Reacties voor: Dit zijn de grootste frustraties van Apple-fans

Apple kent misschien wel de meeste fans van alle merken. Maar ook fans hebben wel eens iets te klagen. Op de Reddit-pagina voor Apple-fans verscheen een geinig topic, waarin mensen hun grootste frustraties over Apple uiten. Wij zetten de belangrijkste frustraties op een rij.
Lees het complete artikel → Dit zijn de grootste frustraties van Apple-fans
Jim Pedd -

Reacties: 33 reacties

  1. Met het dunner/lichter vehaal kan ik het alleen maar helemaal eens zijn! De meeste mensen zitten daar niet op te wachten, liever meer accu capaciteit of koelingscapaciteit.

  2. De nieuwe ‘notch’. Iets wat ineens helemaal een design ding is. Iets waar ik niet bij kan, als designer (van beroep). Voor mij nooit een iPhone X of hoger, zolang er sprake is van een hap uit mijn scherm. Bedankt.

  3. Het is het slechtste mac-kwartaal sinds 2010, geen verrassing gezien de laatste 2 jaar vol mac-klachten.

  4. En de mensen die helemaal niks van Apple hebben zijn de grootste klagers vd Apple producten 😜

  5. Bij mij Apple pay op de eerste plaats ! Hoe lang kan het duren seg…

  6. Ik vind de dock op de iPad werkelijk waar verschrikkelijk.

    Als je een spelletje speelt komt die dock regelmatig naar voren.

  7. Prijs. Op vijf jaar tijd zijn de MBP’s €1000 duurder geworden. Pfft.

    • @Mondo: Kijk eens naar een Pixelbook van Google.. of een Chromebook van eender welke partij. Echt fijn om mee te werken; snel, geen gedoe. Het werkt gewoon.. vroeger zei ik dit over Apple. Tegenwoordig gaat Google (samen met Android) meer en meer die kant op.
      Durf eens iets anders te proberen. Je zult zien hoe verfrissend dat is.

  8. Zoals alle producten en producenten hebben ze allemaal hun voors en tegens.
    En eenmaal in een (Apple) ecosysteem stap je er ook niet zo makkelijk meer uit. Ook gezien alle kosten voor apps enzo.
    In de meeste gevallen werkt het prima. Hoewel aan batterijen wel wat meer aandacht besteed mag worden. En ook aan Quality Control van de updates.

  9. Kan me goed vinden in de zaken die in het stuk worden beschreven. Apple maakt vaak vreemde sprongen. Tja een rekenmachine, ach voor 0,99 heb je er één zonder reclame.

  10. @Marjolijntju: dat klopt zeker!

  11. Ik herken me als Apple adapt volledig in de kritiek.
    Ik heb veel van Apple, al meerdere generaties van de producten (iPhone, iPad, MacBook) en dat geldt voor het hele gezin.
    Toch ben ik nu de afweging aan het maken om terug te gaan naar Windows. De Windows-laptops /ecosysteem is al aardig bij en stukken voordeliger.
    Ik vindt dat Apple in kwaliteit het afglijden is, bij stijgende prijzen (te duur) en al lang niet meer gericht op de Prosumer/Professional. Onderscheidend door foutloze werking/usability of vooruitstrevend vindt ik ze ook al niet meer.

  12. Ik mis nog de klacht van de lightning kabels

  13. @Dennis Prins: Nergens last van, die notch valt niet op.
    En als je van het design was, dan had je geweten dat die notch ergens moet zitten.

    • @Niels: Die had nergens hoeven zitten. Er is namelijk geen enkele reden om twee inhammen links en rechtsboven te hebben. En als ze die reden er wel was, dan had Apple door middel van het OLED scherm die balken visueel kunnen maskeren, door de achtergrond in die hoekjes zwart te maken met witte tekst. Waardoor de optische illusie van een doorlopende (zeer smalle) bezel aan de bovenkant ontstaat.

      Kijk hier eens naar en oordeel dan opnieuw.

  14. Ik denk dat bedoeld wordt dat er niet een aantal ‘rudimentaire’ functies missen maar dat er ‘elementaire’ functies missen? Rudimentair is echt wat anders… ;).

  15. Gewoon ook naar usb-C gaan als oplaadkabel ipv die lightning kabels. Super irritant. En trouwens ze willen toch een “groen” bedrijf zijn. Weg met die lightning en als optie usbc bij je nieuwe telefoon. Stuk beter voor het milieu.

  16. Grootste frustratie is dat je Siri niet kan gebruiken in België op de Apple tv. Om de Nederlandse taal te selecteren moet je een fake Nederlands Apple id aanmaken met een Nederlands adres ed…. Vlaams zal er wel nooit komen , evenals Vlaams voor Google home of assistent .

  17. Als dat dan de hoogtepunten qua klagen is vind ik dat Apple het dan erg goed doet…

  18. Gratis rekenmachine op de iPad zonder reclame?
    Digits!!!

  19. Mensen die zich druk maken om het ontbreken van een rekenmachine op de iPad? Wauw. Get a life!

  20. Dat er maar 1 timer tegelijk gezet kan worden is mijn grootste frustratie. Ik gebruik meerdere timers bij het koken!

  21. Origineel geplaatst door HaJee
    Mensen die zich druk maken om het ontbreken van een rekenmachine op de iPad? Wauw. Get a life!

    Ik snap het zeker wel en die mensen hebben ook een leven, ik heb het mij ook wel eens afgevraagd waarom het er niet bij zat. Vreemd van Apple.

