Reacties voor: Deze ontwikkelaar wist succesvol de App Store-richtlijnen aan te vechten

Guardian VPN mag dagpasjes blijven aanbieden
De ontwikkelaar van de app Guardian VPN is erin geslaagd om een App Store-richtlijn aan te vechten. Zijn app bevat een functie die normaal niet was toegestaan volgens de regels van de App Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Ik snap het niet hoor. Wat is het toch met al die Apple-antagonistische verhaaltjes?

  2. Apple of anderen kunnen richtlijnen bedenken maar deze zijn altijd ondergeschikt aan de lokale wet en regelgeving. Probleem is dat er pas naar wordt gekeken bij conflicten zoals recentelijk. Bij een partij met een (bijna) monopolie positie zoals Apple zou je van de mededingen autoriteiten mogen verwachten dat ze proactief kijken of de voorwaarden wel in lijn zijn met de wet en regelgeving. Of beter misschien dient Apple of anderen eerst aan akkoord te krijgen op hun voorwaarden voordat ze mogen worden toegepast.

  3. Het sleutelwoord lijkt mij “auto-renewing”.

  4. Ik zie de app van onze organisatie ook als een soortgelijk succesje.. de app bevatte na een update een “Corona nieuws” tab die structureel geweigerd werd door Apple vanwege healthcare en overheidsrichtlijnen. Na wat ombuigingen en kleine aanpassingen en vooral veel uitleg over voor wie wat waar en waarom.. kon ik de app toch met succes door het review proces loodsen…de app (update) werd toch toegelaten mét Corona tab…
    Het kan dus wel..gewoon het gesprek aangaan en geduld hebben. Ik werk zelf voor een semi overheids instelling. Wat ik vaak merk is dat de Amerikaanse gedachte vs de niet Amerikaanse gedachte lastig uit te leggen is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.