HDMI-kabel Belkin

Reacties voor: HDMI 2.1a is de nieuwe standaard, die voor nog meer verwarring zorgt

Niet elke kabel is hetzelfde
Het HDMI Forum heeft aangekondigd dat HDMI 2.1a binnenkort wordt geïntroduceerd. Het vervangt de al bestaande HDMI 2.1 specificatie uit 2017, maar voor Apple-gebruikers verandert er niet zoveel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Om het inderdaad makkelijk te maken…
    HDMI 2.1 kan ook HDMI 2.0 zijn. En de 2.1a is de 2022 variant ervan?!

    Waarom niet gewoon HDMI 2.0, HDMI 2.1 en HDMI 2.2
    (of HDMI 2.0, HDMI 3.0 (vml 2.1) en HDMI 4.0 (de 2.1a).

    Wellicht met hele nummers gaat de telling sneller, but your get the point…

  2. “Volgens de regels van de HDMI Licensing Administrator zullen alle toekomstige poorten het label HDMI 2.1a krijgen, zelfs als ze geen SBTM ondersteunen en in feite alleen HDMI 2.0-features bieden.”

    Dus elke fabrikant plakt er straks 2.1a op en dan is het maar afwachten of je genoeg bandbreedte etc krijgt aangeboden??! Ik vind dit echt heel apart…

  3. Bizar dit. Ruikt naar misleiding

  4. Het is echt mind blowing hoe achterlijk ingewikkeld alles omtrent HDMI, HDR en HiFi is. Als kijker wil je de beste viewing experience met jouw televisie. Ik durf te wedden dat niemand dit krijgt op dit moment.

    DTM vs HGIG is ook zo’n discussie. Wat is beter? Dan heb je HDMI2.1 waar de meeste tv’s slechts 1 aansluiting van hebben. Dus als de consument de verkeerde aansluiting kiest… bye bye 4K 120hz.

    Om al niet te beginnen over de gestoorde jungle betreffende audio codecs. Mijn God… ik denk dat veel mensen die “gewoon” casual een surround set hebben gekocht nog nooit echte 5.1 surround sound hebben gehoord. Omdat hun tv geen passtrought geeft 😆 en dus alles naar Stereo om zet. Je hebt er bijna een uni opleiding voor nodig om het allemaal te begrijpen.

    Man wat ben ik blij met mijn Oled c9 die vrijwel alles ondersteund❤ zowel optisch als via HDMI krijg je alles door.

  5. Als het via een firmware update geïmplementeerd kan worden op geschikte poorten heeft het niets met het snoer te maken. Daardoor zal het bestaande HDMI 2.1 snoer geschikt blijven.

  6. Origineel geplaatst door Arie
    Als het via een firmware update geïmplementeerd kan worden op geschikte poorten heeft het niets met het snoer te maken. Daardoor zal het bestaande HDMI 2.1 snoer geschikt blijven.

    Dit is dus aangeraakt in het artikel waarin de verwachting is dat fabrikanten deze nieuwe functionaliteiten alleen zullen toevoegen aan de nieuwe producten.

  7. Net zo helder als de USB/Thunderbolt-poort standaard hoor..niet zeuren! 😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.