Reacties voor: Handleiding TomTom Carkit voor iPhone staat online

Via de website van de Amerikaanse FCC is nu meer informatie over de TomTom Carkit voor de iPhone te vinden. Vooral de info over AUX- en Bluetooth-aansluiting is interessant.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Gewoon een brodit proclip en alpine radio. Beste combinatie voor een 3ga

  2. Hmmm, connecten via BT naar de GPS muis.
    Betekend dit nu dat ik dan ook naar mijn “oude” TomTom GPS muis (TomTom Wireless GPS mkII) kan connecten die ik nu nog met mn Nokia met TomTom gebruik?

  3. De dockconnector is niet alleen voor opladen maar ook voor connectie met gps chip in de houder.

    John

  4. Geen iPod touch 1g dus 🙁

  5. De manier waarop de iPhone in en uit de carkit moet worden genomen, is bijna vragen om haarscheuren bij de dockconnector. TomTom heeft niet voor niets onderstaande tekst in de handleiding opgenomen…..

    Note: TomTom has designed the TomTom car kit for iPhone specifically for
    iPhone use and has taken every precaution to make sure you have the best
    possible user experience. TomTom does not accept any responsibility for any
    damage to devices used with this accessory. To review our warranty go to
    http://www.tomtom.com/legal.

    Nee, ik hou het lekker bij mijn Parrot Mki9200. Misschien niet zo geschikt voor navigatie (kabels in handschoenenkastje en te kort……) maar perfect voor muziek luisteren en telefoneren (hoewel geen goedkope oplossing…..)

  6. De dockconnector wordt blijkbaar alleen gebruikt om de iPhone op te laden.

    Via een 3,5 mm stereokabel (niet meegeleverd) moet je de iPhone met de autoradio verbinden

    Begrijp ik goed dat je een losse kabel via je koptelefoonaansluiting moet gebruiken naar je radio? En dus niet, zoals bij de Carcomm, via de dockconnector naast 12V ook line-out kunt gebruiken? Heel vreemd en als ik dit goed begrepen heb een misser van jawelste.

    Het goede nieuws is wellicht dat ik desgewenst mijn sirf-iii ontvanger kan gebruiken?

  7. kan je hem nou wel of niet gebruiken met navigon want mijn navigon werkt nog steeds niet geen gps vandaar deze vraag ?

  8. Ik denk dat de gpsverbinding met de externe gps via de docconnector gaat en het handsfree en gebeuren via bleutooth

  9. De mooiste oplossing blijft dus een BT autoradio en een mooie cradle, wat een geklooi met een (niet meegeleverd) 3.5 draadje….en dan ook nog met een zuignap.

    En als ik uitga van mijn ervaring met mijn 3 G en 3GS, is de GPS funtie absoluut onnodig, werkt perfect op beide iPhones hier.

  10. @ pete precies, ik heb dus bluetooth autoradio die prima paired met iphone en hoopte met die carkit meteen alles in 1 keer goed te hebben, muziek, handsfree bellen, navigeren…. nu moet je dus toch switchen tussen geluidsbronnen als ik goed begrijp, jammer

  11. Waarom zou je moeten switchen? De iPhone doet dat automatisch. Alleen denk ik dat gewoon een externe gps zal aankopen. Brodit is goedkoper en beter dan een zuignap. En aangezien ik al een Parrot carkit heb.

  12. Origineel geplaatst door arend
    @ pete precies, ik heb dus bluetooth autoradio die prima paired met iphone en hoopte met die carkit meteen alles in 1 keer goed te hebben, muziek, handsfree bellen, navigeren…. nu moet je dus toch switchen tussen geluidsbronnen als ik goed begrijp, jammer

    Ik heb nu al weer een tijdje een Parrot BT carkit en de Carcomm houder (12v en audio via dockingconnector naar line-out -> aux) op mijn radiosysteem aangesloten en dat werkt prima. In jouw geval zou alleen de houder van Carcomm (of een alternatief) nodig zijn vermits jouw radio een ‘aux’ (line-in) ingang heeft. Ik heb overigens bewust niet voor een Brodit (active) gekozen omdat ik die niet zo mooi vind en mijn vorige 2 HTC toestellen, een Trinity en een Touche Cruise, lelijke krassen kregen van Brodit. Met HTC maakt dat niet zoveel uit, na gemiddeld een jaar kocht ik toch een nieuwe maar ja een Iphone moet/ kan langer mee 🙂

    Op die manier kan ik prima Ipod luisteren (alsook Youtube/ Journaal en alle andere apps die geluid produceren) en TomTom gebruiken. Wil je echt FM radio luisteren dan moet je wel switchen alhoewel Tunin ook erg goed werkt (maar dan moet je wel een jailbreak met Backgrounder hebben om dat simultaan met TTI te draaien).

    Vraag me overigens wel af of het met de Iphone mogelijk is twee BT connecties tegelijkertijd te gebruiken. Want de BT GPS heeft er 1 nodig en je Telefoon (handsfree) ook.

  13. Hallo, Gaat gps versterking in de carkit ook voordeel geven voor het Navigon programma?

  14. zou het zo zijn dat de ipod 2G wel hiermee werkt maar de iphone 2G niet?

