Reacties voor: Hands-on: onze eerste ervaringen met de Apple Watch (video)

iCulture reisde naar Duitsland voor onze eerste hands-on ervaring met de Apple Watch. We vertellen je hoe het verliep en wat we van de Apple Watch vonden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Leuk artikel Gonny!

    Maar waarschijnlijk zul je nog iets langer moeten wachten, want hij wordt toch in Duitsland bezorgd? Dan moet ‘ie ook nog naar NL toe..

  2. Jammer dat ie niet in Amsterdam te zien is.. Ben net toevallig op het Leidseplein vanavond

  3. Kan je een aluminium sport watch ( dus niet de zwarte) kopen met een wit bandje? Wat is de verwachtte leverdatum van jullie watch?

  4. Als je een sport Watch koopt. En je wilt nog een lederen band, hoe bevestig je die dan? De lederen band Is anders bevestigd, zit dat stuk in je doos met de aankoop van de sport Watch of hoe gaat dit dan?

  5. Origineel geplaatst door tom
    Leuk artikel Gonny!

    Maar waarschijnlijk zul je nog iets langer moeten wachten, want hij wordt toch in Duitsland bezorgd? Dan moet ‘ie ook nog naar NL toe..

    Klopt. Ik hoop dat ‘ie op de 24e daar wordt bezorgd en dat ik dan meteen bij die vriend kan ophalen. Maar ik hou er rekening mee dat het niet meteen lukt. Ik heb het leenexemplaar van Apple waarschijnlijk eerder 🙂

    Origineel geplaatst door justin w
    Kan je een aluminium sport watch ( dus niet de zwarte) kopen met een wit bandje? Wat is de verwachtte leverdatum van jullie watch?

    Ja, die combinatie kan. Als je naar de Apple Store gaat, zie je de 10 standaardconfiguraties die je van de Apple Watch kan krijgen. Licht aluminium met wit bandje kan dus gewoon.

    Maar spacegrijs aluminium met wit bandje kan bijvoorbeeld niet.

    Origineel geplaatst door Gregory
    Als je een sport Watch koopt. En je wilt nog een lederen band, hoe bevestig je die dan? De lederen band Is anders bevestigd, zit dat stuk in je doos met de aankoop van de sport Watch of hoe gaat dit dan?

    Bij die lederen band zit ook een metalen aanhechtstuk, die je in de sleuf in de behuizing steekt. Wat ik wel te horen kreeg, is dat die lederen bandjes voor de Apple Watch een aanhechtstuk van staal hebben. Dat staat dus niet zo mooi bij een aluminium horlogekast: je ziet dan 2 soorten metaal. Mat aluminium van het horloge en glimmend staal van het bandje. Kan wel, maar wordt een wat minder mooie materiaalmix.

  6. Ik ben ook benieuwd naar de krasgevoeligheid van de sports edition (met een ion-x scherm) t.o.v. de luxere versies (die een saffier scherm hebben). Mijn ervaring met mijn huidige horloge is dat ik hem toch zo nu en dan ergens met een behoorlijk tik tegenaan stoot. Zou niet fijn zijn om dan meteen een flinke kras in het scherm te hebben zitten. Met mijn iPhone 6 heb ik daar toch minder last van, die zit de meeste tijd veilig in mijn hoesje 😉

  7. Leuk artikel
    Ik ben benieuwd hoeveel NLers er een gekocht hebben vandaag de witte sport was om 9:08 ofzo toen de verkoop los ging al levering medio mei dus ben benieuwd wanneer ik hem heb
    Had hem liever opgehaald in de store daar ivm de beleving maar ach via een postadres in München komt hij vast ook snel thuis

  8. Gaaf. Mooi artikel. Kon je m ook testen met je eigen iphone aangesloten?

  9. Aangezien ik mijn mobiele altijd bij de hand heb, houd ik bij mijn normale horloge. Ik zie persoonlijk geen enkel voordeel bij zoiets. Het blijft een persoonlijke afweging die bij mij in het nadeel van dit horloge valt.

  10. In de aller eerste berichten waren er mensen die klaagde over haperingen en dat het net niet vloeiend verliep. Hoe is dat nu bij het eind product? Ik zie en lees daar opeens nergens meer iets over.

    Hoe was het scherm af te lezen en wat verwacht u van de prestaties in de volle zon?

