Reacties voor: Halloween-koopjes in de App Store: griezelen met 50% korting

Het is Halloween en om je in de stemming te brengen heeft Apple talloze games met 50% korting afgeprijsd. Doodenge puzzelgames, spookachtige avonturen, er zit voor iedereen iets bij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 2 reacties

  1. als je weet wat Halloween is dan laat je het wel uit je hoofd om er lacherig over te doen..

    Tom Sanguinet, een voormalig wiccapriester zei: “De moderne feestdag die we Halloween noemen, vindt zijn oorsprong in de volle maan het dichtst bij 1 november, het Nieuwjaar van de heksen. Rond deze tijd zouden de geesten (demonen) op hun krachtigst zijn en de aarde weer bezoeken… Halloween is door en door kwaadaardig; er bestaat niets dat het acceptabel zou kunnen maken voor onze Here Jezus.”

    Dag van de dood
    Halloween heeft stevige wortels in het heidendom en de hekserij. Het begon als het Druïdenfestival van Samhain. De Kelten beschouwden 1 november als de dag van de dood omdat, in het noordelijk halfrond de winter begon, de bladeren vielen, de temperatuur daalde en het steeds vroeger donker werd. Ze geloofden dat hun zonnegod aan kracht verloor en dat Samhain, de god van de dood, sterker werd. De druïden leerden ook dat 31 oktober, de vooravond van het feest, Samhain de geesten van allen die het afgelopen jaar overleden waren opriep hun voormalig huis en die daarin leven te bezoeken.

    Mensen- en dierenoffers
    Met Halloween hebben de druïden duizenden jaren lang diabolische aanbiddingceremonies uitgevoerd, waarin katten, paarden, schapen, ossen en mensen verzameld werden, in wicca-kooien opgesloten en verbrand werden. Deze mensen- en dierenoffers waren kennelijk noodzakelijk om Samhain gerust te stellen en de geesten te verhinderen hen te pijnigen.

  2. @Toon: Om nog maar niet te spreken van al die griezelige pompoenhoofden! Gelukkig zijn er spelletjes om onze aandacht van al die ellende af te leiden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.