Reacties voor: Hack maakt Thunderbolt 3-apparaten geschikt voor nieuwe MacBook Pro

Iets oudere Thunderbolt 3-apparaten werken niet goed met de nieuwe MacBook Pro, maar dankzij een hack zou dit nu toch mogelijk moeten zijn.
Robert Benschop -

Reacties: 7 reacties

  1. Maar als dit mogelijk is, waarom blokkeert Apple dit dan?

  2. Origineel geplaatst door Ivan
    Maar als dit mogelijk is, waarom blokkeert Apple dit dan?

    Vind het ook een beetje een vreemd verhaal. Dan kunnen ze dit toch net zo goed in een update van MacOS activeren?

  3. Neen, want dan moet jij geen nieuwe hulpstukjes kopen = minder inkomsten = ontevreden aandeelhouders 😉

  4. Dit dit me terugdenken aan het jailbreaken van de originele iphone in 2007. Een heel gedoe en nachten aan zitten kloten totdat het lukte.

  5. Wel makkelijk om te roepen dat Apple dit zelf kan doen. Probleem is denk ik, dat door deze actie de MacBook niet meer aan de thunderbold spec’s voldoet. Dit is dan meteen de reden waarom Apple dit niet gaat doen.

  6. @Dirk: Jouw reactie is ook wat makkelijk, getuige alleen al je ‘denk ik’: pure speculatie. Punt is dat dergelijke standaards zo complex zijn dat ze soms voor meerderlei uitleg vatbaar zijn en je als gewone consument niet kunt beoordelen wie er fout zit – als er al iemand fout zit en niet de standaard gewoon te vaag is.

    Dat Apple meteen roept dat het aan de anderen ligt betekent (helaas) niets meer, dat deden ze ook toen ze met een iOS update kwamen die in allerlei apps taalproblemen veroorzaakte (en dus overduidelijk qua backwards compatibiliteit tekortschoot). Om vervolgens toch stilletjes het probleem in een volgende update (voor sommige apps, oa Wikipedia) zelf op te lossen.

    Beetje ongemakkelijk daarentegen dat dit artikel alleen het ‘hoe’ uitlegt, en geen woord vuilmaakt aan het ‘wat’ en ‘waarom’.
    Knap hoor deze hack, maar zonder te weten wat je precies aan het doen bent – een datahack of een codehack bv – kun je onmogelijk inschatten wat de risico’s zijn.

    Gelukkig biedt het forum waarnaar verwezen wordt meer duidelijkheid. Zowel over het type hack (afgaand op de beschrijving daar imho een gevalletje ‘botte bijl’) als over (hun visie op) de schuldvraag (“Apple (…) hasn’t played TB3 by the rules”)

  7. Origineel geplaatst door Jay
    Dit dit me terugdenken aan het jailbreaken van de originele iphone in 2007. Een heel gedoe en nachten aan zitten kloten totdat het lukte.

    Wat een heeeeerlijke tijd was dat haha

    OT: denk dat apple zeer binnenkort wel met een blokkade komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.