Reacties voor: Hands-on: Nemef ENTR deurslot

iCulture probeerde de Nemef ENTR, een deurslot die je via een smartphone-app en op talloze andere manieren kan openen en sluiten.
Lees het complete artikel → Hands-on: Nemef ENTR deurslot
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Ben benieuwd! Komt er dan weer een review?

  2. Origineel geplaatst door Michel
    Ben benieuwd! Komt er dan weer een review?

    Waarschijnlijk niet. We konden helaas geen testexemplaar via de fabrikant lenen. En om zo’n duur accessoire alleen voor een test aan te schaffen…

  3. Dank!
    Ik zat er net naar te kijken van de week.

    Zou wel handig zijn wanneer jullie wat richtprijzen vermelden. Begint rond de 300,- geloof ik?

    Ik heb nu een oplegslot op de voordeur.
    Ishet handig en makkelijk om dat te vervangen voor zo’n cilinderslot?

    Dit slot heeft van alle slimme sloten wel de grootste aantrekkingskracht op mij. Nederlandse fabrikant van goede sloten.

  4. Beetje apart dat het keypad aan de binnenkant zit. Naar buiten moet altijd kunnen lijkt mij.
    Ik gebruik zelf de invited smart lock. En dat bevalt me goed. In het begin af en toe wat kuren maar nu gaat het goed.
    Ik heb nu ook een keypad voor buiten en dat werkt heel mooi.
    Zeker als je het keypad binnenkort in kan stellen met Homewizard of Homey.

  5. Ik heb dit slot nu 2 week op de voordeur van ons kantoor zitten .
    Wert heel goed nog geen problemen gehad .
    Heb hem gekregen om te proberen en natuurlijk om aan klanten te laten zien .
    Hij kost €149,00 excl. btw

  6. Ik heb er hier een op de deur zitten. Grappig apparaat, in begin beetje onhandig, soms nog steeds met deur openlaten staan. Wil hij zichzelf wel eens op slot draaien met deur open dit vind ik een van de nadelen. Verder heb ik vaak het probleem dat de app het slot niet vind. Dus sta je buiten in de regen te kloten met je iPhone 6. App afsluiten opnieuw opstarten en dan pakt ie m soms wel soms niet. Tevens is het Bluetooth bereik niet bijster ver. Dus je niet al aankomen lopen terwijl je de app alvast start, deze vind het slot dan niet. Tevens d’r refresh functie in app werkt niet. Zou graag een update aan app zien om dit te verhelpen of iig een widget leuk die animatie in de app maar onhandig als het regent en hij het slot niet vind. Tevens gaat de batterij ongeveer maand/ anderhalf mee met normaal gebruik. Als je niet het apparte laadpakket hebt aangeschaft kun je in de weer gaan met verlengkabels. Zit te denken om misschien een codekastje te halen en kijken of dit beter werkt want met app alleen is soms heel onhandig en kost meer tijd dan de ouderwetse sleutel. Al met al leuke gimmick, mocht het concept beter uitgewerkt worden zeg ik aanschaffen, voor nu. Pak er dan pincode bij of afstandsbediening maar geen app op telefoon.

  7. Ik wacht liever totdat HomeKit wordt ondersteund.

  8. Jammer dat je dan ook je cylinder moet vervangen, vooral als je overal gelijksluitende cylinders hebt

  9. Na een eerst de Invited te hebben gehad ben ik snel overgestapt op de ENTR en op wat puntjes na ben ik eigenlijk heel erg tevreden. Het grootste verschil met de invited is toch wel dat dit een solide product is en professioneel in elkaar zit. Bij de invited kun je zelf met batterijen gaan klooien, hier zitten gewoon standaard oplaadbare batterijen in en krijg je een lader erbij. Het geheel voelt gewoon beter aan en niet alsof het op een zolderkamer is gemaakt.. Persoonlijk gebruik ik die app nooit…duurt inderdaad te lang, ik heb meerdere losse handzenders en dat werkt wel perfect. Opties zoals codepaneel en fingerprint zijn al gewoon mogelijk. Het paneel dat je ziet zit aan de binnenkant om hem te configureren, wat trouwens ook handiger is dan bij de invited… eruit kan altijd door de ronde knop te draaien (handmatig) of door je vingers aan de buitenkant van het slot te “sliden” dan opent hij de deur voor je. Er is zeker nog ruimte voor verbetering en ik hoop dat dit snel gaat gebeuren en ik nog meer tevreden ga worden dan ik al ben..

