Reacties voor: Helo TC van Griffin: concurrent voor de A.R. Drone

Griffin Technologies heeft gisteren een bestuurbare helikopter aangekondigd. De helikopter zal zo'n €40 kosten en zou volgens Griffin voor de kerst te koop zijn.
Leon Verhelst -

Reacties: 14 reacties

  1. Een beetje net als die PicooZ helicopters die ze bij de Bart Smit voor 30 euro verkopen, man wat heb ik daar een lol mee gehad 🙂 Maar dan nu voor je iPhone, mischien wel leuk om te overwegen 🙂

  2. Leuk speeltje, maar ik denk dat de ar.drone meer potentie heeft. Deze helicopter mist toch wel een aantal leuke features van de ar.drone

    -Camera
    -Wireless
    -Eigen api (besturen via computer)

    Verder zal ik nooit zeggen dat dit niet geinig is. Alleen een extra ir-ding op mijn iphone om hem te besturen valt een beetje tegen.

  3. @Stephan: Zal allemaal best..maar denk dat de ar. drone een stuk minder verkocht zal worden.
    300 euro of 30 euro..
    Die ar drone is leuk inderdaad, maar ga daar echt geen 300 euro voor betalen..dit is nog eens een keer leuk om te kopen.

  4. (Red.) Verwijderd: niet toegestaan.

  5. Ik denk niet dat dit een concurrent is van de ar drone, die lijkt me veel leuker.

  6. Dit vergelijken met de AR Drone is appels en peren vergelijken. Een Ferrari met een Suzuki vergelijken heeft ook weinig zin. Dat wil echter niet zeggen dat een Swift niet leuk kan rijden. De AR Drone is een topprodukt dat je niet snel aan je zoontje van 5 leent om mee te spelen. Deze Helo is wel meer speelgoed voor de massa en “leuk om eens een keer te kopen”. Niet meteen een ramp als die een keer de muur raakt.

    Hij lijkt trouwens wel als twee druppels water op de Syma s107 die ik thuis rond heb vliegen. http://syma107.com/

  7. (Red.) Verwijderd: niet toegestaan.

  8. Mijn iReMoCo komt volgende week binnen 🙂

  9. (Red.) Verwijderd: niet toegestaan.

  10. Dit helicoptertje heb ik thuis ook staan, kost omgerekend 17 euro bij dealextreme. heb je alleen nog een ir transmitter nodig en de app.

  11. Zo een soortgelijke heb ik laatst gekregen, kostte 20€ op een jaarmarkt incl. IR controller. Helaas doet ie t niet meer maar zodra ik er ergens weer één tegenkom koop ik die gelijk, leuk speelgoed! En besturen met je iPhone,nou ja dat hoeft voor mij niet, als je daar al 4 AAA batterijen in moet stoppen!

  12. @Stephan: Zoals gezegd is dit 1 van de vele kloons in de range Syma S107. Een heli waarvan ieder onderdeel los aangeschaft kan worden. Is er iets kaduuk dan is het weer eenvoudig te maken. Het ding is ook een gigantisch stuk kleiner dan een ar.drone. In tegenstelling tot de ar.drone kun je dit helikoptertje wel in de woonkamer/slaapkamer/etc. vliegen (je palm is genoeg als helipad). De ar.drone is 4 tot 5x groter. Beide machines zul je echter binnen moeten vliegen omdat ze te licht zijn voor buiten (zuchtje wind en ze worden al bijna uit de lucht geblazen). De S107 is ook een zeer modbaar helikoptertje, velen modificeren de living daylights uit het ding. Een ander groot voordeel: de ar.drone is van alle kanten hetzelfde, zien waar de voorkant naartoe gericht is, is nogal lastig. De S107 en consorten zijn normale heli’s waar je heel erg duidelijk de voor- en achterkant kan herkennen. Maakt het vliegen stukken eenvoudiger (bij de ar.drone moet je eigenlijk wel van die camera gebruik maken).

    Het enige wat een ar.drone als voordeel heeft zijn de camera’s die je o.a. kunt gebruiken om te sturen. Daar kun je hele leuke augmented reality dingen mee doen maar dan moet je daar wel een paar honderd euro voor over hebben en dan komt het weer heel erg aan op aanbod. Uiteindelijk is zo’n ontzettend goedkoop klein ding waar ieder onderdeel los van te bestellen is en die je ook met je iPhone kunt bedienen ineens een heel stuk aantrekkelijker.

  13. franklin.nl dacht aahaahh we blijven er zo mee zitten, hup direct in de dagaanbieding.

    http://www.dagvergelijker.nl/pages/offer/offer-details/5659-parrot-drone-quadricopter.asp

  14. Leuke video over de ar.drone vs. een heli die op de helo lijkt (een model dat massaal gekopieerd wordt, ook door Griffin): http://www.youtube.com/watch?v=rkJCQd31ZHA

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.