Reacties voor: Harry Potter: Wizards Unite nu in Nederland te downloaden

Ook in België
De game 'Harry Potter: Wizards Unite', die we eerder vandaag nog hebben uitgeroepen tot App van de Week, is nu ook in Nederland en België te downloaden. De game is speelbaar op bijna alle iPhones en iPads: je hebt er minimaal iOS 10 voor nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Alleen inloggen via Google of Facebook. Deleted!

  2. @Ruud: Ja inderdaad, geïnstalleerd, toen ik zag inloggen met Facebook of Google, weg ermee!

  3. Ook in België te downloaden trouwens!

  4. Wat een rotspel. Veel te veel animaties, wachttijden, kliks om verder te komen. Ik kap er mee. Begon ook met veel te veel uitleg al.
    Veel te veel symbolen, functies etc. Allemaal onduidelijk.

  5. Aja voor dat spel moet je kunnen googelen om daaraan te kunnen beginnen. Héhé

  6. Mijn zonen blij verrast dat de game er al is en direct gedownload. (Ik ook trouwens; ik game eigenlijk nooit, maar wil dit wel ‘s proberen). Het ziet er mooi en heel verzorgd uit. Voor Harry Potter fans een absolute ‘must’.
    Idd irritant dat je alleen kunt inloggen via Facebook of Google. Normaal doe ik dat nooit, maar er werd gemeld dat alleen naam en emailadres opgeslagen worden, geen gegevens van FB vrienden etc. (Het wachten is op login met Apple!!).
    ‘Geheel Nederlands’ is overdreven. De uitleg, inlog en namen zijn in het Nederlands, maar de figuren spreken Engels, waarbij een NL vertaling in een kadertje verschijnt.
    Verder nog weinig ervaring, maar m’n zoon zag Hagrid al in onze huiskamer zitten. Een bijzondere ervaring en héél wat anders dan een Pokémon!

  7. @Jensen: Mee eens. Waardeloos

  8. Zodra je door de “lange” uitleg heen bent (tien minuutjes maximaal) is het zeker een leuk spel. Vooral ook de viavia’s zijn leuk!

  9. @Jensen:

    Inderdaad heb even gespeeld maar veel te veel dingen, heb ook zelfde avond weer verwijderd.

  10. Ik heb het nu een paar uurtjes gespeeld.

    Mijn eerste indruk:

    *) Het is de Harry Potter wereld. Dus dat is altijd erg leuk.

    *) Je eigen toverstok, je eigen foto gebruiken en een eigen profiel, voor veel spelers wel leuk. Voor mij voegt het vrij weinig toe. Leuk zo’n toverstok, maar het is totaal niet duidelijk wat ik er mee kan en wat het verschil is. Meer een nice to have wat mij betreft.

    *) Veel bekende karakters komen terug. Ron ziet er trouwens nog steeds jong uit, terwijl Hermelien en Harry stuk ouder zijn geworden. Herkenbaarheid is wat mensen aan het spelen krijgt verwacht ik.

    *) Het is echt veel te veel allemaal. Pokemon GO was een heel stuk simpeler.
    Je hebt ingrediënten voor toverdranken, maar ook weer ander soort ingrediënten voor andere objecten. Je hebt bewijsstukken, maar die zijn dan weer per hoofdstuk ingedeeld. Too much wat mij betreft.

    Er is veel meer verhaal dan bij Pokemon GO, maar net als bij Jurassic World wat meer op Pokemon GO leek ben ik na een paar uur al een heel eind klaar met het spel.

    *) Alles is weggestopt, het voelt niet natuurlijk. De rode bolletjes helpen wel om te weten waar wat te krijgen is. ZE hebben niet voor niets 15 minuten nodig voordat je alle dingen door te spelen een keer aangeraakt hebt.

    Je hebt objecten die je vrijspeeld. De gevondelingen. Die behoren tot een bepaalde categorie. Dat is leuk, maar wat voegt het per categorie nou echt toe? Je stijgt in rang op elke categorie, en op basis van die rang krijg je runen. Met die runen kun je moeilijkere levels spelen Fortresses.

    Het voelt alsof alles in levels of gradaties zit en alles van alles afhankelijk is.

    *) Je verzameld ingrediënten, maar uiteraard kun je er maar 150 hebben, bij Pokemon GO duurde dat een stuk langer voordat dat vol zat. Dus je moet daar weer geld voor uitgeven. En ik krijg niet goed gevonden hoe ik heel snel naar de database kan om ingrediënten weg te doen of juist te gebruiken. Dat voelt niet natuurlijk genoeg voor mij.

    *) Na een half uur spelen is je spreukentegoed op.Ik snap niet dat ze dat er in gedaan hebben. Uiteraard kun je die ‘opladen’ in een herberg of bijkopen. Wat mij betreft de grootste fout die gemaakt is en die ik er uit zou halen. Gewoon onbeperkt laten spelen.

    *) Het voelt alsof ze elke game mechaniek van de afgelopen jaren die ook maar enigszins geld op kan leveren er in geduwd hebben.
    Ik vind dit echt een hele slechte trend.
    Het wordt veel te complex allemaal.
    Laag op laag. Mechaniek op mechaniek.

    *) Het toveren met spreuken is leuk gedaan! Prima gevechten dus. Alleen on the go is het minder leuk. Met Pokemon GO kon je bewegen en vangen. Hierbij komt het echt heel precies wil je het gevecht winnen.

    *) Animaties zijn ook erg leuk gedaan. Gevoel voor detail is er, erg fijn.

    *) Heb AR alweer uitgezet, voegde weinig toe en vreet nog steeds verschrikkelijk veel energie. De viavia is enige wat het echt leuk maakt trouwens.

    Nee voor mij is Pokemon Go dan toch de duidelijke winnaar.
    Benieuwd wat jullie er van vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.