  10. Wij gebruiken nu al bijna 2 jaar de Kwikset Kevo sloten, en bevalt ons prima.
    Even kort het slot aanraken en hij maakt verbinding met je telefoon via Bluetooth 4.0 om te controleren of je naar binnen mag.
    En, je kan precies zien in de log in de app wanneer en wie er binnen gekomen is of naar buiten gegaan is.

  11. Gekocht omdat hij aan de binnenzijde van deur zit. Tevens draait hij deur altijd meteen op 3 punts slot zodat Kid’s dit niet kunnen vergeten.
    Begin goed opletten omdat knopjes niet optimaal reageren. Je moet er eindelijk iets naast toetsen.
    Let op dat hij recht in deur zit anders kan de schoot blijven hangen.
    Werking met keypad is eenvoudigste. Met iPhone kost meer tijd.
    Tevreden over de werking.

  12. Bestaat er al een slot die je kan bedienen met je Apple Watch?

  13. Dit slot is wel beter dat al die andere. Deze heeft een 3 * SKC cilinder. Is natuurlijk wel een stuk beter dan 2*

    Hoor graag of iemand deze ook heeft gekocht en wat de ervaringen zijn. Daarnaast is de prijs ook erg belangrijk, iemand die de prijs al kent?

  14. Ik heb de Entr al sinds de introductie (vijf maanden) in gebruik en deze bevalt erg goed. Naast de standaard afstandsbediening gebruik ik een extra afstandsbediening voor anderen binnen het gezin. De montage en installatie zijn vrij eenvoudig. Vergeet niet het ronde magneetplaatje in de slotplaat van de deur te monteren, anders zal de het slot automatisch sluiten voordat de deur dicht is. Dit kun je overigens standaard in- of uitschakelen. De app werkt overigens ook erg goed, maar gebruik ik alleen als ik de afstandsbediening ben vergeten.

  15. @Paul: maar wat is de prijs? Als jij hem al hebt, dan weet je die ook 😉

    Vertel ons…

  16. Ik schaf me zeker een dergelijk slot aan. Mag ook van een ander merk zijn als het maar Homekit ondersteund want dat is waar ik op wacht, Homekit. Het eerste slot dat dit ondersteund wordt het mijne.

  17. De prijs staat in het artikel, rond de €300. Verkrijgbaar bij de ijzerhandel en sleutelspecialisten in Nederland. Montage is eenvoudig, en speciaal ontwikkeld met de europese markt en eisen in gedachten. Qua veiligheid behoort het tot de betere oplossingen

  18. Mooi verhaal… Echter een SKG*** Cilinder is hulpeloos zonder Anti-inbraak beslag met aluminium kerntrek beveiliging.
    Het getoonde beslag op de foto voldoet niet meer aan de laatste eisen van het bouwbesluit en PKM.

  19. @Marc: De Nemef ENTR kost bijna €300 bij webwinkels zoals MijnIJzerwaren en Toegangshop. In de doos vind je het slot, afstandsbediening, SKG***-cilinder, 2 sleutels, 12 Volt-lader, zelfklevende magneet, security card en een handleiding. Een model zonder cilinder kost rond de €250, maar daar moet je de NEMEF-cilinder wel nog bij kopen.

  20. @Paul: dank je wel 😉

    @damys4: maar met een 3 slot in de deur moet het toch goed zijn.

  21. Hier ondertussen een paar maanden de Entr in de voordeur. Opzich werkt het prima, maar niet feilloos.
    – De app is ronduit drama, echt! En geen updates!
    – Bluetoothbereik is slecht
    – Veel plastic helaas…
    – Draait soms het slot gewoon niet dicht (meestal na lang openstaan)
    – Draait soms het slot dicht terwijl de deur nog open staat
    – Met enige regelmaat moet ik ‘m opnieuw configureren / afstellen zodat hij weer goed open/dicht gaat
    – Niemand snapt hoe het apparaat werkt, behalve wij zelf dan natuurlijk. Met als resultaat dat bezoek nooit zelf naar buiten kan
    – Ik mis connectie met Homekit/Z-wave oid.
    – Ik mis een “knop” waarmee ik de deur vast open kan doen als ik er naartoe loop. Natuurlijk kan dat met de afstandsbediening, maar een knop op de muur zou een stuk handiger zijn. Met name het opendoen van de deur (en bijbehorende geluid) geeft degene die voor de deur staat een beetje een futuristisch idee. Daarbij moeten ze even wachten terwijl jij “ongemakkelijk” voor de deur niets staat te doen (ja, wachten tot de Entr je slot heeft opengedraaid).

    Kortom, ik geef de Entr een mager 6je.

  22. @Peter: zo zo, dat is nog eens een geweldige rivieu. Zegt dus iets tegen mij dat ik hier niet aan moet beginnen. Best jammer!!

