Reacties voor: GrayKey: dit mysterieuze kastje kan ‘elke iPhone unlocken’ [foto’s]

Afgelopen week kwam in het nieuws dat een Amerikaans bedrijfje erin was geslaagd om iPhones te hacken. Inmiddels zijn er foto's verschenen van deze mysterieuze GrayKey-box. Het gaat om een grijs doosje met twee Lightning-kabels, waarop je twee iPhones kunt aansluiten om vervolgens de toegangscode te raden.

Reacties: 14 reacties

  1. Als ik het goed lees, dan zou een inlogcode van veel meer dan 6 tekens, cijfers & letters & bijzondere tekens het bijkans onmogelijk maken voor dat kastje.

  2. Ik neem toch aan dat Apple ondertussen zo’n apparaat van 30K heeft gekocht al verwacht ik niet dat GrayShift graag aan Apple zou leveren. Daar zullen dan nog wel een of meerdere schijven tussen zitten.
    En daarna zal Apple het apparaat vast gaan reverse-engineeren. Het Malwarebytes artikel geeft trouwens een stuk meer achtergrondinformatie en geeft nog duidelijker aan waarom zo’n box geen goed idee is.

  3. Pfff zo blijven ‘we’ aan de gang he, door criminelen die niet gewoon normaal fatsoenlijk kunnen werken voor hun centjes. Daar word je ook gelukkiger van dan leven in de ‘onderwereld’. Maar goed, toch een hele knappe team die het heeft kunnen maken. Die mensen zouden dan juist bij Apple moeten werken.

  4. Het is gewoon van de zotte dat een bedrijf hier geld aan mag verdienen, overheid kan ik nog vrede mee hebben, maar voor de rest keihard aanpakken die gasten. Zieke wereld

  5. Mocht dit boxje gebruik maken van een bootrom exploit in iboot oid dan kan apple hoogst waarschijnlijk deze niet update in een update. Dit zelfde is waarom de iphone 4 altijd te jailbreaken was.

    En ja elk voordeel heeft zijn nadeel.

  6. In criminele handen is dit wel gevaarlijk… In verband met mail en wachtwoorden van de bank etc. Maar voor politie en justitie heb ik niets te vrezen… Ik heb op m’n iPhone niets te verbergen wat voor hun relevante is om daar 15,000 a 30,000 aan uit te geven.

  7. Een wachtwoord is ook zo achterhaald. Ik heb een wachtzin van 19 tekens. Makkelijk te onthouden en dankzij faceID hoef ik hem niet vaak in te vullen.

  8. Origineel geplaatst door R.E.M.
    Als ik het goed lees, dan zou een inlogcode van veel meer dan 6 tekens, cijfers & letters & bijzondere tekens het bijkans onmogelijk maken voor dat kastje.

    Dat kan volgens mij al.

  9. Seriously. 0000 en 1234 heeft het apparaat minder tijd voor nodig??

  10. Hoe zit het dan met de icloud activation lock? Daar lees ik niets over.. Maar je zal toch Find My iPhone uit moeten zetten met je Apple ID?!

  11. @Dennis: mijn vraag was of het met gevarieerd en lang wachtwoord veel moeilijke, zo niet onmogelijk zal worden. Ik heb al zo’n lang en heel gevarieerd wachtwoord genomen omdat ik verwacht dat ik dat niet zo vaak hoef te gebruiken door mijn gezichtsherkenning.

  12. @R.E.M.: Niet onmogelijk. Het duurt alleen langer.
    En wie heeft er een wachtwoord op zijn telefoon dat uit minimaal 20 tekens, bijzondere tekens, cijfers, en kleine én grote letters bestaat?

  13. @Eric: Is de overheid dan meer te vertrouwen dan? Lol

  14. Nog nergens bewijs gezien, dat dit kastje zou werken. Een paar screenshots van zogenaamd ge-unlockte iPhones zegt helemaal niets.
    Wie hier 15 of 30 duizend voor neerlegt is niet goed wijs.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.