Reacties voor: Half Nederland appt, gebruik WhatsApp onder jongeren zelfs 70 procent

De helft van Nederland is actief op WhatsApp, blijkt uit nieuwe cijfers. Onder Nederlandse jongeren is het bereik van WhatsApp zelfs ruim 70 procent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. was te verwachten iedereen die ik ken gebruik ook wapp

  2. Mijn collega gebruikt wapp alle minuten dat hij wakker is. Zelfs op het werk gaat het de hele dag door…

  3. Dit artikel deed me terugdenken aan het overname bericht van Whatsapp door facebook. Toen waren er heel wat mensen die zeggen dat ze zullen overstappen naar Telegram, en Whatsapp verwijderd. Ik vraag me nu (lachend) af hoe het ermee staat.

  4. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik vraag me nu (lachend) af hoe het ermee staat.

    De Telegram gebruikers zitten misschien in die andere helft van de Nederlanders boven de 13 jaar die Whatsapp niet gebruiken.

  5. Origineel geplaatst door Jeroen: Toen waren er heel wat mensen die zeggen dat ze zullen overstappen naar Telegram, en Whatsapp verwijderd. Ik vraag me nu (lachend) af hoe het ermee staat.

    Persoonlijk vind ik Telegram wél een betere app. Helaas gaan te weinig mensen over om daadwerkelijk volledig over te stappen. Ben wel benieuwd of er ook zulke gegevens over iMessage bekend zijn.

  6. Ik hou nog steeds Hemlis in de gaten…zodra die los gaat is Whatsapp verdwenen.
    En ach, die paar contacten volgen vanzelf wel zodra de voordelen tegen de nadelen gezet worden. Zo niet: jammer, maar helaas.

  7. Origineel geplaatst door Jeroen: Dit artikel deed me terugdenken aan het overname bericht van Whatsapp door facebook. Toen waren er heel wat mensen die zeggen dat ze zullen overstappen naar Telegram, en Whatsapp verwijderd. Ik vraag me nu (lachend) af hoe het ermee staat.

    Gaat goed, dankje!

  8. Dit zijn altijd Gfk panelleden die zichzelf aan hebben gemeld. Je kunt je afvragen hoe representatief dit is.

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Dit artikel deed me terugdenken aan het overname bericht van Whatsapp door facebook. Toen waren er heel wat mensen die zeggen dat ze zullen overstappen naar Telegram, en Whatsapp verwijderd. Ik vraag me nu (lachend) af hoe het ermee staat.

    Eens per maand spreekt 1 specifieke persoon me aan via WhatsApp. Verder spreek ik elke dag mijn contacten via Telegram en iMessage. Gaat dus uitstekend! Lach gerust door hoor, de dinosaurussen zagen hun einde ook niet aankomen.

  9. Niet dat ik niet opensta voor iets anders dan Whatapp, maar niemand in mijn contacten lijst gebruikt iets anders.
    er zijn 30 man met wie ik regelmatig Whatsappt en geen van hun gebuiker daarnaast een andere messenger app hooguit een enkele keer die van Facebook.
    De doorbraak van Telegram laat nog lang op zich wachten.

    Of dat ik dat erg vind is een tweede, bij Whatsapp weet ik teminste dat Facebook mijn gegevens heeft, bij Telegram is het erg onduidelijk wie er bij mijn gegevens kunnen, gezien het een Russisch is wantrouw ik het per defenitie.

  10. Ik gebruik ook alleen nog maar Telegram en iMessage.
    Whatsapp werkt niet eens meer goed onder iOS8 beta.

    En ja het is een beta blabla…

    Telegram werkt wel gewoon lekker op de beta.

