Reacties voor: Halo-effect: helft van de iPad-bezitters wil een iPhone

Bezitters van een iPad zijn veel vaker geneigd om een iPhone te kopen, dan andere groepen. Vooral de App Store en de mogelijkheid om onderling apps uit te wisselen spelen daarin een rol.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Als ik geen iPhone had gehad, had is waarschijnlijk ook geen iPad gekocht…

  2. Ik denk dat het best logisch is, ik denk dat als ik geen iPhone had ik ook geen iPad had gekocht, maar omdat je een iPhone hebt weet je wat voor een geweldig besturingssysteem iOS is, zelf had ik eigenlijk nog nieteens aan de betaalde apps gedacht, en toch zou ik weer een iPhone kopen. iOS is zo’n handig besturingssysteem, dat je eigenlijk niet meer anders wil. Zoals ook al in het artikel staat: Waarom een andere mobiel kopen als je al het mooiste hebt wat er is. Als de iPhone uit de handel zou gaan en ik een Android ofzo zou moeten kopen, zou ik er echt een week over doen voordat ik alles door heb, heb ik zon idee. Bij de iPhone koste dat net een paar minuten (Had alleen wat problemen met iTunes account aanmaken). Ja, ik denk dat dit gewoon komt omdat je weet hoe handig het iOS besturingssysteem is, je ook voor de iPad/volgende iPhone kiest, zelfs zonder aan de apps en het geld dat je eraan hebt besteed te denken.

  3. Ik had nog iPhone maar sinds een paar weken wel een iPad.
    Deze week al een iMac gekocht nu nog een iPhone

    Hoe bedoel je verslaafd

  4. iBook, Powerbook, iMac, Mac Mini, Macbook Pro, iPhone 3G, iPad… neuh, heb niet het gevoel dat ik last heb van het halo-effect.

  5. Bij mij was het net andersom 🙂

  6. Inderdaad, 3 van de 4 gezinsleden zeggen nu een iPhone te willen nu de iPad zijn intrede heeft gedaan. De MacBook kreeg dat ‘halo-effect’ overigens niet voor elkaar.

    Wordt een duur geintje voor me de komende jaren…

  7. Tsja hier nog een 2x iMac, 2x MacBook pro, Apple tv, Tine apsule, 3 x airport express, 2x iPhone en een iPad. Bij mij komt er al een flinke tijd geen Windows meer in huis.

  8. Ik ben enorm fan van mijn iPad maar voorlopig blijf ik daarnaast mijn Blackberry bold 9700 gebruiken en stap ik nog niet overop een iPhone

  9. Ehm!!!

    iPad,ok.
    iPhone,ok.
    Voor de rest i-Windows:-)

    Klinkt niet echt goed…

  10. Origineel geplaatst door Riens
    Ik ben enorm fan van mijn iPad maar voorlopig blijf ik daarnaast mijn Blackberry bold 9700 gebruiken en stap ik nog niet overop een iPhone

    Ahhh, wil je er misschien over praten?

  11. Dat er correlatie is tussen een iPad hebben en een iPhone willen wil niet zeggen dat er een halo-effect is. Mensen die van Apple of touch-producten houden en daarom een iPad kopen zullen om diezelfde reden ook wel een iPhone willen hebben.

  12. Ik hoef echt geen iPhone. Ik ben een enorme muziekliefhebber en er is niets irritanter dan telefoontjes door je muziek heen. Wel wil ik, mede door de positieve ervaringen die ik heb met mijn iPad, nog een keer een mooie macbook kopen.

  13. Ik ben benieuwd hoeveel pc gebruikers die een iphone hebben overstappen naar een mac.

  14. iPhone check, iPad check en Windows pc check
    Voor mij ideale combi

  15. Moet je voor de gein eens kijken wat voor oplossingen Apple voor servers heeft.
    Een DNS-server of een File-server beheren op Mac OS X Server is net zo makkelijk als een app intstalleren op je Iphone.

  16. Once you got a mac, you would ga back!!

  17. ipad en al 2 jaar een iphone maar een mac komt er niet in.
    net weer een pracht van een pc gebouwd en ontworpen wordt er hier ook in huis ( voor grote bedrijven en wereldwijd) gewoon op een leuke pc. illustrator en shop etc werken zonder problemen. ipad is geweldig en daar blijft het bij.

