Reacties voor: Griffin brengt MagSafe naar MacBook Pro en auto-opladers

Griffin komt met een nieuwe versie van de BreakSafe-adapter als vervanging van Apple's MagSafe. Hierdoor werkt de magnetische aansluiting ook op de zwaarste nieuwe MacBook Pro. Ook een MagSafe auto-oplader voor je iPhone zit eraan te komen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Je kan het uitstekend blokje toch ook in de adapter steken en de gewone USB-C kant in je mac? Dan komt die gewoon aan die kant los ipv aan de MBP kant?

  2. Ik blijf het enorm zonde vinden dat Apple deze feature heeft laten vallen. Ik ben enorm zuinig op mijn spullen, maar de Magsafe heeft mijn MacBook al vele malen gered van kindjes die wat minder alert zijn van wat er op de keukentafel staat. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje.

  3. Ben ik de enige die vindt dat het een afschuwelijk lelijke uitvoering is van een goed idee?
    Maak zo’n connector iets subtieler of/en match de kleur met die van de laptop.

    Kan de techniek die nodig is om een bepaalde bandbreedte te behalen de reden zijn dat de connector zo dik is?

    @Robert: De connector aan de adapter kant is niet een goed idee aangezien je vaak achter het snoer blijft haken… Met de breaksafe aan de kant van de adapter zal het soms goed gaan en de laptop redden echter zal het vaker voorkomen dat je het snoer meeneemt tijdens het haken en alsnog de laptop een vlucht richting vloer zal gaan maken.

  4. Het blijft lachwekkend welke oplossingen er de laatste tijd allemaal voorbij zijn gekomen voor een nieuw MacBook welke qua specs niet voldoet aan de verwachtingen van de meeste gebruikers.

  5. @Frank: Ik maakte dezelfde bedenkingen. Vrees dat Apple iets te snel deze ontwikkeling heeft doorgeduwd, ooit zal een macbook pro met enkel die USB-C poorten wel handig zijn, maar nu is het nog te vroeg. En geloof me, ik ben een tevreden Apple (maar ook Windows) gebruiker. Maar ik ben toch wat blij dat ik de destijds de 2015 versie gekocht heb.

    Het ontgaat me wat er nu precies Pro is aan deze Macbook Pro… Zou graag zien dat Apple hier uit leert en bijstuurt.

  6. @Martijntjuh: Eens. Ontzettend lelijk lomp ding dit.
    Idee goed, uitvoering niet geslaagd.

  7. Wat een lelijk ding zeg… wacht wel op een smallere adapter

  8. Dan is deze, die ik ‘gebacked’ heb op Kickstarter toch mooier.
    En wel in de kleur van de MacBook Pro (of MacBook).

  9. Ditto!!

  10. Origineel geplaatst door LS
    Wat een lelijk ding zeg… wacht wel op een smallere adapter

    Ditto!!

  11. @wouter: Ik hoop dat dit voor de nieuwe pro gaat werken ivm de benodigde 100W.

    Fast Charging
    Snapnator offers fast charging at 87 watts (20 volts @ 3 amps

  12. Najaaa das echt super lelijk!

  13. Heel lelijk en totaal niet gepast in de stijl en looks van Apple. Ik ben heel blij dat ik nog wel de Magsafe aansluiting heb, heel dom van Apple om hiermee te stoppen. Ze zouden het juist op meer producten moeten doorvoeren. Het is zo’n mooie en nette verbinding!

  14. @Martijntjuh: Nee hoor, zoals je aan de reacties ziet ben je niet de enige😀
    _

    Maar persoonlijk verbaas ik me toch vooral over de zinloze drukte die überhaupt (nog steeds) gemaakt wordt om USB C. ‘t ene moment is Apple niet vernieuwend genoeg volgens de critici, maar als ze dan ‘s wél voorop lopen in een onstuitbare ontwikkeling deugt er volgens de(zelfde?) critici ook al niets van.

    Aansluitingen worden al sinds het begin der (digitale) tijden steeds kleiner, en (de meest) draagbare apparaten lopen daarin voorop. De criticasters zouden hun iPhone zeker ‘t liefst nog lekker vertrouwd met een 25-pins RS232C connector opladen?! 😝

    Als je dan niet met je tijd mee wilt gaan, doe dan consequent en ga lekker terug naar de kleitabletten, rooksignalen en postduiven voor je commmunicatie 😁

  15. Origineel geplaatst door wouter
    Dan is deze, die ik ‘gebacked’ heb op Kickstarter toch mooier.

    En wel in de kleur van de MacBook Pro (of MacBook).

    Is inderdaad mooier, maar heb mijn twijfels of dat goed gast als hij op vol vermogen staat te laden, mijn originele MagSafe wordt al behoorlijk warm tijdens het laden (MacBook air) en die nieuwe pro’s trekken nog wel meer vermogen …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.