Reacties voor: ‘Handoff en Continuity alleen op nieuwere iPhones en Macs’

iOS en OS X moeten dankzij iOS 8 en Yosemite beter met elkaar samenwerken, maar de nieuwe functies zijn mogelijk beperkt tot nieuwere iPhones en Macs.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Als dit zo zou zijn, dan heb ik nog wel erg geluk! Mijn MacBook Air uit mid 2011 heeft dan als eerste MacBook de Bluetooth 4.0 functie. Waar ik overigens erg blij mee ben, omdat er dus ook meer apps mee werken. Zoals Notifyr en Scribe.

  2. Weet iemand of dit ook werkt met de iPhone 4s? Deze heeft wel Bluetooth 4.0 maar ondersteunt geen Airdrop.

  3. Tsja, dan blijft er voor oudere Macs weinig over behalve de nieuwe interface (en verbeteringen onder de motorkap). De nieuwe Safari vind ik overigens wel erg fijn werken

  4. Thanks apple……

  5. @Danny: nee die word niet ondersteund

  6. @Danny: Dan betekent dat waarschijnlijk dat AirDrop niet werkt, maar de rest wel, mis je natuurlijk een compatibele Mac hebt. Er is nog veel onduidelijk.

  7. Ik heb het nog niet werkend gekregen. Bluetooth connectie via iCloud lukt, krijg notificatie via Yosemite. Maar dan houdt het op. Geen Handoff, niet bellen via Facetime.

  8. Ikzelf heb hier een iMac van mid-2010 staan. Deze heeft uiteraard nog Bluetooth 2.0 maar zou het werken als ik een Bluetooth 4.0 dongle koop?
    Iemand hier ervaring mee?

  9. @Gert-jan: Het lijkt me wel dat dat werkt.

  10. @Danny: De reden dat de iPhone 4s geen AirDrop heeft is omdat daar een nieuwere WiFI-chip voor nodig is (dual channel, zodat onderling kan worden verbonden terwijl internet ook blijft werken). De 4s heeft wel Bluetooth 4 LE dus handoff zou wel moeten werken.

  11. MacBook Pro 13″ mid 2012 hier, laatste niet-retina. Als ik op 10.10 in de systeemvoorkeuren kijk, zie ik dat Bluetooth Low Energy niet ondersteund wordt, maar Continuity wel.

  12. Hopelijk wordt de ondersteuning uitgebreid, anders is het een upgrade die ik over ga slaan.

  13. Als developer vind ik het toch altijd jammer dat Apple de gebruiker iets te weinig ondersteund met het testen van deze mogelijkheden. Je download een beta en wordt haast aan je lot overgelaten, sinds de eerste release probeert men duidelijkheid te krijgen op de hoe/wat/waaroms maar dat lukt maar niet.

    Nu zou continuity moeten werken, en mijn Iphone 4s kan nu ook eindelijk verbinden met mijn Macbook Pro late 2013 (Waar ik voorheen alleen kon verbinden voor tethering) maar toch krijg ik het nog niet aan de praat. Men vind wat switches hier en daar die je aan moet zetten maar het zou netter zijn als apple kleine tutorials maakt hoe te testen/ te doen voor betere resulaten.

    Het developer forum barst van de vragen hierover die eigenlijk niet nodig zouden moeten zijn.

  14. @Maurice Hooijmans: Ik hoop het, heb net Yosemite geüpdatet naar beta 2 en er staat op dit moment dat BLE, Continuity en AirDrop niet ondersteund zijn..
    Ik hoop dat er iemand is die hier ervaring mee heeft (Bluetooth 4.0 dongle). Wil het natuurlijk niet kopen als het toch niet gaat werken.

  15. @Gert-jan: Zo denk ik er ook zo over… wil best een dongle kopen… maar alleen als het echt werkt. Maar mij lijkt dat het op oudere macs dan ook moet kunnen, maar dan met waarschuwing dat het dan extra energie kost.

  16. @Gert-jan: Ik heb beide Yosemite en iOS8 beta’s (1 + 2) geprobeerd met een Bluetooth 4.0 dongle maar heb het nog niet aan de praat gekregen. Kan natuurlijk aan mij liggen :P, maar het kan ook zijn dat Apple alleen bepaalde devices ondersteund (alleen die waar standaard 4.0 op geïnstalleerd is) en een dongle dus niet ondersteund. Wat heel erg jammer zou zijn.

  17. @imade: Zou vervelend zijn als het niet werkt, zit voornamelijk op m’n iMac.. Gelukkig dat m’n Retina MPB dit wel ondersteund! Kan ik het toch eens ervaren 😉

  18. Het niet ondersteunen op een iMac, Mac Mini en Mac Pro (die altijd aan stroom moeten hangen) vanwege het niet hebben van Bluetooth Low Energy is een regelrechte drog reden.

  19. Ik heb zomaar een donkerbruin vermoeden dat een bluetooth-4 dongle niet gaat werken. Helaas vind ik mijn hires i7 mbp mid 2010 nog niet rijp voor vervanging – een ssd er in gezet en ik heb niets te klagen. Dan maar geen handsoff en geen continuity en geen airdrop tussen iphone en mbp.

  20. Dus, dus, mijn MacBook black uit voorjaar 2008 wordt niet ondersteund? Snif. 🙁

    Misschien tijd voor een nieuwe 😉

  21. Origineel geplaatst door Rembert
    Ik heb zomaar een donkerbruin vermoeden dat een bluetooth-4 dongle niet gaat werken.

    Op het IOS 8 Betas forum staan een paar topics waar uit blijkt (niet “lijkt”!) dat het niet werkt met een externe BLE dongel.

