Grote explosie in iPad-fabriek van Foxconn [Update]

In de iPad 2-fabriek van Foxconn heeft vandaag een grote explosie plaatsgevonden. Op deze locatie wordt de iPad geproduceerd; onduidelijk is nog hoeveel gewonden er zijn gevallen en of de iPad-productie in gevaar komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

foxconn explosieEen explosie heeft de productielocatie Chengdu van Foxconn stilgelegd. In deze fabriek, waar meer dan honderd mensen werken, wordt naar verluidt de iPad 2 geproduceerd. De explosie gebeurde rond 19:00 uur plaatselijke tijd in een controlekamer, waarna materiaal in het rond vloog. De mogelijke oorzaak is een stofexplosie.

Onduidelijk is of er gewonden zijn gevallen, maar het lijkt om een groot ongeval te gaan: meer dan tien brandweerauto’s zijn ter plaatse, ruim tien politieauto’s en enkele ambulances. Of de productie van iPads in gevaar komt is ook nog niet helder; in het getroffen gebouw A5 zou echter wel de productielijn van de iPad 2 zijn gevestigd. Ook is op dit moment nog onbekend of de productie van een nieuwe iPhone hierdoor in gevaar is. Het gebouw zou op instorten staan door de explosie, waardoor verslaggevers niet dichtbij mogen komen. Een arts die op de plaats van het ongeval was, zegt dat hij al een stuk of 6, 7 gewonden heeft behandeld en dat er meer gewonden nog op behandeling wachten. Zodra we meer weten, zullen we dit melden.

Update – Volgens de laatste mededelingen zijn er helaas twee doden, 3 zwaargewonden en 16 gewonden te betreuren. Na eerste onderzoek zou menselijk falen uitgesloten worden.

Via: MICgadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:43
Categorie Apple
Onderwerpen explosie, foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.