Reacties voor: Reuters: ‘Grotere en goedkopere iPhones op komst’

Apple werkt aan nieuwe iPhones met grotere schermen en nieuwe kleuren, volgens een bron van Reuters.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Langs de ene kant zei cook (WWDC) nog dat het niet van belang is HOEVEEL iphones er verkocht worden. langs de andere kant willen ze het aanbod van Samsung bijbenen waardoor de eerste bewering teniet gedaan wordt.
    Apple! Trek u niets aan van Samsung en doe gewoon jullie eigen ding. Laat je niet zakken tot op Samsungs zijn niveau.

  2. ik had laatste de S4 in de hand, en zelfs ik als toch wel apple fan, was erg onder de indruk…. dus ik zeg, ‘ doen! ‘

  3. Weer die onzin, nogmaals ik geloof niet dat Apple dit doet. Apple heeft t niet nodig en mensen die voor Apple kiezen zijn bereid iets meer te betalen, ik geloof zelf niet dat dit waar is, de iPhone is gewoon goed en ik geloof niet dat ze een El-cheapo versie zullen uitbrengen alleen om de concurrentie positie te verbeteren ten opzichte van Samsung, die wel 5 galaxy modellen heeft en elke maand iets nieuws uitbrengt. Het geheimzinnige en spannende vind ik interessant aan Apple en ik geloof niet dat ze een budget model op de markt gaan brengen

  4. Het gaat niet alleen zo zeer om de schermgrote, het gaat vooral om de resolutie en hoe je je apps daar op aanpast. Nu zijn er maar 2 (iPhone)resoluties die een app hoeft te ondersteunen.

    Denk eens aan ontwikkelaars die 5 verschillende versies van hun apps moeten uitbrengen om al die verschillende resoluties te kunnen ondersteunen. Dat is een probleem waar Android developers dagelijks mee worstelen. Ik denk dus niet dat Apple veel verschillende toestellen zal gaan aanbieden.

  5. Ik heb nu een note 2 van Samsung, als ik deze ga vervangen maakt Apple zeker kans als ze een groter scherm hebben nu ze ook met ios7 komen, maar de gewone iphone vindt ik echt te klein!

  6. Ik geloof dit ook niet. Ik hoef die Samsung keuzestress helemaal niet. Was vroeger met Nokia ook zo en uiteindelijk heb je altijd een toestel waarop je concessies hebt gedaan.

  7. @Dekon7: Bijbenen wat formaten betreft, niet wat de verkoop betreft. Voor ieder wat wils.

  8. Apple doet dit niet. Apple blijft unique en laat zich niet meeslepen.

  9. Tja…zijn zat mensen die wel iPhone willen, maar de iPhone te klein vinden.
    Zelf vind ik de iPhone 5 groot zat en groter hoef ik niet..maar miljoenen anderen willen wel wat groters.
    Wat is het probleem als Apple het doet? Miljoenen zullen blij zijn.

  10. Stel dat Apple inderdaad bezig zou zijn met een grotere iphone voor 2014, dan heeft Samsung al de S32 met een 12 inch scherm…
    Ik moet wel zeggen dat ik het Retina scherm van Apple niet zo mooi vind als de amoled schermen van Samsung.

  11. Weer de geruchten, ik zie het wel in september.

  12. Voor de mensen die zeggen dat Apple dit niet gaat doen. Bedrijven, zeker multinationals als Apple willen geld verdienen. Hoe bereiken ze meer geld? Door meer producten af te zetten in de markt. De doelgroep van Apple ligt momenteel in een hoger segment. ( lees: duurdere telefoons). Om ook de rest van de markt af te dekken gaan ze goedkopere telefoons maken, en grotere telefoons.
    Het lijkt mij dus zeker dat dit op den duur komt. De markt vraag er simpelweg om.

  13. Ik zit ook aan t twijfelen. Galaxy S4 is zeer aantrekkelijk.

  14. Grotere iphone oke. Maar een goedkopere iphone?? DOE MAAR NIET! Apple moet gewoon top producten leveren in zeer hoge kwaliteit zoals het nu geval is.Wordt het product goedkoper gemaakt dan zal het ook zeker weten minder lux aanvoellen vooral als het van plastic gemaakt wordt.

  15. Ik wil zo geen belachelijke strijkplank aan mijn oor om te bellen.

  16. Beginnen de geruchten nu al weer??? Pffffff….

  17. Ik heb de tekst van het artikel enigszins herschreven, om beter recht te doen aan het DNA van Apple. Werd teveel de indruk gewekt dat Apple best een slaafse Samsung-volger wil zijn.

    Update: nog een extra toevoeging in artikel gezet. Japanse site beweert dat de budget-iPhone dezelfde kleuren krijgt als de iPhone 4-bumpers.

