Reacties voor: Hands-Free Control: Siri activeren met je stem (jailbreak)

De jailbreaktweak Hands-Free Control maakt het mogelijk om Siri te activeren met behulp van stemherkenning. Hierdoor hoef je niet langer de thuisknop ingedrukt te houden om dit in de auto te doen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Tja leuk maar als je het gewoon over Siri hebt met iemand, wordt ie dus ook geactiveerd. Lijkt me wel een punt van irritatie. En voor de accu zal het ook niet zo leuk zijn dat die App continu meeluistert.

  2. Origineel geplaatst door Nilles
    Tja leuk maar als je het gewoon over Siri hebt met iemand, wordt ie dus ook geactiveerd. Lijkt me wel een punt van irritatie. En voor de accu zal het ook niet zo leuk zijn dat die App continu meeluistert.

    Je kan zelf een naam bedenken waar die op gaat reageren, heb hem zojuist geinstalleerd en werkt best goed.

    Maar wordt het niet eens tijd dat siri in het Nederlands komt….???

  3. @Nilles: Zoals er al staat: de tweak is uit te schakelen via Sbsettings wat in mijn ogen gewoon ideaal is. Je gooit hem in de autocarkit, zet de tweak aan en je kunt de hele rit makkelijk communiceren, waarna je de tweak weer uit zet als je de auto uitstapt. Ik vind dit echt een geniale uitvinding! Nu nog een iphone 4s xD

  4. Sinds mijn 4S JB trekt hij de batterij weer lekker snel leeg. Deze tweak zal daar niet positief aan meewerken.

  5. @Nilles: Dat zal wel meevallen. Ze reageert alleen maar als je “Siri?” zegt. Als je het woord “siri” in een zin gebruikt reageert ze niet.

  6. SiriToggles is ook een leuke. 😉 WiFi en dergelijke activeren via Siri. Deze teak gaat je batterij sneller van leeg omdat hij steeds aan het luisteren is. 😉

  7. De batterij is niet perse een issue. Als je deze functie alleen in de auto aan hebt staan, en je docked je iPhone in je auto zodat hij toch aan het opladen is, dan maakt het weinig uit als het wat meer power gebruikt. Alleen zal deze hack vast niet automatisch uitgaan zodra je uit de auto gaat.

    Stel je voor dat deze optie standaard zou zijn, dan zou het massaal hacken via de radio mogelijk zijn. Op de Radio zouden ze dan moeten zeggen: “Siri, *wacht*, text my girlfriend I’ve got another girlfriend, I want to break up”. Oops :p

  8. Siri zou eigenlijk geactiveerd moeten worden wanneer je je iPhone in de carkit drukt, of wanneer hij verbonden is via bluetooth met de auto. Denk dat dit niet heel moeilijk is te realiseren.

  9. Als het nu mogelijk was on deze tweak te activeren zodra je iphone gedock werd was het ideal.

  10. Artikel klopt niet. Je kan met een headset Siri activeren in de auto.

  11. Super handig dit! wanneer het goed werkt .

  12. Met Activator lijkt het me wel mogelijk om deze tweak automatisch te activeren als je je iphone dockt.

  13. Dat kan ook zonder jailbreak!
    Kijk maar bij Instellingen > Siri

  14. Ik vraag me al tijden af welke kant het opgaat met bediening.
    Hoewel het idee leuk is zie mezelf nog niet echt met de handen wapperen voor een TV om naar het volgende kanaal te zappen. (zie nieuwe TV’s / Xbox-Kinect)

    Met andere Siri (voicecontrol) tweaks om de TV, muziek, lampen, thermostaat e.d. te bedienen moest je Siri alsnog activeren door telefoon bij de hand te hebben en knop in te drukken.

    Maar dit zie ik wel zitten!
    Gooi een AppleTV (of een iDevice in een dock) in je huis kamer, verbonden met een (thuis/apple) server en laat die gewoon altijd aanstaan.

    Dan zou persoonlijke stemherkenning ook nog wel mooi zijn, zodat Siri weet wie aan het praten is.
    Gevalletjes als:
    Ik: “Siri: TV op Discovery” Zij “Siri: TV om 20:00 op RTL4”
    en
    Ik: “Siri: Verwarming op 18” Zij: “Siri: Verwarming op 23”
    Die heb je nu ook wel.

    Maar als ik zou zeggen: “Siri: Tv aan” dat hij direct op mijn favoriete zender springt en mijn persoonlijke voorkeuren onthoudt.

  15. Siri in het Nederlands, DAT is wat er moet komen!!

  16. Ik heb deze tweak al een tijdje, hij is namelijk al vrij oud (paar maanden) maar wat mij gister opviel is dat ik een filmpje op youtube zat te kijken en echt ELKE keer als “siri” in een zin voorkwam komt siri naar voren “YES tuduul” de settings iets stricter helpen dan wel maar het is dan weer lastiger om zelf siri te zeggen 🙂

  17. @Bas: Ik lees dat er een SBSettings toggle voor is, in dat geval kun je gewoon via activator instellen dat hij de tweak activeert als je je iPhone in een dock zet.

  18. Origineel geplaatst door pear
    Siri in het Nederlands, DAT is wat er moet komen!!

    Daar ben ik het 90% mee eens, in het nederlands word het een kerel zijn stem en ik wil geen kerelstem in mijn telefoon. Dus ja en nee 🙂

  19. Met Activator kan je aangeven wat er moet gebeuren bij bepaalde acties/swipes/gestures etc.

    Bij het aansluiten van je iphone aan een kabeltje kan je dus ook deze tweak activeren.
    Activator is overigens een van de allerbeste jailbreaktweaks mijn inziens. (en €0,0)

  20. mooi man!!! de mogelijkheden van siri! apple ontwikkeld een stabiel iets en een ander borduurt er op voort… met zijn nadelen, maar het beloofd veel voor in de toekomst.

  21. Vroegah op m’n SE (ik dacht K750) kon je dit ook gebruiken. Je kon elk willekeurig woord inspreken. Dit woord werkte vervolgens als ‘trigger’. Lijkt me ook een leuke toevoeging op de iPhone!

  22. Hmmm app gekocht, geinstalled, werkt perfect! Stap in de auto , iphone maakt contact met partot in auto, pats! Radio uit ebn staat iphone geluid coor altijd over parrot carkit!!! Sbtoggle uit, carkit weer normaal… Helemaal k dit…..
    Als iemand daar de oplossing voor heeft graag! Want het idee is nl dat je dit juist in de auto gebruikt!! 🙁

  23. Kan Dit nu ook met een iPhone 4 begrijp ik uit dit filmpje maar hoe? Want in heb nergens Siri staan ?

  24. Ik heb een vraagje aan de mensen hier.

    Is er ook iets dergelijks voor de stembediening voor de iphone 4 en de 3gs?
    Gewoon op stem activeren? Bedankt!

    Gerard

  25. Vind dat je wel moet weten dat deze erg gave tweak wel buggy is. Bepaalde siri functionaliteiten vallen soort van, weg. Via siri een webpage openen werkt niet en airplay functionaliteiten wanneer deze tweak geactiveerd staat, werken niet meer. (detecteren van airplay EN bluetooth soundsystems.)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.