    En hoe bevalt dan dat andere slot: Invited Smart Lock. Iemand had hier ook al ervaring mee, wil die deze vermelden?

    Alvast vriendelijk dank!!

  23. @Marc: Kijk eens hier voor een review van de Invited.

  24. Een SKG*** cilinder voldoet wel aan bouwbesluit en/of politiekeurmerk veilig wonen. Een SKG** cilinder niet (meer), daarvoor is een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging sterk aan te raden (bij PKVW nieuwbouw verplicht). Het ENTR slot is overigens niet van Nemef, die verkopen het onder private branding. Het is van Mult-T-Lock uit Israel, die (met minder marketingbudget) ook de ENTR promoot en verkoopt in Nederland.

  25. @RTF: De standaard Nemef ENTR cilinder is niet geschikt voor een oplegslot, de oplossing voor deze variant is in ontwikkeling en wordt verwacht in 2016. Natuurlijk blijft het mogelijk om het oplegslot te vervangen voor een geschikt slot, maar de werkzaamheden cq kosten zijn afhankelijk van de betreffende bouwkundige situatie.

    @Jeroen: De keypad en de unit zitten aan de veilige zijde, aan de buitenzijde is alleen een SKG*** goedgekeurde cilinder zichtbaar. De keypad is puur voor het configureren van de cilinder op de deur en het toevoegen of verwijderen van afstandsbedieningen of smartphones. Er is echter ook een losse keypad of fingerprint verkrijgbaar, deze kan draadloos de cilinder open sturen.

    @Peeters: Goed om te horen dat je Nemef ENTR op je voordeur hebt! De cilinder is zo in te stellen dat hij niet automatisch op slot gaat als de deur open staat, dit kan met de bijgeleverde magneet welke dan tijdens het configuratieproces moet worden ingeleerd (deur gesloten). De app werkt grotendeels naar behoren, maar we beseffen dat dit nog voor verbetering vatbaar is. In oktober 2015 komt er een nieuwe release welke beter zal werken. We werken continu aan verbetering. Binnen nu en twee maanden is er ook een battery pack (power bank) beschikbaar die het mogelijk maakt om de ENTR via deze externe unit op te laten laden. Dit heeft als voordeel dat je geen bekabelde lader meer hoeft te gebruiken.

    @rtc: DE ENTR maakt bewust gebruik van een eigen Nemef NF3 SKG*** cilinder, deze samenstelling is uitvoerig getest en goed bevonden. Gebruik willen maken van andere cilindermerken kan op zich wenselijk zijn, maar heeft een heel groot nadeel dat deze cilinder niet als complete oplossing is getest. Het is wel mogelijk om de ENTR geleverd te krijgen met gelijksluitende mechanische Nemef NF3 cilinders.

    @damys4: De toegepaste Nemef NF3 cilinder voldoet ook aan de laatste eisen en is dus ook voorzien van kerntrekbeveiliging.

    @technophobia: De ENTR cilinder wordt verkocht in diverse landen waarbij elk land een eigen merk cilinder toepast. Voor Nederland is dit de Nemef NF3 cilinder. Mul-T-Lock past in Israël een eigen Mul-T-Lock cilinder toe. Het is echter niet specifiek een oplossing van Nemef of Mul-T-Lock, maar een ontwikkeling vanuit de ASSA ABLOY Groep, waarbij meerdere landen betrokken zijn geweest.

    @René: Goed om te horen dat je het Nemef ENTR slot hebt en alles goed werkt.

  26. @Team Nemef ENTR: Volgens informatie op internet is dit niet zo en kan in Nederland ook een ander cilinderprofiel (Mul-T-Lock) worden aangeschaft.

  27. @Team Nemef ENTR: Goed om te horen dat jullie wel met ontwikkelingen bezig zijn. Zou mooi zijn als jullie hier iets meer over kunnen roepen wat we nog kunnen verwachten. Is er bijvoorbeeld iets te zeggen over ontwikkelingen in combinatie met een domotica systeem? bijvoorbeeld op basis van Zwave?

    Ben erg benieuwd naar de nieuwe app! beta testers nodig?

  28. @René: Jij hebt het over €149,- en de schrijfster over € 300,-…waar moet ik vanuit gaan?
    Kan het zijn dat jij een minder uitgebreide versie hebt?

  29. Hoi Allen,

    Vanuit Haverkamp zijn wij vanaf de lancering van de Nemef Entr erg betrokken bij het product en de leverancier. Volgens mij zijn de meeste vragen wel beantwoord, maar bij deze nog wat ervaringen waar anderen wellicht wat mee kunnen:

    1: De huidige cilinder wordt vervangen voor een nieuwe motorcilinder + de elektronica. Dit setje kost +/- 300,- afhankelijk van de maat van je cilinder. Sinds afgelopen maand zijn er meer verlengingen verkrijgbaar.

