Reacties voor: ‘Helft iPhone 5c-kopers had hiervoor nog geen iPhone’

Een nieuw onderzoek van Kantar Worldpanel ComTech onderstelt dat de helft van de iPhone 5c-bezitters hiervoor geen iPhone had.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 28 reacties

  1. Duh want een iphone kenner zou die c nooit kopen.
    Is gewoon iphone 5 in een nieuw jasje.

  2. Origineel geplaatst door rick de groot
    Duh want een iphone kenner zou die c nooit kopen.
    Is gewoon iphone 5 in een nieuw jasje.

    Helemaal eens. Wilde net een zelfde reactie plaatsen.

  3. No shit Sherlock!;)

  4. Origineel geplaatst door rick de groot
    Duh want een iphone kenner zou die c nooit kopen.
    Is gewoon iphone 5 in een nieuw jasje.

    heb je de specs al bekeken? Is wel een upgrade van een 5, (en nog iets goedkoper ook).

  5. Heb de gold 5s en witte c en de witte ligt veel beter in de hand! De c heeft een betere grip dan de 5, betere frontcam, grotere accu… Ik vind het een beter toestel.

  6. Origineel geplaatst door rick de groot
    Duh want een iphone kenner zou die c nooit kopen.
    Is gewoon iphone 5 in een nieuw jasje.

    Wat een onzin zeg! Mijn vrouw en dochter hebben nu een 5c en ikzelf een 5. Ik zou mijn 5 32GB zo inruilen voor een 5c hoor!
    De 5C is echt een heel mooi toestel!

  7. Origineel geplaatst door swiftfox
    Heb de gold 5s en witte c en de witte ligt veel beter in de hand! De c heeft een betere grip dan de 5, betere frontcam, grotere accu… Ik vind het een beter toestel.

    jij vindt dit. Wel apart maar goed. Alle grote tech-sites geven aan dat het glibberig toestel is met een goed bouwkwaliteit. Dit vanwege de aluminium platen die in die plastic-behuizing volledig is gemonteerd. Desondanks vinden ze allemaal dat de iPhone 5 /5S een betere toestel met een betere afwerking is.

    Ik heb de 5s nu en er is geen verschil met de 5. Het is exact hetzelfde toestel met interne veranderingen. Ik heb ook vaak genoeg de 5c in mijn handen gehad maar voelt toch glibberig en oogt goedkoop.

    Origineel geplaatst door bolhut:
    Wat een onzin zeg! Mijn vrouw en dochter hebben nu een 5c en ikzelf een 5. Ik zou mijn 5 32GB zo inruilen voor een 5c hoor!
    De 5C is echt een heel mooi toestel!

    waar wacht je nog op…..

  8. Ik heb nu ook een 5C voorheen 4S
    Moet zeggen dat ik er heel tevreden mee ben, bijzonder fijn toestel die lekker in de hand ligt met verder alle voordelen van de 5.
    Naar mijn idee wordt er nogal overdreven gereageerd op het kunstof deel van dit toestel.
    Het is echt niet te vergelijken met kunstof van andere fabrikanten en dat bedoel ik in positieve zin voor de 5C

  9. Origineel geplaatst door rick de groot
    Duh want een iphone kenner zou die c nooit kopen. Is gewoon iphone 5 in een nieuw jasje.

    Wat een kortzichtige en ondoordachte reactie :

    Ik denk dat ik mezelf een “iPhone kenner” mag noemen (heb alle toestellen al gehad sinds de lancering van het eerste model.

    En ik kan je zeggen dat mijn dochter van 15 zeer blij is met haar eerste iPhone 5C. Een S vind ik te duur en te kwetsbaar voor een tiener van 15. Bovendien heeft ze er zelf voor moeten sparen en voor iemand van 15 maakt die extra meerkost van een S een serieus verschil.

    Ik denk dat Apple in oa. de klasse van tieners die voor het eerst een iPhone willen (en neem van mij aan dat dat er heel wat zijn) en hem zelf moeten bekostigen met de 5C een prima oplossing in de markt hebben gezet.

    Bovendien zijn de specs voor deze doelgroep niet doorslaggevend. Zij ligt echt niet wakker dat ze geen geen TouchID heeft of een iets betere camera.

  10. @bartje: verschil van 100€ dus waar praten we over

  11. Origineel geplaatst door rick de groot
    Duh want een iphone kenner zou die c nooit kopen. Is gewoon iphone 5 in een nieuw jasje.

    Ben absoluut kenner en heb 5c gekocht vanwege minder standaard kantoorachtig uiterlijk dat ik onderhand nogal suf vind en hoe hij in de hand ligt (is namelijk fijner dan dat harde, hoekige metaal).

    De lelijkheid van gebruikte iPhone 5’s weerhield me ervan vorig jaar te updaten; het staat armoeiig als het eerste krasje meteen al verraadt dat er een laagje kleur op het apparaat zit. Ze worden op dezelfde goedkope manier oud als tuingereedschap van de Praxis. Het space gray van de 5s is een correctie die niet nodig had mogen zijn.

    Qua algemeen gevoel is de 5c de eerste smartphone die op dezelfde manier fijn, solide, karaktervol en vanzelfsprekend is als de destijds fantastische Nokia’s van eind jaren ’90.

  12. @Apple user: blijkbaar ben ik niet alleen aan de reacties te zien…

  13. Origineel geplaatst door Apple user
    verschil van 100€ dus waar praten we over

    Voor een tiener is dat erg veel geld. Dus praat je over?