  22. Een Bluetooth 4.0 dongle kun je kopen voor je Mac. Deze zijn ook nog erg klein tegenwoordig. Werkt prima!

  23. Gelukkig! Heb de laatste nieuwe MacBook pro met retina scherm, en iPhone 5s 16gb.
    Kan niet wachten om het te proberen joh!

  24. iPhone 5
    Laatste mbpr
    macmini mid 2011
    en
    iPad mini retina

    Werkt allemaal dus. 😀

  25. Onzin, werkt perfect op mijn iPhone 4S en Macbook Pro 2010. Het werkt niet eens via bluetooth. Bluetooth staat uit op mijn iPhone vanwege mijn slechte batterij. Gaat gewoon via Wi-fi. Enige vereiste is dus dat je op hetzelfde netwerk zit.

    Handoff werkt dus met andere woorden prima!

    Continuity daarintegen is een ander probleem, maar dat komt door de developer preview. Op het developer forum heb ik al veel reacties gelezen waar het niet blijkt te werken, onafhankelijk van welke Mac iemand heeft.

    Dit is nu al de 3e site waar ik die onzin tegenkom die is overgenomen van één of andere Duitse journalist zonder enige kennis. Ik hoopte het hier niet te lezen .. Jammer!

  26. @Jeffrey: dat is het jammere van Apple sites; ze nemen alle berichten van elkaar over en vertalen het alleen. Hoe vaak ik hetzelfde niet tegen kom op Twitter, wil je niet weten. Het zou leuker zijn als iPhoneclub zelf ook eens gaat testen en haar bevindingen hier neerzet.

  27. @PatrickNL:
    Ja, ik vind het schandalig. Zeker omwille van het feit dat als ze het zelf zouden testen voor ze zo een artikel schrijven, ze met eigen ogen zouden zien dat het niet eens via bluetooth werkt, laat staan dat je bluetooth 4.0 moet hebben.

  28. Origineel geplaatst door Pascal
    Het niet ondersteunen op een iMac, Mac Mini en Mac Pro (die altijd aan stroom moeten hangen) vanwege het niet hebben van Bluetooth Low Energy is een regelrechte drog reden.

    Maar de iPhone of de iPad kan natuurlijk wel snel leeg gaan als er geen Bluetooth Low Energy wordt gebruikt…

    Want… als het aan de ene kant niet ondersteund wordt (dus een oude Mac), dan kan de andere kant het ook niet gebruiken (en moet de iPhone / iPad dus toch over op Bluetooth 2.1

  29. Origineel geplaatst door Flupke
    Dus, dus, mijn MacBook black uit voorjaar 2008 wordt niet ondersteund? Snif.

    Jouw MacBook ondersteunt het besturingssysteem niet eens. 😉

    Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
    Gelukkig! Heb de laatste nieuwe MacBook pro met retina scherm, en iPhone 5s 16gb.

    Lijkt mij ook wel logisch als je de nieuwste hardware hebt. Duh.

    Origineel geplaatst door Timosha

    Origineel geplaatst door Rembert
    Ik heb zomaar een donkerbruin vermoeden dat een bluetooth-4 dongle niet gaat werken.

    Op het IOS 8 Betas forum staan een paar topics waar uit blijkt (niet “lijkt”!) dat het niet werkt met een externe BLE dongel.

    Dongle kun je wel zeker vergeten. Dat gaat nooit werken. Apple zal vast en zeker van tevoren in de software vastleggen welke modellen de functionaliteit hebben, ook al heb je de hardware er zelf ingebouwd/toegevoegd. Enige hoop is dat er ergens een manier is om het systeem voor de gek houden, zoals bij SSDs die van andere leveranciers afkomstig zijn. Dat is echter uitzonderlijk.

  30. Jammer dat in der loop der tijd het niveau van kennis van de bezoekers van iphoneclub.nl zo achteruit is gegaan.
    Zal het even wat duidelijker hier gaan neerzetten:
    Via een Bluetooth 4.0 USB “dongle” is het mogelijk om dezelfde capaciteiten aan je Mac toe te voegen die de nieuwe varianten ook heeft, mits de dongle dezelfde chipset heeft als een van de originele Mac Bluetooth 4.0 supported Mac’s. Om het niet te lastig te maken: mocht er dus ook een blokkade in de software zitten voor het support van bepaalde generatie Mac’s, dan is dit in OS X met een simpele aanpassing in een plist zo weer op te lossen. (Plist file’s zijn een soort scripts)

  31. @Jack Black:
    Ik heb een dongle met dezelfde chipset als mijn Retina en krijg enkel Bluetooth Low Energy werkend op mijn iMac van 2010. AirDrop en Continuity willen dus niet werken, zelfs niet met een dongle (met dezelfde chipset)..

  32. @Gert-jan
    Je moet ook je device ID in de kexts (driver) zetten van je dongle. Pas hierna word ie uitgelezen als Originele supported bluetooth.

  33. @Jack Black:
    Oké, en zou je me daarbij kunnen helpen? Of heb je een voorbeeld op het internet?

  34. Hier ben ook benieuwd naar of het gaat werken met een USB dongle ik beschik namelijk over een iMac mid 2011. Zou jammer zijn als het niet out of the box werkt. Ik zou. Best wel wat moeite willen in steken als daar maar geen hele nieuwe Mac voor hoeft aan schaffen dat is belachelijk voor iets wat voor nog geen 30 euro kost of kan kopen laat het mij maar weten hoe dit afloopt. Hier voor ga ik Zeker geen nieuwe Mac voor kopen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.