    En laatste vraag. Een iphone in de volle zon raakt over verhit en geeft dan een melding dat hij moet afkoelen. Hoe is dat bij de Watch geregeld. Een horloge zal in de zomer altijd in de volle zon gedragen worden. Is daar al iets meer over bekend?

  11. Leuk artikel Gonny,
    Ik begrijp nu beter dat je net zo goed de Apple Watch online kan kopen dan in de Apple Store.

    Bedankt voor de Hands-on!

  12. Origineel geplaatst door ln2
    Gaaf. Mooi artikel. Kon je m ook testen met je eigen iphone aangesloten?

    Nee, er draaide demosoftware op de modellen die op de speciale houders waren bevestigd. Daarmee kon je bijv. ook niet de taal aanpassen naar Nederlands. Het werkte alleen in het Duits. Je kon wel alle geïnstalleerde apps proberen, maar bijv. hartslag naar een vriend sturen ging naar een testaccount (en die nepvriend stuurde natuurlijk niets terug).

    De modellen die in de doos zaten en die je mocht aanpassen, waren niet opgeladen dus daarmee lukte koppelen ook niet. Medewerker keek daarbij ook steeds op je vingers.

  13. Ik vind het zo lastig hè, moet ik nu genoegen nemen met een leverdatum in juni (bij Duitse bestelling) of toch wachten tot een eventuele NL release/pre-order over een paar weken. @Gonny wat verwachten jullie daarvan?

  14. Wat os me afvraag is, de applewatch steel en edition hebben saffier glas. De sport ook toch? Of niet?

  15. Wauw krijgen jullie hem gegarandeerd op 24 April?? Ik kon om 09.03 de zwarte uitvoering van de 42mm sportwatch bestellen maar de uitlever datum is pas JUNI! Balen!!!! Niks aan te doen..

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. vindt hype allemaal overdreven , apple loopt ons allemaal gek te maken sinds vorig jaar . uiteindelijk is de watch nog steeds niet verkrijgbaar .

  18. Maken jullie ook een hands-on voor de nieuwe MacBook?

  19. Vandaag in Amersfoort stond een lange rij bij de Samsung store buiten. Gaan ze dat ook al kopiëren? 😉

  20. Leuk artikel en zal zelf pas beslissen als ik alles op een rij heb, wat kan het en wat zal ik ervan gebruiken icm de prijs.

    Anders Apple Watch 2, heb geen haast.

  21. @Jean-Paul Horn: Heeft 1 van jullie toevallig een Pebble? Ben nieuwsgierig naar de vergelijking.

  22. Net een 42mm met Milanese loop besteld via UK, voorziene leverdatum tussen 12 en 26 mei, hopelijk is dit alsnog sneller dan wachten op de Belgische release

  23. Wat een ontluisterende ervaring !
    Helemaal naar de BRD met een cameraman en dan mag je een beetje op zo’n kroonwieltje drukken.
    Waarom worden jullie niet fatsoenlijk onthaald (en krijgen een demo exemplaar mee voor een fatsoenlijke review)
    Als dit nu de ultieme “fashion inspired” winkelervaring is van Angela Ahrendts, dan kan die net zo goed terug naar Burberry (waar je ooit nog koffie kreeg…)
    Wie doet in hemelsnaam de PR bij Apple

  24. Leuk artikel!
    Heb hem zelf helaas vandaag niet in het eggie kunnen voelen en zien maar ben al maanden zo verliefd erop dat ik een vriendin in Duitsland hem vandaag heb laten bestellen. Ik ga voor de 42mm staal met Milanese band. Kan niet wachten

  25. Kan je ze ook testen in het bijzijn van een medewerker zonder plannen voor die te kopen? En kunnen die verkopers in Duitsland ook Engels? Duitse talenknobbel is helaas niet zo goed 😉

  26. Ik word nog niet zo wild van dit ding. Maar we gaan het zien. Misschien als er mooie toepassingen komen.

  27. Leuk filmpje!
    Is de bovenkant van de Apple Watch sport vlak zoals op de foto’s lijkt, of ligt het scherm enkele millimeters “lager” dan de rand?

  28. Ik wil er graag een, maar waar ik eigenlijk benieuwd naar ben, of de Apple watch ook iets voor de dames is, 38 mm lijkt mij erg groot of valt dat mee?

  29. Mooi artikel Gonny.

    Bij de Apple Watch Sport krijg je er een bandje bij, had ik begrepen. Welk bandje is dat ?

