Reacties voor: ‘Help, mijn iPhone-cameraknop werkt niet meer in iOS 5.1’

In iOS 5.1 gedraagt de cameraknop zich anders vanaf het lockscreen. Het lijkt alsof de camerabutton niet meer werkt, maar met de juiste veegbeweging krijg je het toch werkend.

Reacties: 76 reacties

  1. Het lockscreen maakt toch een stuiterbeweging als je alleen op die camera ‘knop’ tikt? Dan kan je daar toch wel uithalen dat je hem omhoog moet schuiven? Beetje dom hoor dat je dan denkt dat het niet meer werkt.

  2. lol ik ging updaten en nu blijft mijn telefoon hangen.
    doet niks meer o.O

  3. Hmmm of je daar nou echt blij van wordt? Tappen is toch een stuk eenvoudiger.

  4. Ik kon na installatie van 5.1 niet meer gebeld worden, maar na even de 4s helemaal echt uitzetten en opstarten was alles weer prima de luxe.

  5. @wvb22: Een typisch kenmerk van een Nederlander. Altijd iets te klagen hebben, ook al is het erg mooi en goed uitgewerkt…

  6. Als je erop tapt, ‘springt’ je scherm toch omhoog? Ik vind dat best een duidelijke hint dat je hem naar boven moet sliden, maar voor sommige mensen is het dat blijkbaar niet.

  7. Als je dat niet doorhebt kom je ongetwijfeld in aanmerking voor het AWBZ

  8. Eerst ff kort gedacht ‘Wat is dit’ maar idd met de aanwijzing relatief simpel… iPhone (4S) en iPad (1) zijn zeker sneller geworden! Met name bij de iPad valt het op, bv de ‘klik’ bij lock.

  9. Maar het toetsenbord voor de iPad (opgesplitst in 2 delen) vind ik nog steeds niets..

  10. Battery fix iphone 4s lijkt te werken!

  11. @wvb22: Als alleen tappen genoeg was zou je iPhone wel erg gemakkelijk ontgrendelen natuurlijk.

  12. Dit is voor de echte sufferds onder ons. Daar ben je toch zo achter? Kom op zeg…

  13. Net als bij Windows Phone’s vergrendelscherm springt het omhoog als je erop tikt. Mensen met een normaal IQ zou moeten begrijpen dat het een subtiele hint is om het omhoog te vegen…

  14. Handige nieuwe functie (verbetering): als Safari opstart zonder geopende tabs komt het bladwijzer menu NIET meer automatisch naar voren. Een hele verbetering!

  15. Als je naar beneden swipt dan gaat je homescreen ook weer terug.

  16. Kun je ook nog via Siri vanuit je lockscreen bellen en mijn muziek starten

  17. dat je dat niet weet omg wist het gelijk

  18. Ben je wel een dwaas hoor als je dit niet snapt

  19. Ik probeer mijn apparaten te updaten maar op een of andere manier vinden ze de server niet, zowel iPad, iPhone als Apple TV2, eerst heel lang de melding ” verbinden met de iPhone update server” en vervolgens een melding dat de update niet mogelijk is.
    Zowel over the air als met kabel……

    Iemand ??

  20. wel bij mij duurde het even voor ik het door had

  21. Nog iemand anders problemen met het weerwidget in het notificatie scherm?

  22. Waar maken we ons allen druk over? Dat er een item over is gemaakt zegt genoeg over het aantal vragen wat het kennelijk heeft opgeleverd… Ook ik had m zo door, maar kan anderen ‘veroordelen’ omdat ze ff moesten puzzelen? Hou op zeg!

  23. Whow! Wat zijn jullie allemaal lief voor elkaar jong!

    Grow up! Zodat je misschien inziet de een dit sneller doorheeft, de ander iets anders…

    Elkaar als dommerik uitschelden is dus echt niet nodig!

  24. Dat het voor de meesten voor ons duidelijk is dat je omhoog moet swipen, wil niet zeggen dat dat voor iedereen zo is. Iedereen die een beetje studie heeft gedaan naar interfaces, of in een servicedesk-achtige omgeving werkt, weet dat niet alles zo logisch is als het lijkt. Apple heeft wat dat betreft nog één voorrecht; van politiek gebazel hebben ze geen last, ze doen gewoon wat ze willen.

