Reacties voor: ‘Helft van Nederlandse hardlopers gebruikt smartphone-app’

De helft van de Nederlandse hardlopers maakt gebruik van een smartphone-app als Runkeeper. Dit blijkt uit een onderzoek onder Nederlanders.
Sander Kleijn -

Reacties: 14 reacties

  1. Strava, top APP voor wielrennen en hardlopen.

  2. Ik mis Runtastic! Jammer …. gemiste kans.

  3. Ik ren sinds een tijdje ook met de app Strava! Super handig om je snelheid te zien, gewoon met je telefoon in een sporthoesje

  4. Origineel geplaatst door treppak: Ik mis Runtastic! Jammer …. gemiste kans.

    idd. Volgens mij is dit de meest gebruikte app die er op dit gebied is. Ik gebruik deze app ook en werkt fantastisch

  5. Dus 10% van de Nederlanders loopt hard met een app?!

  6. Bijzonder onderzoek! Overigens blijk uit de app-verkoop dat Strava een van de meest gedownloade apps is.

  7. Representatief voor de online populatie. Volgens mij zegt die zin genoeg.

  8. Adidas micoach is de beste app!

  9. Runkeeper blijft tot nu toe bij mij favoriet door de trainingsschema’s en duidelijke samenvatting elke twee minuten van afstand, snelheid en gemiddelde snelheid. Maar hoop toch echt een keer te horen of de  watch zonder iphone werkt voor hardloop doeleinden want ben er wel klaar mee om steeds een iphone om mijn bovenarm te hebben die door versleten klitteband steeds minder goed blijft zitten.

  10. Theo, met de apple watch kan je gewoon sporten (rennen)zonder de iphone bij je te hebben. Je krijgt dan wel bv geen mail,of ander bericht binnen. Maar de andere apps werken zonder iphone.

  11. @boxerip: er zit toch geen gps in de apple watch? Dus hoe ga je die zonder telefoon dan als volwaardig hardloophorloge gebruiken?

  12. @Theo:
    Even ter verduidelijking:
    De apple watch kan niet zonder de iphone, zeker niet om de iPhone te vervangen tijdens een training.
    Hij heeft inderdaad geen stand-alone gps en gebruikt deze van de iPhone. Notificaties e.d. Zal je ook niet binnenkrijgen en zo zijn er nog een resem beperkingen.
    Indien zonder iPhone wilt lopen zal je naar andere sportwaches moeten kijken. Of 1-2 jaar wachten, dan zal de gps wel apart in de applewatch aanwezig zijn.. .

  13. En toch is het lopen met een GPS-horloge (Garmin, Polar, Suunto) vele malen prettiger en stukken nauwkeuriger (en lichter, waterdicht, langere accuduur… )

    Vervolgens uploaden naar Runkeeper/Strava/e.d. en bekijken via de App doe ik wel.

  14. @christopher
    Bedankt voor je antwoord maar je opmerkingen klopt niet.

    Voor de duidelijkheid:  watch heeft geen gps. Daardoor neem je met sporten een paar keer wel je iphone mee zodat er een profiel wordt gemaakt van je snelheid en grootte van je passen en daardoor kun je hem na een paar keer thuislaten.

    MAW: ja de  watch werkt zonder iphone met sporten(na een paar keer de iphone mee te hebben gehad om de boel in te regelen).

    Dus ga er toch maar 1 halen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.