    Je sprak over het bandje dat dat nog even wennen is/wordt. Ik heb een motoriek probleem en ben benieuw hoe dat zal uitpakken.

    Zodra de Watch in Nederland uitgeprobeert kan worden ben ik zeker van de partij.

    Ik gok dat ik wacht tot de 2e generatie, maar mijn kennende kan het opeens anders lopen.

    Bedankt !

  30. @Rolf: De BRD bestaat al best lang niet meer, tegenwoordig is het 1 land. Duitsland.

    Maar even on-topic:
    Vind de dikke zwarte rand van het scherm naar het metaal lelijk. Ligt het aan mij of ziet het zo uit op video? …

  31. Hoe zit de watch om je pols? Moet die strak zitten in verband met de sensoren die aan de onderkant zitten? Vind het altijd prettig als m’n horloge lekker los om de pols zit.

  32. Origineel geplaatst door Prana
    Mijn ervaring met mijn huidige horloge is dat ik hem toch zo nu en dan ergens met een behoorlijk tik tegenaan stoot. Zou niet fijn zijn om dan meteen een flinke kras in het scherm te hebben zitten. Met mijn iPhone 6 heb ik daar toch minder last van, die zit de meeste tijd veilig in mijn hoesje

    Daar komt BodyGuardz vast met een mooie screen protector voor 🙂

  33. @Rick: stukje geschiedenis? Eerst was het Duitsland, toen BRD en DDR en nu heet het hele land BRD. Je opmerking is dus niet terecht 🙂

  34. Origineel geplaatst door Rolf
    Wat een ontluisterende ervaring !
    Helemaal naar de BRD met een cameraman en dan mag je een beetje op zo’n kroonwieltje drukken.
    Waarom worden jullie niet fatsoenlijk onthaald (en krijgen een demo exemplaar mee voor een fatsoenlijke review)
    Als dit nu de ultieme “fashion inspired” winkelervaring is van Angela Ahrendts, dan kan die net zo goed terug naar Burberry (waar je ooit nog koffie kreeg…)
    Wie doet in hemelsnaam de PR bij Apple

    Door het juist exclusief te houden en niet elk blog/site een exemplaar te houden denk ik juist dat Apple weer wat terug gaat naar mystiek van een paar jaar geleden.

  35. Leuk artikel Gonny en fijn om te horen dat jullie er zo enthousiast over zijn en het horloge snel vinden reageren. Ik heb vanochtend probleemloos de 42mm Stainless steel versie met de witte sportband besteld. Zeker na het lezen van de krasbestendigheid van het sapphire screen ben ik blij met mijn keuze. Het enige vervelende is dat ik kort na het bestellen (terwijl er tijdens het betellen nog werd aangegeven dat de bezorg datum 24 april – 8 mei zou zijn) stond er ineens in de order bevestiging 12 mei – 26 mei. Hopelijk zijn dit uiterste data en krijg ik hem eerder. Ik heb hem trouwens besteld in Engeland.

  36. @Rick: ik heb het idee dat die “verdieping” een optische illusie is door de kromming aan de randen van het (op het oog) dikke glas van het schermpje.

  37. @Jan: ja denk ik ook. Dit is de eerste keer dat het mij zo opvalt

  38. Apple kennende zal de uitrol in de rest van Europa zeer waarschijnlijk met twee weken uitloop zijn, dus in Nederland pre-order en testen in de Apple Store’s van Haarlem, Amsterdam en Den Haag vanaf 24 april en verkoop + eerste uitlevering van bestellingen op vrijdag 8 mei… Ik wacht sowieso tot eind mei, wanneer mijn vakantiegeld binnen is(!), voordat ik hem koop. Dan is de Apple Watch ongetwijfeld ruimer beschikbaar en kan je denk ik ook in de Nederland’s Apple Store’s van alles uitproberen en ze direct daar kopen, betalen en mee naar huis nemen, zonder dat Apple ze eerst gaat/wil opsturen. Ik hoop het, maar tijd zal het leren… dus we zullen het wel zien.

  39. Leuk dat apple fans er zo enthousiast over zijn, maar ik zie vooral een overhyped gadget om mee te pronken en aan te friemelen. Wat is in de praktijk het nut van zo’n mini-mini schermpje met friemel-knopjes?