  18. Ik wil helemaal geen groter scherm, dat ding moet ook nog in m’n broekzak passen… Trouwens de simpelste oplossing is, maak iPad mini telefoon geschikt en voilá, grotere iPhone!

  19. Onzin dat meer producten automatisch zorgt voor meer afzet (dus omzet!?)…
    Toen jaren geleden Apple op de rand van de afgrond stond en Steve Jobs terugkwam, was het eerste wat hij deed het aantal verschillende producten terugbrengen naar een beperkt aantal. Hierdoor kon de focus naar deze producten waardoor ze subliem werden en heeft het er aan bijgedragen dat Apple binnen een jaar weer terug was, en hoe!!

    Ik neem aan dat ze dit zelf altijd in het achterhoofd zullen houden en ik geloof dus ook niet dat ze dit zullen doen. Mocht het toch waar zijn; jammer! Het zou denk ik geen kwaad kunnen om een paar extra keuzes te hebben, maar dan hoop ik wel dat ze het beperkt houden. En dat we geen Nokia praktijken zullen krijgen…

  20. De hoofdreden waarom de S4 géén optie is voor mij (naast uiteraard Android vs iOS), is het te grote formaat! Alsjeblieft niet een nog grotere telefoon..wil geen tablet aan m’n oor!

    Idd UtregCity..de iPad mini iets aanpassen voor hen die dat willen.

  21. Was begin dit jaar zelfs terug overgeschakeld van een S3 naar een iPhone 5 omdat het veel te groot is. Formaat van de i5 is perfect.

  22. Volwaardige telefoon functionaliteit in mijn iPad zou ik wel waarderen (wat heet, ook in mijn MBP), maar niet als dagelijkse mobiele telefoon – ik vind mijn iPhone5 al groot.

    Wat betreft de goedkopere iPhone: ik geloof er niets van. Ze schieten daarmee in hun eigen voet. Ik verwacht eerder dat de iPhone simpelweg goedkoper wordt en standaard met plastic casing wordt geleverd. Voor meerprijs kun je dan alu casing krijgen.

  23. @Cogito: Het zal zeer zeker niet automatisch gaan nee. Maar kijk eens naar Samsung, zij hebben weet-ik-veel hoeveel verschillende productlijnen, soorten, maten, kleuren, vormen. Samsung heeft hiermee wel het grootste aandeel in de smartphone-markt (ter ondersteuning).
    Niet dat ik dit beter of goed vind, ik denk echter dat Apple dit ook gaat doen. Juist om een bredere doelgroep te bereiken en daarmee meer omzet/winst te genereren.

    Het gaat tenslotte om geld.

  24. Ik heb zeer grote handen, heb een half jaar een iPhone gehad, de 5, ben nu weer naar een grote htc gegaan. Niet omdat iOS me niet beviel, maar omdat dat kleine pokkeding op een gegeven moment (helaas zonder overdrijven) vijf keer in de week uit mijn handen viel. Om maar te zwijgen over het typen. Moet je voor de grap eens met een hemaworst proberen een klein tekeningetje te maken, dan weet je ongeveer wat ik bedoel. De teksten die ik de wereld inslingerde als ik de boel niet elke keer minutieus nakeek, daar kun je komische websites mee vullen, hoor. Heb bijna een keer “kleine anus” verstuurd toen ik even gauw “keine ahnung” wou terugsturen aan een duitse collega…

    iOS echter, zou ik zo weer naar terug gaan, en een groter exemplaar zou ik dan ook direct weer kopen. Weet echter niet of ik nou wild zou worden van de kleurtjes, hopen dat ze dan ook in het zwart zouden komen.

    En qua resolutie, ik ken nog een heleboel mensen met een iphone 3s, die het, denk ik, niet zo leuk vinden dat er hierboven in een reactie gezegd wordt dat ontwikkelaars maar rekening hoeven te houden met “maar twee resoluties”…

    Even gekscherend: Apple is toch het allerallerallerallerallerbeste wat er is, roept iedereen hier? Laat ze dat dan waarmaken en de hele boel maar weer verviervoudigen (dus lengte en breedte qua pixels x2) net als ze eerder hebben gedaan, er zijn inmiddels een aantal schermen met veel hogere resoluties, (en dan bedoel ik dus ppi) dus het wordt toch hoog tijd dat ze zichzelf weer even flink op de borst kunnen slaan. als htc 1080×1920 pixels krijgt gepropt in het 4,7 inch scherm, kan apple toch wel naar 1280×2272?! Vreselijk over the top, maar dan hoeven ontwikkelaars niet persé opnieuw aan het ontwikkelen voor apps, als ze dat niet willen.

    Buiten dat heeft apple zich van die ontwikkelaars bij het tot stand brengen van de iphone 4 én iphone 5 ook niet bar veel aangetrokken en als ik het goed heb begrepen moeten veel ontwikkelaars toch al aardig aan de bak vanwege de veranderingen in iOS7.