  25. Op mijn 4s met codeslot geen probleem: als je de camera weer sluit, krijg je het code-screen weer te zien.
    Op mijn 3GS met codeslot krijg je geen codeslot meer te zien als je de camera sluit; ben ik niet echt blij mee ;-(
    EDIT: na een Reset was dit verholpen 🙂

  26. Ik klikte erop en het beeld schoot iets omhoog, toen was het voor mij duidelijk. Haha, dacht wel WTF.. 🙂

  27. Vind het super fijn, op het feit na dat ik me lockscreen niet meer volledig kan aanpassen! Doordat de lock knop en tijd weergave balk boven nou van kleur zijn en niet transparant! Heel jammer daar gaf je net wat meer je eigen twist aan je telefoon! Hoop dat dit terug komt in de volgende iOS update 5.1.1

  28. Batterij probleem opgelost? Nou IOS 5.01 ging daar beter mee om! Apple, doe er iets aan!!

  29. Na een notificatie is de slide-to-unlock “slide to read” geworden en brengt je meteen naar de betreffende app. Als de notificatie oud is doet ‘ie dat niet meer, maar slide je de notificatie zelf (zoals op iOS < 5.1)

  30. Dik pluspunt in 5.1: je kan meteen internetten als je safari opent vanuit een blanco sheet. Eerst kreeg je zo n pop-up met leeslijst en recent bezocht 🙂

  31. Kun je ook een andere camera app koppelen hieraan? Bv hipstamic ?

  32. En nog steeds als je dan in de camera app zit en op de homeknop drukt, kom je zo op het startscherm… (Ipod Touch. Niet dat dat mij stoort, maar goed)

  33. Misschien vergis ik me maar was het niet in IOS 5 zo dat je vanuit de locksreen je berichtencentrum op de gebruikelijke manier tevoorschijn kon toveren (naar beneden swipen)????? Hoor het graag!!

  34. Geinig is dat als Safari met een leeg scherm opstart je niet eerst langs de bookmarks hoeft. Net als bij de iPad blijft het scherm ook echt leeg en kun je direct een adres intoetsen of met Google aan de slag gaan.

  35. Voor ik vanochtend ging douchen even mijn 4s geupdate. Maar toen ik hem weer pakte stond ie uit! Na lang op de bovenste knop gedrukt te hebben zag ik tot mijn verbazing het (oude) ‘snoer – iTunes’ tekentje…toen maar even aan me Mac gehangen en die vertelde dat ik hem moest ‘herstellen’ Grrrrr : s batt. stond nog op 72% … Idee iemand? of iemand anders nog last van gehad?

  36. Alles werkt prima…no problems so far !!

  37. Origineel geplaatst door apple
    Als je naar beneden swipt dan gaat je homescreen ook weer terug.

    Hey, die was nieuw voor mij, grappig.

  38. @Michel: Kan zijn dat het slechte timing was, die van mij ging eerste uit, hij gaat uiteindelijk vanzelf weer aan, je hebt hrm gestoord daardoor komt dat denk ik :p

  39. Juist top gedaan en bedacht..!!!

  40. Ja nog wel iets anders wat ik minder mooi vind aan de 5.1 firmware, de smilie’s zijn geler geworden. ‘Vroeger’ waren ze mooier 😉

  41. Is het de bedoeling dat je zo ook in je filmrol kunt bladeren?

  42. @Erik: Nee.

  43. Origineel geplaatst door DJGizbo
    Hey, die was nieuw voor mij, grappig.

    Werkt nog niet helemaal naar behoren. Soms ga je terug naar je lockscreen, soms naar je homescreen. Handig als je wilt inbreken in een iPhone met een codeslot.

  44. @Chantal: Aaargh ( goed gevonden!) maar aaargh
    Dat wil ik dus echt niet idd, je kunt nu vanuit het lock scherm via de camera bij je foto’s komen, zonder code!! Hoop dat dit een bug is…

  45. En nog een bug:
    Lock screen, camera, slide down, lock screen
    Als je nu slide to unlock doet: geen code nodig!!

  46. In veel Apps (Facebook o.a.) zie ik de hoofdbalk niet meer met tijd/info over verbinding.

  47. @Jbmm: ik krijg dat hier niet voor elkaar. Met codeslot aan kan ik ook niet door fotorol bladeren.

  48. de slide beweging die je nu moet doen voor camera vanuit lockscreen is er omwille van een patent die Apple niet heeft en zo wil omzeilen 😉

  49. @Chantal: mijn laatste post is weg…nog maar een keer:
    Na de koffie begreep ik wat er aan de hand was (*wakker). De logica van de camera toegang vanaf het lockscreen is volgens mij veranderd, intuitievere werking + ik had dus inderdaad mijn code ontgrendeld… ;P

  50. he tikken was net zo handig. Zou willen dat ze ook over wegen bij een volgende update de weigerknop zichtbaar te maken als je gebeld wordt. Bij ontgrendel pincode heb je deze gewoon niet meer…..