  11. Ik gebruik ook alleen nog iMessage en Telegram, en er is niemand die ik niet kan bereiken. Gaat dus hartstikke prima en ben happy dat ik Whatsapp niet meer op m’n iPhone heb staan 🙂

  12. Hahaha, ik heb whatsapp allang niet meer in gebruik. Ik ontvang wel berichten maar antwoorden doe ik echt anders. Overigens iedereen die ik ken gebruikt FB messenger en met mijn partner gebruiken we couple. Net ff iets leuker dan whatsapp, vooral de stickers want dat heeft die kansloze WA niet

  13. Origineel geplaatst door Sander: Ik gebruik ook alleen nog maar Telegram en iMessage.
    Whatsapp werkt niet eens meer goed onder iOS8 beta.

    En ja het is een beta blabla…

    Telegram werkt wel gewoon lekker op de beta.

    Dus?? Bijna niemand gebruikt zo’n Beta nu. NIEMAND heeft daar last van, daar is het een beta voor! Straks als iedereen de echte ios 8 heeft werkt het weer prima bij iedereen. Dus wat wil je nu eigenlijk zeggen?

  14. Origineel geplaatst door Carsten: Hahaha, ik heb whatsapp allang niet meer in gebruik. Ik ontvang wel berichten maar antwoorden doe ik echt anders. Overigens iedereen die ik ken gebruikt FB messenger en met mijn partner gebruiken we couple. Net ff iets leuker dan whatsapp, vooral de stickers want dat heeft die kansloze WA niet

    Kansloos?? Hehehe, berichtje niet gelezen? Zo kansloos is het niet hoor.

    Hahaha je gebruikt wel facebook messenger?… Van wie dacht je waar Whatsapp ook onder valt?? Facebook!

    Het geblablabla van die paar geitenbreiers en rebelletjes die geen whatsapp gebruiken is leuk hoor!
    Maar in mijn omgeving gebruikt echt IEDEREEN whatsapp!

    En dit soort onderzoeken bewijzen ook maar weer dat Whatsapp veruit het meest wordt gebruikt! In Nl sowieso!

    Oudere mensen vragen zelfs bij het kopen van een smartphone of daar ook Whatsapp op kan! Dat is nl wat hun hele familie gebruikt, hun kinderen en zelfs kleinkinderen.

    Maar als jullie blij zijn met Telegram of wat dan ook, prima toch?!

  15. Als ik OS X Yosemite en iOS8 heb gaat Whatsapp er hier ook af!
    Ben goed genoeg te berijken op andere netwerken die ik (in tegenstelling op Whatsapp) ook op mijn iPad en Mac kan draaien!

  16. Steeds vaker iMessage. Zodra ik weet dat iemand een iPhone of iPad heeft, gebuik ik iMessage. Kan ik op al mijn devices gebruiken. Hetzelfde doe ik met bellen. Als ik weet dat hij/zij een iPhone heeft gebruik ik Facetime Audio.

  17. Origineel geplaatst door Daejji
    Het geblablabla van die paar geitenbreiers en rebelletjes die geen whatsapp gebruiken is leuk hoor!
    Maar in mijn omgeving gebruikt echt IEDEREEN whatsapp!

    Maar als jullie blij zijn met Telegram of wat dan ook, prima toch?!

    Neem je praatjes terug naar WhatsApp en blijf daar lekker waar wij er geen last van hebben (geen desktop client, hè? 😉 ). Je collega @Jeroen begon deze discussie, dus richt je afblaffende toon maar op hem.

  18. Zeer begrijpelijke situatie, wat mij betreft is WhatsApp het “nieuwe” Facebook. De berichten via WhatsApp zijn direct of in een groep, waardoor het ‘sociale’ gevoel/contact en daardoor de response is vele mate groter dan via FB. Persoonlijk merk ik dat berichten vele maler sneller gedeeld worden via WhatsApp en dat FB een soort achtergrond noise aan het worden is.

  19. Wat grappig, ik gebruik Whatsapp ook niet meer. Ik heb t ook niet meer gemist. Vrijwel al m’n vrienden hebben Telegram, behalve een aantal BlackBerry en WindowsPhone gebruikers.
    En ik vind sms en iMessage ook prima. Het is me juist een stuk rustiger zonder al dat geblaat in groepsapps. Blijkbaar wordt dat niet zo snel gedaan in Telegram.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.