Reacties voor: Griffin Twenty: gebruik AirPlay op al je oude luidsprekers #CES2012

Door de Griffin Twenty op je speakers en AirPort Express aan te sluiten, kun je muziek draadloos naar iedere luidspreker streamen. Omdat het apparaat alleen het signaal van de AirPort Express versterkt, is hij erg minimalistisch in ontwerp.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 29 reacties

  1. Precies wat ik zocht!!! Topper, kan niet wachten om het aan te schaffen, weg met alle oude meuk, alleen mijn speakers, die hou ik!!

  2. Dat kan natuurlijk nooit dezelfde kwaliteit geluid leveren als een echt goede versterker. Ik houd het wel bij mijn kabeltje van de iMac naar de Denon 🙂

  3. Ik doe het al jaren met een airport express en mijn harman kardon avr3000. Dus speciale spullen heb je niet nodig.

  4. misschien niet, maar dan nog, vrijheid over alles en we zullen zien hoe deze versterker is, wellicht komen anderen ook met dit concept

  5. Een andere optie is het streamen via Bluetooth. Recent de bluetoothontvanger van Logitech gekocht en die aan mijn boxen gekoppeld. Werkt prima tegen een lage prijs.

  6. SONOS Rules 😉
    Werkt echt fantastisch goed. Zeker nu we hier ook van Spotify kunnen genieten. Een wereld van muziek aan je vingertoppen in alle kamers van het huis. Super!

  7. Beetje onzinnig product als het aan mij ligt. Waarom maken ze er ook niet meteen speakers bij? Bedoel iemand die zoiets koopt heeft blijkbaar al een goede set speakers om die hierop aan te kunnen sluiten. Meestal hebben mensen met een goede set speakers er ook een bijbehorende versterker bij waar ze simpelweg gewoon een airport express op kunnen aansluiten.

    De meeste nieuwe versterkers hebben zelfs al support voor Airplay of DLNA en dus de mogelijkheid om direct vanaf je iphone/ipad te streamen zonder een airport express of zo’n los ding te kopen. Voor DLNA hoef je slechts een app te kopen voor 6 euro en ben je klaar.

    Weer typisch voorbeeld van een nutteloos product wat met heel veel bombarie wordt gebracht omdat het voor Apple gemaakt is.

  8. Je hebt dus geen versterker meer nodig! Alleen nog maar deze eh… versterker?

  9. Heb hier bluetooth naar audio dongle van belkin icm sony versterker; bluetooth heeft slecht bereik, gaat duidelijk storen wanneer je meer dan 3 meter van de dongle zit. Ik wacht nog steeds op iets beters met airplay

  10. En hoeveel vermogen heeft deze uhm versterker?

  11. Moet wel heel goedkoop worden wil het een kans maken.
    Anders kan je beter een airport express kopen, of gelijk een Apple TV.

  12. @anders 20w per kanaal

    site van griffin

  13. Helaas slechte ervaringen met de airport expresse. De geluidskwaliteit is OK, maar hij heeft onderbrekingen tijdens het streamen. Daar zijn op het internet tientallen verklaringen voor te vinden, uiteenlopend van storingen wegens magnetrons, Dect telefoons, instellingen op kanalen, B/G of juist N netwerken aanmaken etc.

    Ik heb alles geprobeerd, ook omgeruild maar hij bleef storingen geven en ik ben niet de enige waar zich dat voordeed gezien de duizenden reactie op fora die je hierover kunt lezen. Ook een collega van mij heeft soortgelijke problemen. Erg jammer want het concept is heel goed.

  14. @nadorst: maak van de airport een nieuwe router (via instellingen) en je hebt nergens meer last van…
    Bij mij haperde ie ook als ik verbinding maakte via de “hoofd-router”, maar nu absoluut niet meer…

  15. Kan je niet gewoon ‘n Apple TV voor 119 halen? Heb je ook Airplay.

    Als je speakers hebt, is dat vaak al op iets aangesloten (daar kan je de Apple TV op aansluiten).

  16. Sonos! Er is gewoon geen betere!

  17. Hoewel Sonos érrug mooi is, kost het ook flink wat geld. Daarom heb ik de Audio Engine A5 powered speakers gekocht: heel blij mee; betaalbaar en goed geluid.