  15. BTW: op http://shop.iphoneclub.nl/tomtom-carkit-voor-iphone-3g lees ik:

    ingebouwde speaker voor heldere stem instructies en ingebouwde microfoon om hands free te kunnen bellen. Bovendien laadt de houder ondertussen je iPhone op door de car kit via de meegeleverde laadkabel met USB aansluiting aan te sluiten op een (optionele) USB autolader. Tevens voorzien van aux-out uitgang waardoor met (optionele aux kabel) de car kit kan worden aangesloten op een autoradio met aux-in ingang waardoor je naar muziek en navigatie aanwijzingen kunt luisteren via de autoradio

  16. de prijs moeten we weten !
    komaan TomTom wees niet zo DomDom !

  17. Origineel geplaatst door Jan
    . Beste combinatie voor een 3ga

    Goh, een 3ga….weer een nieuwe type iPhone 🙂

  18. Mijn Griffin Roadtrip in de sigarettenaansteker met FM zender werkt beter dan wat TT op de markt wil brengen lijkt me.

  19. Er zou tich juist een speaker inzitten?

  20. Voor de mensen onder ons die niet goed kunnen lezen: De kabel is niet nodig om hem als carkit te kunnen gebruiken. Er zit een speaker in. De kabel is alleen nodig als je de audio via de radio wilt horen.

  21. hetgeen wat ik ook nog wel wil weten is of je ook de ingebouwde chip met Navigon kunt gebruiken .

  22. @P5ycH0: Je bedoelt de mensen die uit deze zin van het artikel opmaken dat je de iPhone met je radio moet verbinden?
    “Via een 3,5 mm stereokabel (niet meegeleverd) moet je de iPhone met de autoradio verbinden. Je autoradio moet dus voorzien zijn van een audio-ingang (AUX).”

  23. Marketing & sales info van TT is weer dik in orde (…)
    Is iemand al de handleiding vd nav. software tegengekomen (die een blauwe maandag online heeft gestaan)?

  24. …ik hoorde van de week van een goede bron de prijs van $100 voor de Carkit.

  25. dus als ik het goed versta heb je ook een Bluetooth radio nodig om handsfree te kunnen bellen, correct? Wat dom!

  26. Krijg het gevoel dat je dat ding verplicht aan je vooruit moet hangen.
    Vooruit is voor mijn geen optie. Ik heb een mooi Proclip van Brodit hoop was dat die ook hierop kon.
    Maar goed als ze een Bt driver hebben ontwikkeld kan mogelijk elke BT GPS muis gebruikt worden.

  27. Origineel geplaatst door Chak
    Krijg het gevoel dat je dat ding verplicht aan je vooruit moet hangen.
    Vooruit is voor mijn geen optie. Ik heb een mooi Proclip van Brodit hoop was dat die ook hierop kon.
    Maar goed als ze een Bt driver hebben ontwikkeld kan mogelijk elke BT GPS muis gebruikt worden.

    Als je de internal/external foto’s bekijkt zie je dat ze de zuignag verwijderd hebben. Van Carcomm is er een accessoire voor de TomTom One Xl V4 met een ronde knop welke je op een proclip kunt bevestigen, ik denk dat deze zou moeten passen. Dan hoef je hem dus niet aan de voorruit te hangen. Ik denk niet dat de GPS data ook over BT loopt maar gewoon serieel over de dock connector.

    John

  28. Weet iemand toevallig of de gps chip, in de tomtom cradle, ook werkt met een iPhone 2G?
    Dan hoef ik nl niet een andere iPhone te kopen.

  29. Mooie screenshot :
    [img]http://images.macrumors.com/article/2009/08/28/125632-tomtom-kit-fcc_300.png[/img]

    Bron

  30. Tijd dat die houder er komt: momenteel navigeer ik met TomTom mijn batterij volledig leeg. En dit terwijl er een externe lader het toestel aan het opladen was tijdens het navigeren…

    Op een traject van 60km met een 100% volledig opgeladen batterij, schiet er nog 89% over bij aankomst.

    Wat als ik eens wil navigeren naar een Zuiderse vakantiebestemming? Dan zou ik halverwege Frankrijk zonder telefoon en zonder navigatie zitten.

    Ben ik de enige ?

  31. Ik denk dat zolang Apple nog niet alle BT protocollen ondersteuning biedt EN er geen background processen mogelijk zijn, het altijd een geklooi blijft.

    Ik heb een BT radio met carkit functie. Ik kan bijvoorbeeld niet heel simpel naar de radio luisteren en ondertussen de gesproken instructies van navigatie horen (TT noch Navigon noch iGo) over de autospeakers. De instructies “komen” dus niet over FM heen zoals bijvoorbeeld telefoon dat wel doet.

    Ik moet mn autoradio source op BT zetten (en hoor ik dus alleen nog maar navigatie) OF source op front USB (kabeltje) en daarmee iPod functie afspelen (dan hoor ik wel de instructies over muziek heen). Heb ik het nog niet over bellen en de combinaties die je daarin hebt.

    Windows heeft veel andere problemen maar dit soort zaken zijn dan wel weer beter geregeld (al dan niet instabiel).

    Als ik het zo lees dan lijkt mij de carkit van TomTom hooguit goed te gebruiken als lader en (misschien) GPS versterker maar om geluid en BT via zo’n ding te regelen…

  32. Die gasten van Dom Tom, kunnen beter weer terug gaan naar het bouwen van Tom Tom kastjes. Daarbij lukte de marketing nog. In combinatie met Apple is het drama, wijze tip; schoenmaker blijf bij je leest….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.