    Verder vind ik het maar vreemd dat MacMini uit 2014 en macpro’s grotendeels nog steeds dezelfde verkoopprijzen hanteren, terwijl ze met de jaren verouderd raken.

    Mijn persoonlijke klacht is dat Apple de Mac gebruikers met een kleinere beurs een beetje vergeet. (Alleen dure MacBooks en iMac Pro, niet iedereen heeft geld als water) ik schenk mijn kinderen straks graag een nieuwere Mac voor hun school, maar niet met die prijzen… dan wordt het heel jammer een alternatief. En ik wil het liefst alles binnen ecosystem houden van Apple.

  22. @Dennis Prins: aangezien de meeste smartphone fabrikanten zijn overgestapt op de notch heb je een probleem en ben je voorlopig gebonden aan oude toestellen. Ook jouw volgende telefoon zal waarschijnlijk een notch gaan hebben. Ik was er ook tegen maar het valt mij nu eigelijk niet meer op. En de foto die je hebt geplaatst, om eerlijk te zijn vind ik de notch mooier dan die andere oplossing. Maar smaak is natuurlijk persoonlijk

  23. @Dennis Prins: Een designer met een narrow look dus… zegt ook wel wat!

  24. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  25. Tja ach, op YT zijn inmiddels nog maar weinig interessante dingen te zien over Apple-producten want grotendeels vooral negatief.
    Niet zo gek gezien de toestanden van de laatste paar jaar en uiteraard daarnaast ontzettend veel napraters (die soms nog maar net uit de Apple-luiers zijn en vooral iPhone liefhebbers die staan te zwaaien naar anderen “kijk mij eens wat moois hebben”).
    Anyway… sinds het gaan van Jobs en het helaas inmiddels onbegrijpelijke slappe tech-ontwerp van Jonathan Ive en dan nog die verschikkelijke prijsopdrijvende commercie-druk lijkt het nu allemaal een stuk minder aantrekkelijk om iets nieuws van Apple te gaan kopen.
    Ze zouden sinds 1984 toch beter moeten weten zou je denken.

  26. – Dat ik op mijn MacBook Pro van €3000+ een lelijk plastic cover op mijn toetsenbord moet leggen omdat er anders vuiltjes onder de toetsen komen waardoor ik sommige letters niet meer kan typen. (Ben blij dat ik deze oplossing bedacht heb want het werkt goed en omdat het mijn werk computer is heb ik geen tijd om m steeds te laten fixen, maar lelijk dat het is..!)

    – Dat de batterij maar zo kort meegaat.

    – Dat ik met allerlei verloopjes en dongels aan mijn MacBook Pro zit omdat alle veelgebruikte poorten niet meer in de MacBook zitten.

    Al deze dingen waarschijnlijk om de MacBook dunner te maken, maar met zo’n prijskaartje verwacht ik gewoon meer van dit apparaat. Dan inderdaad liever iets dikker!

    – Dat ik de muis niet kan gebruiken terwijl hij aan het opladen is.

  27. Origineel geplaatst door Mike
    @Dennis Prins: Een designer met een narrow look dus… zegt ook wel wat!

    Wat een onzin. Designer hebben zo toch allemaal hun eigen smaak/stijl.

  28. Origineel geplaatst door joop doderer
    @Mondo: Kijk eens naar een Pixelbook van Google.. of een Chromebook van eender welke partij. Echt fijn om mee te werken; snel, geen gedoe. Het werkt gewoon.. vroeger zei ik dit over Apple. Tegenwoordig gaat Google (samen met Android) meer en meer die kant op.
    Durf eens iets anders te proberen. Je zult zien hoe verfrissend dat is.

    Dank je wel voor de tip. Maar ik ben niet zo’n fan van Google. Heb net mijn gmail de deur uit gegooid. Ben dus niet direct van plan om een Chromebook te kopen. Ik mis bij Apple vooral een degelijke middenklasser MBP 15″. Die is ondertussen gewoon weg. Hopelijk komt die snel terug.

  29. Tja, mensen die fan zijn, hebben ook het meeste te klagen. Totaal onbetrouwbaar, zo’n volksgericht. Ik vind BMW’s mooi, en Citroens nog mooier. Maar ik ben geen fan van auto’s in het algemeen of deze twee merken in het bijzonder. Dus mij hoor je ook niet klagen. Maar ben je dat wel, dan vind je natuurlijk van alles: prijs te hoog,lelijke modellen, je kan de benzinetank niet vervangen door een variant met meer inhoud, overigens moet je ook genoegen nemen met de ruiten die zij voor jou in de auto zetten en dan kun je na vijf jaar ook niet eens het gemiddelde brandstofverbruik aanpassen aan de dan geldende norm. Überhaupt kun je er geen nieuwe moter inzetten (kun je beter een nieuwe auto kopen). Een onzin-topic dus. Voor Apple is het belangrijk dat de gemiddelde consument tevreden is, niet de fanboys, of de criticasters die toch Samsung (of een ander merk) blijven kopen. Want bij beiden valt niks te halen. Ze snappen het dus. De fanboys wat minder.

  30. Waar ik mij compleet al jaaaaren dood aan erger is, als je een video bekijkt en onderwijl de volume regelt middels de knoppen aan de zijkant, dat dan dat achterlijke grote vierkant in het midden van je scherm opdoemt en ook nog eens veel te lang blijft hangen…. aaaaaaaaaaah!!!! 😬😡
    Dat is overigens wel het enigste hoor, ben verder altijd super happy met mijn iPhones. 😇

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.