  40. 1 ervaring is dat je energiekosten verhogen, elke dag laden als de malle. De 1e moet je gwn skippen.

  41. Voor mij gaat het hem niet worden, hij is mooi hoor. Maar ik vind hem qua prestaties en gadgets gewoon zwaar tegen vallen. Het hele health programma komt ook niet van de grond, terwijl ze daar zo hoog op ingezet hadden. Jammer ik kijk even wat versie 2 gaat doen, maar als je de Amerikanen moet geloven kun je zelfs beter op versie 3 wachten. Ik blijf nog even lekker bij mijn Pebble en Mio Alpha voor het sporten… en gps in de volgende please dan kan ik met hardlopen mijn telefoon gewoon thuis laten…

  42. Leuk om zo de eerste ervaringen te lezen maar Gonny wat ik mij afvraag is de Apple Watch de missende schakel tussen mijn iPhone 6 plus en mij of is het meer een (overpriced) extern schermpje met wat extra lichamelijke meetfuncties?

    Ik ben Apple fan heb bijna alles wel in huis.
    Het design van de Apple Watch vind ik prachtig maar ik ben nog niet overtuigt of de Watch echt de missende schakel is of gewoon een over prijst Gadget.

    Gonny,
    Ik ben zeker niet negatief maar benieuwd naar jouw persoonlijke (korte) ervaring en wat jij ervan verwacht als schakel tussen jou en jouw idevice

  43. Origineel geplaatst door Ben
    Leuk om zo de eerste ervaringen te lezen maar Gonny wat ik mij afvraag is de Apple Watch de missende schakel tussen mijn iPhone 6 plus en mij of is het meer een (overpriced) extern schermpje met wat extra lichamelijke meetfuncties?

    Tja, dat vraagt wel om een vrij lang antwoord 🙂
    Korte versie: voor de meeste mensen zal het aanvankelijk vooral een leuk speeltje zijn. Maar op termijn gaat het wel je gedrag veranderen: werk je bijvoorbeeld op een kantoor, dan kun je je iPhone gewoon in de bureaudock laten zitten als je naar de koffieautomaat. Als je bijna naar een afspraak moet, waarschuwt de smartwatch wel. Maar dat is pas na een tijdje, dat je denkt: hee, ik ben eigenlijk minder afhankelijk van mijn smartphone geworden.

    Voor veel mensen is een smartphone nu het meest persoonlijke apparaat dat ze hebben. Het is het enige apparaat wat je altijd op zak hebt, als je de deur uitgaat, je kan niet meer zonder. Maar na verloop van tijd zou dat wel eens je smartwatch kunnen worden. Als je even naar de supermarkt moet, kun je bijv. best de iPhone thuislaten.

    Een langer antwoord ga ik later in een apart artikel tikken (als er wat tijd is).

  44. Ik wacht wel tot ik er een kan kopen in Amsterdam . Ik ga toch voor de spacegray Apple watch met spacegray schakelband , is duur maar echt mijn ding! Weet zeker dat ik later spijt krijg , als ik een sport versie koop

  45. @Gonny van der Zwaag: Bedankt voor het korte antwoord, ben natuurlijk benieuwd naar de lange versie 😉
    Dit geeft wel een andere kijk op de watch. Het zal helemaal op gaan wanneer de watch minder afhankelijk wordt van de iPhone en WiFi. Wie weet versie 2 met 4g of zelfs 5g 🙂

  46. Als er miauw miauw als merk op het horloge zou staan ….

  47. Ik lees tot nu toe nergens of de Apple Watch waterproof is? Vind ik toch wel belangrijk voor een horloge.

  48. @justin w: yep dat kan. elke kleur sportband past op de Apple Watch Sport

  49. Ik ben voornamelijk nieuwsgierig naar de krasgevoeligheid van Sports Space Grey versus Sports Silver.

    Mijn vermoeden is dat de Space Grey snel krassen toont en het zwarte er als het ware “afkrast”.

    @Gonny kan je hierover iets zeggen?

  50. Ik vroeg me af of ze ook een apple watch in spiegelbeeld zullen maken, aangezien ik links ben en daarom mijn horloge rechts draag want anders zit hij in de weg met schrijven. Anders lijkt me het best wel heel onhandig om de kroon te bedienen. Hebben jullie hier ideeën over of moet ik toch maar leren dat ik mijn horloge rechts ga dragen.

    Bedankt alsvast en verder echt een leuk item 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.