Reacties voor: Red levens bij een hartstilstand met HeartsafeLiving voor de iPhone

Bij een hartaanval is snel handelen van levensbelang en de app HeartsaveLiving van Hartveillig Wonen is daar een handig hulpmiddel voor. De app is bedoeld voor vrijwilligers en geeft je een melding als er een hartaanval in de buurt plaatsgevonden heeft.

Reacties: 4 reacties

  1. Belangrijk zoiets en ook goed. Ik vraag me af hoeveel batterij dat kost. Misschien valt het mee, maar je locatie zal dan continue aan moeten staan voor deze app.

    Er was lang geleden al een app waarmee volledig onervaren mensen iemands leven konden redden door hartmassage en mond op mondbeademing te geven. De app liet heel eenvoudig zien hoe het werkt en gaf de timing precies aan, je zette hem aan en de app zei: nu hartmassage, drie keer stevig op borstkas drukken etc. Of zoiets. Weet iemand nog hoe die app heet?

  2. @Macaanzee: Misschien bedoel je de app ‘Reanimatie’ .Die is van de Hartstichting, de autoriteit op dit gebied. De app geeft meteen bij openen ook een button voor het bellen van het alarmnummer. Is eenvoudig en duidelijk en zonder die flauwekul (sorry) van tijdlijnen en profielen, zonder Facebook en hartveilg wonen.

  3. Bedoel je de app Reanimatie misschien? Is van de Hartstichting.

  4. Al langer is er de app van HartslagNu, het oude BurgerAED wat in een groot deel van Nederland actief is. Zelfde principe. De locatiebepaling staat constant aan bij mij en ik merk helemaal geen verschil met de accu dan wanneer de locatiebepaling voor de app uit staat (iPhone 6). En het werkt perfect trouwens! Hopen dat het voor deze app die in andere regio’s gebruikt wordt ook zo is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.