Reacties voor: Griffin Stylus voor de iPad: schrijven zonder vlekken op het scherm

De Griffin Stylus voor de iPad is een pen met speciale schrijfpunt, waarmee je op het scherm van de iPad en andere iOS-apparaten kunt schrijven. De stylus kost 20 euro en is geschikt voor links- en rechtshandig gebruik.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Heb zelf zon pogo stylus, het is wel handig maar ik gebruik hem niet super veel, voor tekenen is het wel handig enzo, maar nogsteeds niet nauwkeurig

  2. Is deze nauwkeuriger dan de pogo stylus?

  3. Ik lees best wel veel over het gebruik van een stylus, maar ik heb nog mijn twijfels. En die komen van een opmerking die ik ergens las maar die ik niet op juistheid heb kunnen verifiëren: wanneer je de stylus gebruikt, zou je het scherm niet met andere vingers of zelfs maar met je handpalm mogen aanraken. Klopt dat? Zoja, dan lijkt het me toch een behoorlijk geklungel om te schrijven. Immers leg je normaliter toch je handpalm op een vel papier om vervolgens met de pen te schrijven terwijl je handpalm op het vel blijft rusten en langzaam beweegt.
    Kan iemand wat licht in (mijn) duisternis brengen?

  4. Jobs: If you see a stylus or a task manager, ‘they blew it’

  5. Ik heb zelf een Pogo en die bevalt erg goed voor bv notities en wat schetswerk. Heb ook een Muvit stulys gehad, die had een rubberen tip (de Pogo heeft een sponsaachtige tip). Die Muvit was niet te gebruiken, het rubber ‘kleefde’ aan het scherm, schetsen schrijven ermee resulteerde na 30 seconden al in kramp in mijn hand.

  6. @Henri: Kun jij me vertellen of het klopt dat je het scherm niet met andere vingers of zelfs maar met je handpalm mag aanraken wanneer je de stylus gebruikt? (zie ook mijn eerdere vraag hierboven).

  7. Eerlijk is eerkijk, iedereen die eerder wel eens op zoek geweest is naar een stylus voor de iPad/iPhone ziet onmiddelijk dat dit een gewone 100% kopie is van de boxwave stylus die al maaaanden op de markt is.
    Prima ding overigens, daar niet van, maar Griffin heeft hier niets gemaakt maar gewoon iets geïmporteerd.

  8. Ik heb de stylus van Targus uit de VS laten komen. Werkt echt prima. Ik gebruik hem in combinatie met Note Taker HD om notities te schrijven en dat gaat echt goed.

    De Targus stylus en deze zien er overigens identiek uit. Ben dus benieuwd wie hem als eerste op de markt heeft gebracht!

  9. Origineel geplaatst door Brandrob
    Jobs: If you see a stylus or a task manager, ‘they blew it’

    Tja, als onze grootheid het zegt…….
    Ben het daarmee trouwens totaal niet eens. Gebruik zelf een stylus en bevalt voor sommige zaken uitstekend!

  10. Moet je eigen huis (hand) fysiek contact hebben met de pen om te functioneren? Met andere woorden; kan je de pen met een handschoen gebruiken? Zo ja, dan zou dat meteen het probleem op kunnen lossen dat je de rest van het scherm niet aan mag raken. Lijkt me overigens dat dat laatste wel MAG, maar niet wenselijk als je aan het tekenen bent.

  11. Ik wil de iPad graag gebruiken om notities te maken tijdens een persoonlijk gesprek met mijn klant. Ik zie me daar géén handschoenen bij dragen, maar ik wil ook zeker niet proberen op het scherm te schrijven zonder het met mijn handpalm aan te mogen raken.
    Dat laatste is wat ik nu probeer vast te stellen: kan ik fatsoenlijk schrijven terwijl mijn handpalm (zonder handschoen) op het scherm rust?

    Wie weet het antwoord ?

  12. Volgens mij wil Pierre graag iets weten 🙂

  13. Voor onder de 20 euro weet hij het…

  14. @Henri Koppen:
    Dat klopt niet: ik overweeg een iPad te kopen, maar alleen wanneer die aan mijn behoefte voldoet. Een iPad kost ‘iets’ meer dan 20 euro 😉

    Maar blijkbaar wil niemand mijn vraag beantwoorden (of die is te moeilijk).

    Tja

  15. Ah, ik heb geen stylo en geloof er ook niet in mbt de iPad omdat de iPad fundamenteel niet toegespitst is op de stylo (anders zat ie er vast al bij).

    Als het gebruik van een stylo essentieel is voor wat je ermee gaat doen, dan zou ik zeker geen iPad kopen. Kijk dan naar de laptop/tablet van Dell die onlangs ook in Nederland geleverd gaat worden. Bij mij op m’n werk heb ik die al diverse malen gezien. Al haal je daar geen batterijduur zoals je die bij iPad krijgt (met 3 uur mag je in je handen knijpen).