  18. Sonos is toch echt het “toverwoord” voor mensen die bedieningsgemak met hun iPhone willen combineren met goeie kwaliteit muziek. Een zoneplayer aan je Hifi-set koppelen en afspelen maar. De combinatie met Spotify Premium is een uitkomst. Je eigen CD’s kopieren naar een NAS en ook via Sonos naar je Hifi-set.

  19. Als ze nou het receive-only gedeelte van de AP Express geimplementeerd hadden…

  20. Origineel geplaatst door Nils Breunese
    Je hebt dus geen versterker meer nodig! Alleen nog maar deze eh… versterker?

    Idd
    Is alleen een kleine mogelijk goedkope versterker met 2 audio aansluitingen
    In de kringloop een versterker kopen(+AP express van ebay) is goedkoper en warschijndelijk van betere kwaliteit, maar wel groter

  21. Macmini > dac > Denon > B&w
    Hallekidee. Zonder dac ertussen blijft t rommel

  22. Ik zie de meerwaarde niet tov een gewone versterker. Ik neem aan dat dit apparaat gewoon op 220 staat…

  23. Origineel geplaatst door MoBieler
    Dat kan natuurlijk nooit dezelfde kwaliteit geluid leveren als een echt goede versterker. Ik houd het wel bij mijn kabeltje van de iMac naar de Denon

    hoezo niet?

    als hier een LM3886 in zit kan dat makkelijk. een versterker hoeft helemaal niet duur te zijn, ook goede versterkers niet.

  24. Sonos….zalig zijn de onwetenden!! Petje af voor de marketeers van Sonos want het is veel te duur en het klinkt als een koekblik. Dat kan echt zo veel beter en nog goedkoper ook…

  25. Origineel geplaatst door Anders
    @nadorst: maak van de airport een nieuwe router (via instellingen) en je hebt nergens meer last van… Bij mij haperde ie ook als ik verbinding maakte via de “hoofd-router”, maar nu absoluut niet meer…

    Zo was deze geconfigureerd, als nieuw netwerk. maar helaas, al was de airport naast de pc/iphone aangesloten, er bleven haperingen.

    Origineel geplaatst door Tim
    Kan je niet gewoon ‘n Apple TV voor 119 halen? Heb je ook Airplay.Als je speakers hebt, is dat vaak al op iets aangesloten (daar kan je de Apple TV op aansluiten).

    zit geen audio uitgang op en is niet erg geschikt voor audio, apple raadt dit af.

    Er zit wel een fiber optic uitgang op maar niet iedereen heeft deze, ook is het mogelijk om via hdmi het geluid van de boxen via je tv te beluisteren maar dan staat dus altijd je tv aan bij muziek luisteren.

    Origineel geplaatst door Josh
    Macmini > dac > Denon > B&w Hallekidee. Zonder dac ertussen blijft t rommel

    hi Josh, wat voor dac heb je? Ik heb inmiddels ook een mac mini gekocht.

  26. @nadorst: Werkt dat niet goed dan? Digitaal audio naar je (hifi) receiver waar je speakers al op aangeslote zijn. Macworld beschrijft dat als ‘n goede oplossing. Dan kan je de Apple tv bedienen met je iPhone of iPad. iTunes Match werkt bijv. prima op de iPhone (streamen), dus waarom Airplay niet denk ik bescheiden…

  27. Al de mensen die geen fatsoenlijke hifi set hebben weten niet wat ze missen en 99% van de huidige jongeren vind al die lage bitrate mp3’s goed genoeg. Ze horen domweg gewoon het verschil niet.

    Wij noemen dat al jaren lacherig blikkie sound maar eigenlijk is het gewoon heel erg triest. Die Sonos meuk valt daar overigens ook gewoon onder hoor.

    Ik sluit mijn iPad/iPhone gewoon aan via een kabel als ik een stream van Spotify wil luisteren. Voor die *kuch* 320 Kbps HQ stream hoef ik geen aparte DAC te gebruiken hoor. Aanstellers!

  28. @iken: Digital out op sonos en een dac is anders geen meuk hoor! Ik heb een nas, sonos en een wadia powerdac en dat klinkt super!

  29. Ik heb nog een stel werkloze oude speakers in de kast. Bewaard om ooit nog eens te gebruiken. Misschien krijgen ze toch hun tweede leven; hangt van de prijs van de Twenty af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.