor jou niet belangrijk is. Gelukkig vinden veel mensen het fijn dat het via HomeKit vaak goed werkt en beter beveiligd is. Dan maar wat minder keuze.

  7. Ik hoef dit soort spul niet , een knop werkt prima ! Los daarvan , een bridge of hub helemaal niks , zinder is beter. Maar ik kan prima zo

  8. Op tweakers staat een mooie tekst hierover. In het kort, je het is tuya branded spul dat zoals heel veel varianten (action) onder verschillende “merken” verkocht is. En nu dus onder de Hema vlag.
    En ondertussen wordt er van alles aan dat uitgewisseld met een Chinese Tuya cloud.
    Als je een beetje om je privacy en om jee Security geeft, wees dus voorzichtig met deze spullen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.