  51. Heeft deze aanpassing te maken met patenten die Windows hier in handen heeft?

  52. Wat een non-nieuws!
    Ze hebben dit aangepast omdat je anders “per ongeluk” een foto zou kunnen maken omdat nu niet meer vereist is dat je dubbel-klikt op de home-knop.

  53. Bij mij werkt alles tot nu toe normaal op de iphone 4s en de ipad1. Ik moet nog de iphone 3g updaten. Geen last van de bugs die hierboven vermeld zijn.

  54. Na de update is het nu ook mogelijk om 3G uit te schakelen op de 4s

  55. Gisteren erop gezet. Batterij vliegt leeg. Drama dus.

  56. Bijsnijden van foto’s werkt niet meer (bij mij). iPhone start opnieuw op. In fotorol krijgt een (eerder) bijgesneden foto wel een label met ‘PNG+XMP’ wanneer je kiest voor ‘Selecteer onderdelen’.

  57. Geen verschil in accuduur. Misschien zelfs nog slechter? Het is 11.50 uur en accu zit nu al op 72%.

  58. @:

    Ik denk je gerust de mensheid in het algemaan mag zeggen, nooit is het genoeg, en enkel tevreden met t beste van beste…
    Weet je, ergste vind ik, ze lopen zagen en klagen (omdat ze daar zelf voor kieze), maar wij die dat niet doen, moeten het aanhoren!
    Tgeen iphone , apple en gans de hutsekluts al bereikt heeft, is al veeeeeel meer dan nodig!
    Tis prachtig, magnifiek and i love it!!

  59. Hmm…het swipen van je lockscreen…zal Android blij mee zijn 😉

  60. Na updaten ben ik mijn agendaitems kwijt die ik in weekcal had ingevoerd. Heel vervelend. Hoe haal ik die weer terug?

  61. Hebben jullie ook dat nu je Apps sneller wegvallen zoals msn enzo

  62. Msn opent wel sneller maar valt vaak weg

  63. Oke als je en hem een keer om hoog hebt geschruift dan weet je daarna toch wel dat het zo werkt en wat iedereen al zegt een keer er op klikken en je iPhone laat zelf zien dat je hem om hoog moet schuifen ik bedoel ik had ook een donkeren wallpaper maar ik begreep ook meteen al dat je hem omhoog moet schuifen.

  64. Mijn 3GS loopt zeer soepel itt vorige versie. Ik ben blij :-))

  65. Origineel geplaatst door Paul
    Mijn 3GS loopt zeer soepel itt vorige versie. Ik ben blij )

    Hier ook, mijn 3GS is sneller geworden (vond ‘m al niet slecht), maar vooral de iPad 1 is stukken sneller. Vooral het toetsenbord had erg veel lag, dat is nu stukken beter!
    2x blij hier 🙂

  66. Origineel geplaatst door Paul
    Mijn 3GS loopt zeer soepel itt vorige versie. Ik ben blij )

    The same here met me iphone 4

  67. The same here met me iphone 4

  68. Mensen zeggen dat er een beveiligingsfout zit in het openen van de camera vanuit het lockscreen en daarna op home drukken, maar dat klopt niet.

    Dit brengt je alleen naar je homescreen als je iPhone al unlocked was.

    Als je hebt ingesteld dat je iPhone na 15 minuten niet gebruiken om die code moet vragen, dan doet ie dat ook als je de camera opent vanuit het lockscreen en je daarna op home drukt.

    Heb je hem gebruikt, zet je hem uit, 5 minuten later weer aan zet en je camera aan vanuit het lock screen en druk je op home, dan kom je in je homescherm, maar daar was je ook gekomen als je bij het aanzetten naar rechts had geswiped.

  69. Mijn 3GS is ook merkbaar vlotter geworden na de 5.1 update! Heppiedepeppie hier! 😀

  70. Hmmz, lijkt idd wel alsof de accuduur er minder op is geworden… Meer mensen hier last van?

  71. Helemaal mee eens, trouwens die batterij indicator in %, was die er ook al in 5.01?@hayden:

  72. Werkt de gezichtsherkenning enkel op de iphone 4S en niet op de iphone 4?
    Bij werkte dit ook niet met 1 gezicht in de vorige versie

  73. Werkt niet ;(

  74. Ik vind dat nieuwe cameraknopje in het lockscherm ook een verbetering, veel makkelijker! Had meteen door hoe het werkte toen ik het zag…

  75. Volgens de handleiding werkt gezichtsherkenning op de iphone 4S en niet op de iphone 4

    Hebben we dan echt zoveel maanden moeten wachten om enkel de snelle camera toegang update voor de iphone 4 t krijgen?

  76. Na een app te willen inst. Blijft de app op wachten hangen ??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.