    2: Niet alle smartphones werken goed in combinatie met de Nemef Entr. Wij hebben ervaring met o.a. Iphones en de Samsung Galaxy en deze werken prima. Bij merken die veelal in China verkocht worden en op de Europese markt moeilijker verkrijgbaar zijn willen nog wel eens “haperen”. Dit wil zeggen dat ze óf een heel klein bereik hebben óf dat het koppelen niet werkt.

    3: Het is belangrijk dat het insteekslot naar behoren werkt. Op het moment dat de Nemef Entr niet goed op slot gaat ligt dit meestal aan de werking van het insteekslot. De overbrenging vanuit de motorcilinder is anders dan mechanisch, dus het kan zijn dat het slot met sleutel gewoon goed werkt, maar dat als de Entr geïmplementeerd is, het slot soms “hapert”.

    4: Wij krijgen steeds vaker de vraag of een Nemef Entr gelijksluitend gemaakt kan worden met normale profielcilinders. Dit is mogelijk! Ook combinaties met meerdere Entr’s is mogelijk. Bijvoorbeeld 2x een Nemef Entr + 2 dubbele cilinders van 30/30mm en 1x 30/40mm. Maatvoeringen maakt dus niks uit. Alle combinaties zijn mogelijk.

    Wij zijn als dealer erg benieuwd naar de mogelijkheden die komen in november/december, waarbij er ook vanaf afstand de deur geopend kan worden.

    Haverkamp Deventer
    Rowin Winkels

  30. Vraagje: ik heb een driepunts deursluiting krukbediend. Kan daar ook een NEMEF ENTR op?

  31. @jaap barsingerhorn: De ENTR is een elektronische cilinder, dus via de cilinder open en sluit je het slot.

    Een krukbediend slot wordt bediend via de kruk en niet via de cilinder. De ENTR werkt dus niet met een krukbediend slot.

  32. werkt prima
    ik zou nog graag een watch app hebben

  33. @Team Nemef ENTR: Leuk dat NEMEF ook reageert hier.
    Graag zou ik willen aanvullen dat ik op de hoogte ben van uw opmerkingen, echter alle instellingen staan zoals ze horen te staan, desalniettemin komt het echter toch voor dat deze zichzelf op slot draait wanneer de deur openstaat. Dit is soms hinderlijk. Daarnaast zou ik graag willen opmerken dat de connectie via bluetooth soms echt dramatisch is en echt 4x app afsluiten ( refreshen is zinloos) vergt voordat deze het slot vind. Bereik is ook aan de lage kant. Fijn om te vernemen dat er een update aankomt, mocht ik hierin een aantal tips geven:

    – Zorg voor een Widget, dit maakt het gebruik toegankelijker en scheelt app opstarten, vind dit een van de beste verbeteringen van de Hue app bijvoorbeeld.
    – Graag een watch app, heeft ook zo zijn meerwaarden, maar dat absoluut native niet gestreamd vanaf telefoon.

    Graag zouden we wat meer toelichting ontvangen over de verbeteringen en de komende online functionaliteit van de app.

    Een van de beste tips die ik momenteel kan geven, en een zeer welkom gegeven.
    Zorg dat er een informatiefilmpje online staat van de Pincode/fingerprintscanner. Dit krijg ik momenteel nergens gevonden en voor dat ik het ding zie werken ben ik en waarschijnlijk velen met mij niet snel geneigd om een bedrag dat praktisch gelijkstaat aan het slot zelf te voldoen. Pro tip, Filmpje meer info pincode/fingerprintscanner.

    Tevens nog een tip, er staat vrij weinig online over het complete reset van het apparaat. Althans ik krijg het niet gevonden in de online handleiding. Ook zorgt de online handleiding voor verwarring, aangezien ik daar op afbeeldingen cijfers 1-9 op de keypad zie en op mijn eigen keypad maar 1-5. Graag ten behoeven van gebruikers gemak wat beter beschrijven/aanpassen. 🙂

    #fingerscrossed voor de app.
    Ga binnenkort verhuizen en mocht het naar wens zijn koop ik een 2e met scanner en de hele mikmak maar dan wel graag meer informatie.

    Hoop dat de post niet te lang is, en hoop snel meer te horen 😀

  34. Ik heb de nemef Entr nu al ruim 4 maanden in gebruik en werkt perfect.
    Wacht nu alleen op de app dat deze verbeterd wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.