  18. Dit is nu dus de magie van Apple waarvoor ik 2 jaar geleden ben gevallen… Het is de eenvoud, de eenduidigheid (alles werkt ongeveer hetzelfde) en het is gewoonweg mooi…

  19. Begon bij mij met een iPhone 3GS, toen een 2e iPhone 3GS.
    Half jaar later een MacBook pro en nu sinds 3 weken een iPad en een iPhone 4 in bestelling.
    En als het meezit in maart een iPad 2 vanuit Amerika waar ik dan op vakantie ben.

  20. Ik geloof het graag, was in het verleden ook erg druk met nieuws over telefoons wat er nieuw kwam etc etc.

    Toen ik 2 jaar geleden mn eerste iPhone kocht was het direct afgelopen keek sinds dien niet meer naar telecom etalages of reclames in kranten en bladen 🙂

  21. Ik wilde de iPhone 4 kopen, maar toen hoorde ik dingen over de antenne enzo. Dus heb ik een HTC Desire gekocht.
    23Juli heb ik een iPad 32gb+3g gekocht. Nu wacht ik op de iPhone 4 en begin volgend jaar zeg ik m’n HTC desire abbo op xD

    (voor mensen die gaan gillen dat de iPhone 4 er al is.. ik wacht natuurlijk op de witte)

  22. het halo effect is minder van toepassing als je toch al een mac had voordat de eerste iphone verzonnen werd.

  23. Mijn lijstje ziet er als volgt uit:
    – iPhone eerste generatie (2 jaar gebruikt).
    – MacBook air (2 jaar gebruikt, toch te traag).
    – Mac mini (aan LCD in woonkamer)
    – sinds 5 maanden iPhone 3GS (uit Spanje).
    – 2e Mac Mini aan LCD in slaapkamer.
    – ipad uit UK
    – Macbook pro 15″

    Wel ben ik totaal niet tevreden over de koppeling MacBook met een gewoon windows netwerk. Op kantoor ben ik de enige met een Mac, rest is exchange + win-netwerk. Ook is Office voor Mac (2008) niet echt goed, en mis ik MS Visio voor Mac.

    Overigens werkt exchange mail+agenda nu wel perfect op de mac’s/iphones/ipad.

  24. Recentelijk een uitstap gemaakt naar Android. Het was alsof je de meest lelijke vrouw van het schoolbal moest zoenen.

    Ik kan me goed voorstellen dat je als tevreden iPhone gebruiker bent, je enorm geintresseerd bent in de iPad. Ik heb ook nog nooit zoveel positieve opmerkingen gehoord en gelezen over een apparaat als de iPad.

    Na de iPod Nano, iPod Touch, iPhone 2G,3G,Macbook 13inch, iPhone 3GS en nu iPhone 4 durf ik wel roepen dat ik een liefhebber ben.

  25. Ik ben slachtoffer van het Halo-effect.. Maar dit komt niet alleen door de Ipad die ik 28 mei in Hamburg heb gekocht..

    Sinds jaar en dag ben ik een trouwe Nokia gebruiker, maar de N97 heeft mij het afgelopen jaar zo in de steek gelaten dat ik geen nokia meer wil..

    Daarbij komt dat het gebruik gemak van de Ipad mij heeft doen besluiten te wachten op Iphone 5..

    Dus een klein beetje Halo-effect dankzij Nokia 😉

  26. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Once you got a mac, you would ga back!!

    Het is:

    Once you go Mac (black), you never go back.

  27. @klaas: Tip: probeer het gewoon eens uit… 😉

  28. Origineel geplaatst door Randier
    Ik hoef echt geen iPhone. Ik ben een enorme muziekliefhebber en er is niets irritanter dan telefoontjes door je muziek heen. Wel wil ik, mede door de positieve ervaringen die ik heb met mijn iPad, nog een keer een mooie macbook kopen.

    Dan zet je toch gewoon de flightmodus aan?? Dan is het net alsof je een iPod Touch hebt. Probleem opgelost en nu meteen een iPhone bestellen….

  29. Macbook Pro, iPhone, Airport Express nu nog een iPad als er een nieuwe generatie uitkomt 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.