Reacties voor: Helft van studenten denkt dat iPad de boeken gaat vervangen

De helft van de studenten verwacht dat de iPad het schoolboek compleet heeft vervangen over vijf jaar. Dat blijkt uit een te betwijfelen onderzoek van de website OnlineEducation.
Bart Breij -

Reacties: 6 reacties

  1. Inderdaad, ik vind het ook een prima boekenvervanger en niet alleen voor studenten 😉

    Maar of het tijdens studeren efficiënter gaat betwijfel ik, ik wil nog wel eens meerdere boeken naast elkaar openslaan enz.

  2. Ik maak vrijwel geen aantekeningen meer op papier… Tenzij ik én m’n iPad én m’n iPhone toevallig niet bij me heb (iets wat zeer zelden gebeurt)…

  3. Ik hoop dat het er snel van komt, maar voorlopig merk ik er nog weinig van. Van de 10 lesboeken voor volgend jaar (bedrijfskundige informatica) staat er 1 onvolledig op Google books en is er van geen enkele een e-book beschikbaar. Toch jammer als je bedenkt dat alle boeken gewoon in Word o.i.d. worden geschreven 🙁

  4. @Brian: Dat het in Word word geschreven maakt op zich toch niet zoveel uit , voor 8,- heb je pages , opent ook word bestanden + je kan ze nog bewerken ook 🙂

  5. Brian bedoelt vermoedelijk dat de schrijver zijn boeken digitaal schrijft, bijvoorbeeld in Word. Deze Word-documenten zijn uiteraard niet in omloop.

    Ik lees graag en veel op de iPad, maar niet mijn studieboeken. Ik schrijf graag in de kantlijn van mijn studieboeken wat opmerkingen of ik arceer belangrijke stukken. Even de vinger tussen een bepaald hoofdstuk leggen om even snel terug te bladeren naar een ander hoofdstuk waartussen een verband bestaat is ook lastig op de iPad.

  6. Een ipad is geschikt om op te lezen maar is geen ereader. Een ereader is oneindig veel prettiger om op te lezen, misschien dat Apple dat ook wel gaat inzien en in de toekomst wel ereaders gaat maken. Met name buiten lezen is hopeloos op een ipad, maar een oplichtend scherm is ook niet ideaal om veel tekst te lezen.

    Vergeet trouwens niet dat de meeste mensen nog gewoon boeken lezen, niet iedereen is student.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.