Reacties voor: Hackers halen ruim 12 miljoen iOS toestel-ID’s van FBI-laptop

AntiSec heeft een FBI-bestand met gegevens van ruim 1 miljoen iOS UDID's en persoonlijke gegevens onderschept. In totaal stonden 12 miljoen iOS-apparaten op de FBI-laptop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Wat kunnen ze doen met die UDID’s? Afluisteren … ???

  2. WTF!?!

  3. Lekker dan….niet achter die hackers aan, maar naar die knuppel van de FBI.

  4. De vraag is waarom loopt iemand met zo’n bestand rond? Wat wil de FBI met 12 miljoen UDID’s???

  5. Wat moet de FBI met zulke gegevens???

  6. Haha: 1 miljoen én 1 toestellen 😀

  7. Die willen gewoon alles weten van iedereen uit “voorzorg” dat is de maatschappij tegenwoordig er is GEEN privicy meer.

  8. FBI was bezig met…?
    Anyways, reden genoeg om nooit een creditcard te koppelen aan mijn iTunes-gebruikersnaam (account).
    Als ze een “brute force” op je gooien kunnen ze leuke dingen kopen in de App Store! 😀

  9. Origineel geplaatst door Peter
    Haha: 1 miljoen én 1 toestellen

    Zeker na de 2de regel al gestopt met lezen?

  10. Zou me niks verbazen als de FBI de telefoongids van KPN gekraakt heeft. Hebben ze je telefoonnummer, naam en adres!!!

    Dus… 😉

  11. Zal dit misschien van Whatsapp afkomen, de geruchten gaan dat ze met de FBI samenwerken onder de noemer van “terrorisme bestrijding”.

  12. Origineel geplaatst door Absrnd
    Zal dit misschien van Whatsapp afkomen, de geruchten gaan dat ze met de FBI samenwerken onder de noemer van “terrorisme bestrijding”

    Kan van Apple Whatsapp of eender welk bedrijf komen.
    Als de FBI vraagt om UDID-gegevens antwoord je als bedrijf: “hoeveel?”.

  13. hmmm…. instructies gevolgd. Gaat prima tot het uitpakken met TAR. Daarna lukt het niet meer.
    Heeft iemand het eindresultaat al te pakken, decrypted en uitgepakt ?

  14. En natuurlijk met z’n allen blindelings op die downloadlink klikken!

    Succes ermee!!!

  15. Als je naar de USA reist dan kent de FBI (en NSA) ook de maat van je schoenen, kousen en onderbroek. Dit kan er dus ook nog wel bij.

  16. Whatsapp met de fbi samenwerken? In amerika heb je zoiets als de patriot act. Alle informatie van amerkaanse bedrijven en wat op amerkaanse servers staat . Mag ingekeken worden ivm terroristen bestrijding. En Apple dus ook

  17. Origineel geplaatst door hardcase
    In amerika heb je zoiets als de patriot act. Alle informatie van amerkaanse bedrijven en wat op amerkaanse servers staat . Mag ingekeken worden ivm terroristen bestrijding. En Apple dus ook

    Juist! George Orwell heeft dan met enige vertraging toch gelijk gekregen: “Big Brother is watching you”.

  18. @Timosha: Maar Orwell had nooit kunnen vermoeden dat de mensen zelf vrijwillig de betreffende apparatuur zouden kopen en altijd bij zich zouden dragen….

  19. Het zou me niks verbazen als de fbi enorme cross-reference databases heeft persoonlijke informatie van iedereen. Vergaard via allerlei online diensten. Data miners zijn het !

  20. Lukt mij ook niet om de file te decrypten. En wat ontzettend belachelijk dat de FBI al die gegevens slecht beveiligd in bezit heeft. Wat moet ze er mee? En waarom slecht beveiligd? De FBI heeft echt wel wat uit te leggen….

  21. @Timosha: De EU heeft een regeling met de VS dat ook alle banktransacties, creditcard gegevens en dergelijke van mensen die naar de VS reizen ter beschikking worden gesteld aan de VS. Dus deze gegevens stellen in het hele verhaal niet zo veel voor… Gewoon oppassen wat je niet versleuteld communiceert…

  22. @Gonny van der Zwaag: Die lijst zal, hoe dan ook, wel zijn weg naar het internet vinden ( UDID gegevens etc.) Al vraag ik het mij af ( uit nieuwsgierigheid) waarom mogen UDID’s hier niet geplaatst worden… ?

  23. Illuminati!

  24. Ik ben niet bang dat ze die van mij hebben verder, Maar ik heb die lijst gedownload hoe weet ik of die van mij er tussen staat ?

  25. Uit voorzorg en preventie geen privacy meer! Niet verassend al eeuwen gebruiken machthebbers en regeringen vrees en bangmakerij mensen de controleren en in gelid te brengen. Dit is maar een schakel in een lange ketting.

  26. Ik zie het probleem in “Big Brother is watching you” niet zo. Als je niets te verbergen hebt, maakt het voor mij niet uit. Ik lever liever een deel van mijn privacy in, dan dat ik bij iets betrokken raak dat voorkomen had kunnen worden.

    Ik weet zeker dat 99% van de lezers op deze site nooit last hebben gehad en of last zullen hebben van iets persoonlijk dat van hen wordt opgeslagen. Ga maar na bij jezelf.

    Wat wel schandalig is, is dat de informatie zo slecht beveiligd was.

  27. Wat kunnen zie hier allemaal mee doen?

  28. Ohh en heb je wel eens gezien hoeveel camera’s je de hele dag tegenkomt?

  29. @RAW1973: Ja, gelukt om uit te pakken. Maar lijkt me niet slim om die lijst hier botweg online te gaan zetten (of aan te bieden). Overigens valt er niet veel in te zien: je ziet UDID’s, toesteltypes (iPhone, iPod of iPad) zonder verdere aanduiding en de naam die mensen aan hun iOS-device hebben gegeven. Dus is het voortaan beter om je toestel gewoon “Slimpie’s iPhone” te noemen en niet je volledige voor- en achternaam erin te verwerken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.