  14. De 5C is voor dezelfde doelgroep als Primark……tieners

  15. Ik heb de 5c voor m’n vrouw gekocht, omdat ze deze leuker vindt dan de 5s. Over smaak valt niet te twisten, he?

  16. Ben zeer blij met mijn 5s. De 5c vind ik ook geslaagd en heeft goede specs. Smaak en budget is voor iedereen verschillend. Dus hou op met op elkaar te kakken mensen.

  17. @swiftfox: zou jij een miskoop goed gaan praten 🙂 en aan de hand van de reacties bezitten zij zelf de 5C niet maar de vrouw of de dochter haha. De 3G/GS was ook van plastic, dat toestel voelde ook goed aan, maar met al die “haarscheurtjes” was het toestel het geld niet waard. Ik vind de 5C ook niet het geld waard. vooral niet 600 euro. en dit model moet een middenklasser zijn. daarom heb ik de 5S, betaal liever wat meer en heb een premium toestel. en als ik het geld niet heb dan koop liever de iphone 5 in plaats van de 5C.

  18. @Frits: wacht hij of zij een maand of twee langer. 100 euro sparen doen ze niet in een jaar tijd 😉

  19. Altijd zo leuk hier die reacties over hoe goed ze wel niet zijn met een iPhone. Alsof ze zo speciaal zijn?! Duur, premium enz. Je was bijzonder met een iPhone 1st gen en niet met de huidige generaties. Op ieder hoek van de straat zie je een halve zool met een iPhone. Wake up…met je premium enz. Apple is gewoon massa, net als ieder ander. En iedereen kiest z’n eigen foon. Alsof mensen die € 100,- extra niet kunnen betalen? Als je hier een 5c hebt, dan ben je een stumpert. Is toch niet te geloven…Je zou bijna denken dat je een Samsung hebt gekocht zo praten ze erover. Ik begin de 5c ook steeds mooier te vinden ondanks mijn eerdere vraagtekens gezien de prijs. Maar de prijs zakt en hij ziet er gewoon heel goed uit. Maar dat is smaak…

  20. @Redondo1982: wat is er mis met een samsung toestel. je hebt het over dat mensen denken dat ze uniek zijn met een iphone, wat niet het geval is. en totaal niet meteen te linken is aan het vermogen van een iphone bezitter. genoeg die het tweedehands kopen of een twee jarig abo hebben afgesloten. “premium” is dus een aluminium behuizing in dit geval. wat bij de 5C niet het geval is. Samsung gebruikt ook polycarbonaat net zoals apple dat nu bij de 5C heeft gedaan.

    daarnaast is het opinie van de mensen hier, dus niet objectief. ik vind het maar niets en jij wel. jij huilt en ik klaag 🙂

  21. @rick de groot: Das een iPhone 5 in een plastic jasje beter koop je een 2e hands goede iPhone 5 wellicht met meer opslag. Daar heb je meer aan dan dat plastic fantastic gedoe

  22. Mijn zoon heeft de blauwe 5c
    Wat een fantastisch ding. Voelt echt super aan, ziet er rete strak uit. En al zijn de specs iets minder dan de 5s, ik vraag me echt af of je dat echt nog merkt.

    Ik heb zelf nog een Blackberry, geen keus want door werkgever opgelegd. Maar ik zou zo graag kunnen overstappen dat ik desnoods de 5C zelf zou aanschaffen.

  23. Mensen mensen toch.

    Apple schroeft niet voor nix 5c terug omdat het gewoon niet loopt. 100euro is voor een kind van 15 veel maar voor jou niet.

    5 en 5c is gewoon gelijk.
    5 en de 5s daar zit een kleine verschil in.

    Wil je een echte Telefoon koop dan een Iphone 6 of een samsung s5

    dit jaar zijn alleen update uitgekomen.

    En jaaa als je een kenner bent dan geef je me gelijk.

  24. @Jan: Ook weer zo’n lekker onderbouwde reactie (not!) haha

  25. Mijn vriendin heeft de 5s, ik de witte 5c. En wat ben ik blij dat ik voor de c gegaan ben! Ligt veeeeeel beter in de hand, is veel robuster en net zo snel aangezien er nog lang geen 64 bits apps zijn. Hier een HELE tevreden 5c gebruiker, terwijl ik al JAREN iPhone gebruiker ben. En 5s gebruikers, niet vergeten het originele lederen Apple hoesje erom te doen he! Want dan heb je namelijk PRECIES dezelfde look als de 5c, maar dan de dikkere versie die binnen 2 weken vuil is XD

  26. @Artax: er zijn zat mensen die geen hoesje gebruiken. heb jij nog een hoesje om je 5C heen??

  27. Ben een trotse bezitter van een iphone 5c, mensen die zo negatief zijn over dit toestel snap ik totaal niet. Er wordt steeds een vergelijking met het is maar een iphone 5

    Origineel geplaatst door Artax
    Mijn vriendin heeft de 5s, ik de witte 5c. En wat ben ik blij dat ik voor de c gegaan ben! Ligt veeeeeel beter in de hand, is veel robuster en net zo snel aangezien er nog lang geen 64 bits apps zijn. Hier een HELE tevreden 5c gebruiker, terwijl ik al JAREN iPhone gebruiker ben. En 5s gebruikers, niet vergeten het originele lederen Apple hoesje erom te doen he! Want dan heb je namelijk PRECIES dezelfde look als de 5c, maar dan de dikkere versie die binnen 2 weken vuil is XD

    Hier ook een trotse bezitter van een iphone 5c!! Kon het niet beter verwoorden!! Mensen die iphone 5c alleen maar af lopen te zeiken, koop er 1 en je merkt zelf hoe fijn die is!

  28. Wat een flut onderzoek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.