    Je vraag is overigens goed hoor! Ben zelf ook wel benieuwd naar het antwoordm en dat terwijl ik een collega heb die onlangs een stylo (een dikke) heeft aangeschaft.

  16. @Pierre:
    Als je gebruik maakt van een stylus is het inderdaad aan te raden om de rest van het scherm niet aan te raken. De ipad heeft namelijk multi-touch…

  17. werkt trouwens ook met een knakworstje.. 30 ct voor 10 stuks bij de aldi..

    was net blij dat ik van de stylus af was na 10 jaar windows mobile

  18. Origineel geplaatst door eiskoud
    werkt trouwens ook met een knakworstje.. 30 ct voor 10 stuks bij de aldi..was net blij dat ik van de stylus af was na 10 jaar windows mobile

    Wat zul jij in tien jaar tijd een knakworstjes verbruikt hebben.Had je met gemak zo’n mooie stylus voor kunnen aanschaffen…

  19. In het programma “Notes Plus” kun je wel je handpalm op het scherm leggen tijdens het maken van notities door even te tikken op de knop “Palm Pad”. De grootte van de palm pad kun je aanpassen.

  20. Ik heb inmiddels een iPad (in the US) gekocht alsook Notes Plus en de stylus. Kort samengevat: rommel !

    De stylus is een klein met een soort sponsje aan het uiteinde. Ermee schrijven is mogelijk, maar wat-mij-betreft inferieur: je moet véél langzamer schrijven dan je met een pen op papier zou doen en door de dikke punt werkt het niet prettig. Wanneer ik tegenover een klant ga zitten en met dit sponsje over mijn iPad ga zitten schrijven, word ik waarschijnlijk niet meer serieus genomen.

    Wanneer je met je hand/pols op het scherm rust (zoals je gewoonlijk doet wanneer je op papier schrijft, reageert de iPad meteen. Het apparaat ‘denkt’ dat je multitouch wilt gebruiken en gaat bijvoorbeeld een rechthoek tonen tussen het sponsje dat het scherm raakt en je hand/pols die op het scherm rust. Alleen wanneer je uitsluitend met het sponsje het scherm raakt, gebeurt dit niet. Deze manier van werken is hooguit voor zéér incidenteel gebruik aanvaardbaar.

    Ik heb Notes Plus gekocht. De ontwikkelaars zijn erin geslaagd de iPad je hand/pols te laten negeren. De oplossing werkt en het is eigenlijk ook heel knap gedaan. Maar ik zou het niet gebruiksvriendelijk willen noemen. Sterker nog, je moet ‘echt willen’ wanneer je hiermee wilt werken.

    Mijn conclusies:
    – De iPad is absoluut ongeschikt voor gebruik van een Stylus;
    – De Stylus is pure rommel en veel te duur; zou hooguit € 2,50 mogen kosten.
    – Notes Plus is mooi gedaan en wellicht bruikbaar voor ‘zéér incidentele toepassing’.

    Mijn hoop gaat er naar uit dat Apple met de iPad-2 de ‘schrijf-functionaliteit’ naar een serieus niveau helpt tillen. En misschien staat de iPad-1 hardware toe middels software aanpassingen wel fatsoenlijk schrijven te ondersteunen – ik heb m’n twijfels, maar wel nog hoop.

    De iPad zelf blijf ik geweldig vinden, alleen niet voor het doel waarvoor ik het apparaat had gekocht.

  21. @Pierre:

    Gebruik zelf ook de stylus, voor kleine notities of bijv. fotobewerking en schetsen. Daar bevalt hij prima voor. Kan me voorstellen dat het minder wordt als je echt veel schrijft, helemaal ook nog in het bijzijn van klanten. Denk ook niet dat het ding daarvoor bedoelt is. Vergelijken met een gewone pen gaat natuurlijk nooit op. Helamaal afschrijven is ook niet helemaal terecht, nogmaals, voor kleinere zaken, schetsen, inkleuren van foto’s is het ding aanzienlijk makkelijker dan “de vinger”
    ‘t Zal ook wel een kwestie van persoonlijke voorkeur zijn denk ik. Zelf heb ik geen spijt van de aanschaf in ieder geval.

  22. @Julsa:
    Dag Julsa,
    Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Ik ben uitgegaan van ‘mijn toepassing’, maar zo’n stylus kan natuurlijk heel goed functioneren wanneer je er maar af-en-toe iets mee wilt schrijven of (inderdaad) een schets maken.
    Dank voor je reactie.
    Gr
    Pierre

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.