    Of ze een budgettoestel op de markt brengen, tja, ik weet niet, ik zou ook denken van niet, maar ineens stond er bij de ipod touch 5 ook een goedkopere versie in de applestore te koop, volledig zonder aankondigingen….

    excuses als deze reactie er nu twee keer op zou staan, maar een uur geleden heb ik dit ook geprobeerd te plaatsen.

  25. Jongens, zullen we vanaf ophouden met het plaatsen van geruchten over mogelijke en eventuele introducties van hard- en software? Tot nu toe komt ongeveer 2% van deze geruchten uit. Er op reageren is dus een serieuze verspilling van je tijd. Dat geldt ook voor dit bericht….

  26. Apple zal niet zo snel mee gaan met de concurrentie. Kijk maar naar de tijd dat Microsoft aan het groeien was, heeft Apple toen zijn strategie aangepast? Wel is het zo dat Steve toen aan het roer stond en we nu Tim hebben, maar toch denk ik niet dat Apple daar in mee zal gaan. Zoals Tim ook zegt Apple heeft en zal altijd producten maken van hoge kwaliteit en zo gebruikersvriendelijk mogelijk. Ik verwacht daarom ook niet dat ze een ‘budget’ iPhone gaan maken. Groter misschien wel ooit maar nu nog niet.

  27. Waarom,waarom?
    Blijf gewoon bij de afmetingen van de 3 en 4,deze zijn ideaal.
    Waarom moet ook alles lichter?
    Deze toestellen liggen tenminste vast in je hand.
    Dus Apple,hou je bij je leest!

  28. Origineel geplaatst door Rob
    Ik heb nu een note 2 van Samsung, als ik deze ga vervangen maakt Apple zeker kans als ze een groter scherm hebben nu ze ook met ios7 komen, maar de gewone iphone vindt ik echt te klein!

    Ben ik helemaal met je eens.
    Ik vind het scherm echt te klein. Voor onderweg internetten gebruik ik liever de SG Note 2. De iPhone5 blijft dan in de tas.

  29. @Daejji: Miljoenen kunnen niet blij zijn…

  30. Ik noop hetbijna van niet. Maar aan de andere kant zou hetwel goed zijn. Hengst erom dat je een bepaalde doelgroep aan je weet te binden. Merkvastheid creëren. Ik weet zeker dat een deel van de jeugd die nu android/Samsung prefereerde dit voor een belangrijk deel uit kostenoverweging doet. Goedkope android, apps kopen, tablet kopen en apps delen, duurder android toestel.

    Ik was eerst ook weg van de asus t700 infinity. Maar vond het makkelijker om een platform voor al mijn apps te hebben. Dus een iPad(gelukkig maar!) gekocht.

    Om precies die reden maakt Mercedes de A klasse, BMW de 1 serie en Audi de A1.

    Probleem is dat je wel moet zorgen dat je hetzelfde kwaliteitsniveau blijft leveren bij die goedkope modellen. Dat is nog wel een uitdaging…

    Overigens…Dat je een SG Note bij je hebt voor mobiel internet, begrijp ik niet helemaal hoor? Dan ben je met een iPad mini toch veel beter af?

  31. Zijn we hier nu nog niet over uitgepraat? Het is ondertussen al meerdere keren bevestigd dat Apple niks ziet in grotere of goedkopere telefoons.

    De redenen hiervoor zijn al meerdere keren aangehaald.

    Punt.

  32. Na alle reacties hierboven te hebben gelezen het volgende:

    STEVE JOBS IS DOOD, nee hij komt echt niet terug en nee Apple houd zich ook niet vast aan zijn visies (lees: Iphone5 met groter scherm, Ipad mini etc)

    Apple heeft gigantisch veel aandeelhouders en die willen winst zien. Apple kan zich wel vasthouden aan hun “huidige strategie een beperkt aanbod van producten” maar daarbij geven zij geen enkel gehoor aan de wens van aandeelhouders. Het aandeel Apple is in 5/6 maanden tijd van $700 bijna gehalveerd naar rond de $400….. #justsaying

    En ik ook het artikel in de SP!TS vandaag ondersteund mijn verhaal. En nu jullie weer Apple fanboys 😉

    (ben trouwens ook zoals al vaker gezegd een vervend Apple “fan” maar de koers die ze sinds Steve zijn dood hebben ingeslagen (lees: stilstaan) vind ik echt waardeloos.

  33. @ghans: Krijgen we dat weer.
    Ik vind het gelul over “het zogezegde stilstaan sinds de dood van Jobs” waardeloos.

  34. Ik vind het eerlijk gezegd ongelofelijk dat een iPhone 5 ongeveer het dubbele kost van een iPod Touch 5G…
    Die telefoonchip en simcardlade kosten echt geen €300

    En over grootte: ik zie tegenwoordig steeds meer mensen die fotograferen met strijkplanken (iPad):-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.